Altınordu Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde kent genelindeki okullarda temizlik seferberliği başlattı. Ekipler, Uyum Haftası için okul sıralarına oturacak binlerce öğrencinin daha temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim hayatına başlaması için yoğun mesai yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığınca 2026-2027 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1’inci sınıf ve ortaokul 5’inci sınıfa başlayacak öğrenciler için düzenlenen Uyum Haftası, yarın itibarıyla başlıyor. Yeni eğitim hayatlarına ilk adımı atacak öğrencilerin okul heyecanına ortak olan Altınordu Belediyesi, ilk ders zili öncesinde kent genelindeki okullarda kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, öğrencilerin yoğun olarak kullandığı okul bahçeleri ile ortak kullanım alanları titizlikle temizlendi. Ekipler, tazyikli suyla gerçekleştirdikleri yıkama çalışmalarıyla okul çevrelerini yeni eğitim öğretim dönemine hazırladı.
Hafta sonu boyunca sahaya çıkan ekipler, belirlenen program doğrultusunda okullarda temizlik çalışması gerçekleştirirken, özellikle öğrencilerin ilk günlerinde daha temiz ve sağlıklı bir ortamla buluşması için yoğun mesai harcadı. Okul bahçeleri ve çevresinde yapılan kapsamlı çalışmalarla, uzun yaz tatilinin ardından yeniden öğrencilerin sesleriyle şenlenecek eğitim yuvaları yeni döneme hazır hale getirildi.
BAŞKAN TEPE: TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILARLA DOLU BİR EĞİTİM HAYATI DİLİYORUM
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, anaokullarından liselere kadar kent genelindeki okullarda gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Yeni bir eğitim öğretim yılı, çocukların hayatında yeni umutların, yeni hedeflerin ve yeni başlangıçların kapısını aralıyor. Özellikle okul öncesi eğitim, ilkokul 1’inci sınıf ve ortaokul 5’inci sınıfa başlayan öğrencilerimiz için yarın başlayacak Uyum Haftası, unutamayacakları yepyeni bir heyecanın ilk adımı olacak. Bizler de Altınordu Belediyesi olarak çocuklarımızın bu heyecanına ortak olmak ve eğitim hayatlarına daha temiz, sağlıklı ve güzel bir ortamda başlamalarına katkı sunmak amacıyla okullarımızda kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdik. Yarın ilk kez okul heyecanı yaşayacak tüm öğrencilerimize başarılarla dolu bir eğitim hayatı diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çalacak her ders zilinin çocukların hayallerine, umutlarına ve ülkemizin aydınlık yarınlarına vesile olmasını diliyorum” dedi.