Fatsa Belediyesi, çevre temizliği konusunda vatandaşların duyarlılığını artırmak ve özellikle sigara izmaritlerinin çevreye atılmasının önüne geçmek amacıyla bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’nden personellerin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmada, ilçe genelindeki çay ocakları ve kafeler ziyaret edilerek hazırlanan bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
İZMARİT UYARISI YAPILDI
Dağıtılan broşürlerde, yere sigara izmariti atan vatandaşlara 1.042 TL idari para cezası uygulanacağı hatırlatılırken, uygulamanın özellikle yağmur suyu mazgallarının tıkanmasını önlemek, çevre kirliliğini azaltmak ve daha temiz ve sağlıklı bir kent ortamı oluşturmak amacı taşıdığı belirtildi.
DENETİMLER SÜRECEK
Belediye ekipleri tarafından yapılan bilgilendirmelerde, temiz bir Fatsa için çevre temizliğinin yalnızca belediyenin değil, tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğu vurgulandı. Zabıta ekiplerinin çevre kirliliğine yönelik denetimlerini sürdüreceği bildirildi.
Fatsa Belediyesi, vatandaşlardan sigara izmaritleri başta olmak üzere her türlü atığın çevreye bırakılmaması konusunda duyarlı olmalarını istedi.