11 Ağustos 2026 Salı
SON DAKİKA

ODÜ’DE AKADEMİK BAŞARI GURURU

Yayınlama: 11.08.2026 12:44 Güncellendi: 11.08.2026 13:59 9 okuma
ODÜ’DE AKADEMİK BAŞARI GURURU

 

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, çocuk kardiyolojisi alanında önemli çalışmalara imza atan Doç. Dr. Taner Kasar’ın profesörlük unvanını alması dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Zengin, Kasar’ın akademik başarısının Ordu adına gurur verici olduğunu belirterek, Ordu Üniversitesi’nin akademik gelişimine katkıları dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’a da teşekkür etti.

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, çocuk kardiyolojisi alanındaki başarılı çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Taner Kasar’ın profesörlük unvanını almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kasar’ın bilimsel çalışmaları, mesleki tecrübesi ve çocuk sağlığına sunduğu katkılarla önemli bir akademik başarı elde ettiğini belirten Zengin, bu başarının yalnızca Kasar ve ailesi için değil, Ordu Üniversitesi ve Ordu sağlık camiası açısından da gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

“Ordu adına gurur verici bir başarı”

Prof. Dr. Taner Kasar’ı tebrik eden Zengin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Çocuk Kardiyolojisi alanında bilgi birikimi, akademik çalışmaları, mesleki tecrübesi ve hastalarına gösterdiği özverili yaklaşımıyla önemli başarılara imza atan Sayın Prof. Dr. Taner Kasar’ın profesörlük unvanını almasından büyük memnuniyet duydum.

Bilimsel üretkenliği, hekimlik mesleğindeki tecrübesi ve özellikle çocuklarımızın sağlığı için ortaya koyduğu özverili çalışmalar, kendisini alanında saygın bir noktaya taşımıştır. Bu kıymetli akademik başarı; kendisi, ailesi ve çalışma arkadaşlarının yanı sıra Ordu Üniversitesi ve Ordu sağlık camiası adına da gurur vericidir.”

Rektör Baş’a teşekkür

Zengin, açıklamasında Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın üniversitenin akademik gelişimine yönelik çalışmalarına da dikkat çekti.

Üniversitenin akademik başarılarının artırılması, nitelikli eğitim anlayışının güçlendirilmesi ve sağlık alanındaki çalışmaların desteklenmesinin önemine vurgu yapan Zengin, Rektör Baş’a teşekkür ederek şöyle konuştu:

“Bu vesileyle, Ordu Üniversitesi’nin akademik gelişimine ve kurumsal başarısına katkı sunan, üniversitemizin daha güçlü bir noktaya taşınması için gayret gösteren Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Baş hocamıza da teşekkür ediyorum.

Göreve geldiği günden bu yana üniversitemizin akademik başarılarının artırılması, nitelikli eğitim anlayışının güçlendirilmesi, sağlık alanındaki çalışmaların desteklenmesi ve Ordu Üniversitesi’nin şehirle bütünleşen güçlü bir üniversite kimliğine kavuşması yönündeki çalışmalarını takdirle takip ediyoruz.”

“Yeni akademik başarılar bizleri gururlandırıyor”

Üniversitelerin başarısının şehirlerin ve ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirten Zengin, Ordu Üniversitesi’nde akademisyenlerin elde ettiği başarıların desteklenmesinin önemine işaret etti.

Zengin, “Üniversitelerimizin başarısı, şehrimizin ve ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Ordu Üniversitesi’nde akademisyenlerimizin başarılarının desteklenmesi ve yeni akademik başarıların ortaya çıkması bizleri ayrıca gururlandırmaktadır.” dedi.

Zengin, açıklamasının sonunda Prof. Dr. Taner Kasar başta olmak üzere akademik ve idari kadroyu tebrik ederek, Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’a üniversiteye sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür etti.

Prof. Dr. Taner Kasar’ı profesörlük unvanından dolayı bir kez daha kutlayan Zengin, yeni unvanının kendisine, ailesine, Ordu Üniversitesi’ne ve sağlık camiasına hayırlı olmasını dileyerek akademik çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.