6 Eylül 2026 Pazar
SON DAKİKA

TAEKWONDO’DA ERİŞİLMESİ GÜÇ BAŞARI

Yayınlama: 06.09.2026 13:57 Güncellendi: 06.09.2026 15:19 6 okuma
TAEKWONDO’DA ERİŞİLMESİ GÜÇ BAŞARI

 

Türkiye Taekwondo Federasyonu, Bahri Tanrkulu başkanlığındaki 20 aylık süreçte 40 şampiyonluk kupası kazanarak elde edilmesi güç bir başarı yakaladı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu, elde ettiği başarılarla Türk sporunun lokomotifi olmaya devam ediyor. Türk taekwondosu Bahri Tanrıkulu’nun başkanlığa seçildiği günden bu yana uluslararası organizasyonlara damga vurdu. Dünyanın zirvesine çıkan Türkiye, Ekim 2024’ten bu yana 40’ı şampiyonluk olmak üzere 46 kupa kazandı.

Yaklaşık 20 aylık dönemde 800 madalya barajını aşan Türkiye Taekwondo Federasyonu, takım halinde elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekti. 2025’te tarihinin en iyi sonucunu alarak takım halinde dünya şampiyonu olan Türkiye, bu yıl ise takım halinde Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye, tüm yaş gruplarında katıldığı organizasyonlarda tamamına yakını zirve olmak üzere kürsüde kendisine yer buldu.

Öte yandan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Bahri Tanrıkulu, kısa sürede önemli başarılara imza atarak verdikleri sözün ilk bölümünü tuttuklarını söyledi.

 Başkan Tanrıkulu, açıklamasını şöyle noktaladı:

“Göreve geldiğimizden bu yana kürsüden inmiyoruz. Takım halinde Avrupa ve şampiyonu olduk. Bunu tüm yaş kategorilerinde elde ettik. Türk taekwondosuna da bu yakışırdı zaten. Bu tabloyu yakalayabileceğimizi biliyorduk. İlk etaptaki hedeflerimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.