5 Aralık 2025 Cuma
SON DAKİKA

ÖZTÜRK; “SORUNLARIMIZ GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

Türk Büro-Sen Ordu İl Başkanı Yılmaz Öztürk: “Kamu çalışanlarının sorunları görmezden gelinemez, çözümler daha fazla ertelenmemelidir.”
Yayınlama: 01.12.2025 13:04 Güncellendi: 05.12.2025 18:24 216 okuma
ÖZTÜRK; “SORUNLARIMIZ GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

Türk Büro-Sen Ordu İl Başkanı Yılmaz Öztürk: “Kamu çalışanlarının sorunları görmezden gelinemez, çözümler daha fazla ertelenmemelidir.”

Türk Büro-Sen Ordu İl Başkanı Yılmaz Öztürk, son dönemde kamu çalışanlarının artan ekonomik yükleri, çalışma koşulları ve toplu sözleşme sürecinde karşılık bulmayan talepleri üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Kamu görevlilerinin yaşadığı sorunların artık kritik bir seviyeye ulaştığını belirten Öztürk, hükümeti ve yetkili kurumları çözüm üretmeye davet etti.

“MEMUR, GEÇİM MÜCADELESİ VERİRKEN KAMU HİZMETİ AKSIYOR”

Başkan Yılmaz Öztürk, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurların yaşadığı barınma ve yaşam maliyetlerinin ciddi bir yük oluşturduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Kamu çalışanı artık maaşının yarısını kiraya, kalanını temel ihtiyaçlara ayırmak zorunda. Sosyal yaşamı olmayan, sürekli ekonomik kaygı taşıyan bir memurdan verimli ve sürdürülebilir bir kamu hizmeti beklemek mümkün değildir.”

Öztürk, artan enflasyon ve yaşam maliyetleri karşısında memurun alım gücünün her geçen gün düştüğünü, motivasyon kaybının ise kamu hizmetinin kalitesine doğrudan yansıdığını vurguladı.

“TOPLU SÖZLEŞMEDE KARŞILIK BULMAYAN HAKLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Yılmaz Öztürk, çözüm bekleyen konuların kapsamlı bir düzenleme ile TBMM gündemine taşınması gerektiğini belirtti. Bu kapsamda kamu çalışanlarının öncelikli taleplerini şöyle sıraladı:

1. dereceye 3600 ek gösterge düzenlemesinin gecikmeden hayata geçirilmesi, Yardımcı hizmetli personelin GİH sınıfına geçirilmesi, İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması, 2008 öncesi–sonrası ayrımının kaldırılması, 2016 sonrası göreve başlayanlara ilave derece verilmesi, Kariyer uzmanları ve idarecilerin özlük haklarının iyileştirilmesi, Vergi dilimlerinin kamu çalışanları lehine yeniden düzenlenmesi, Teknik Hizmetler sınıfında çalışanların (mühendis, mimar, tekniker) aldıkları sorumlulukla uyumlu ücret iyileştirmesi alması.

Öztürk ayrıca, kamu personel rejiminin günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini belirterek liyakat, adalet ve hakkaniyet temelli yeni bir düzenleme çağrısı yaptı.

“KAMU ÇALIŞANI GÜÇLÜ OLURSA DEVLET GÜÇLÜ OLUR”

Başkan Yılmaz Öztürk, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Kamu çalışanlarının sorunları, ülkenin geleceğini doğrudan etkileyen bir konudur. Memur güçlü olursa hizmet güçlü olur, devlet güçlü olur. Türk Büro-Sen olarak haklı taleplerimizin takipçisiyiz; çalışanlarımızın yanında olmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

Türk Büro-Sen Ordu İl Başkanlığı, çalışanların haklarını korumak ve iyileştirmek adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.