Deniz üzerine kurulu modern Ordu-Giresun havalimanı yolcu artışına rağmen uçuş kısıtlılığıyla gündemde; vatandaşlar daha geniş destinasyon ağı istiyor. Bölge ekonomisi ve turizm potansiyeline dikkat çekilirken, Ordu-Giresun Havalimanı’nda uçuş ağının yetersizliği tepkilere neden oluyor.
22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan ve Türkiye ile Avrupa’da deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, geçen 11 yıllık süreçte yolcu sayısını sürekli artırarak bölgenin en önemli ulaşım merkezlerinden biri haline geldi. Ancak tüm bu başarıya rağmen havalimanının sefer sayıları ve uçuş ağındaki yetersizlikler, vatandaşların ve iş dünyasının tepkisini çekmeye devam ediyor.
YOLCU VAR, KAPASİTE VAR AMA SEFER YOK
Ordu ve Giresun’a hizmet veren havalimanının, yolcu kapasitesi ve teknik altyapı açısından Samsun ve Trabzon havalimanlarından geri kalmadığı belirtilirken, uçuş sayıları konusunda aynı desteği göremediği ifade ediliyor. Özellikle Samsun ve Trabzon’dan Türkiye’nin birçok noktasına direkt uçuşlar yapılırken, Ordu-Giresun Havalimanı’nın yalnızca sınırlı sayıda destinasyona hizmet vermesi eleştiri konusu oluyor.
Vatandaşlar, “Yolcu yoğunluğu her geçen yıl artıyor ancak uçuş seçenekleri azalıyor. Bu durum hem turizmi hem ticareti hem de bölgenin gelişimini olumsuz etkiliyor” diyerek yaşanan tabloya tepki gösteriyor.
“DEFALARCA DİLE GETİRİLDİ AMA SONUÇ YOK”
Ordu Ticaret Borsası Başkanı Adil Levent Karlıbel başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi, yıllardır Ordu-Giresun Havalimanı’nın uçuş ağının genişletilmesi gerektiğini gündeme taşıyor. Ancak yapılan çağrılara rağmen somut bir adım atılmadığı ifade ediliyor.
Bölge temsilcileri, özellikle büyükşehir statüsündeki Ordu’nun turizm, ticaret ve eğitim potansiyeline dikkat çekerek, havalimanının yeterince değerlendirilmediğini savunuyor.
SAMSUN VE TRABZON HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
Karadeniz’deki diğer havalimanlarıyla kıyaslandığında farkın her geçen yıl daha da açıldığı belirtiliyor. Samsun ve Trabzon’dan sadece büyükşehirlere değil, birçok farklı noktaya direkt uçuş imkanı sağlanırken, yeni dış hat seferleri de sürekli ekleniyor.
Özellikle yaz sezonunda Trabzon ve Samsun’dan Avrupa ülkeleri, Körfez ülkeleri ve bazı Asya destinasyonlarına düzenlenen uçuşlar dikkat çekerken, Ordu-Giresun Havalimanı’nda dış hat uçuşlarının birkaç Almanya seferiyle sınırlı kalması eleştiriliyor.
TURİZM HEDEFLERİ UÇUŞLARLA DESTEKLENMELİ
Vatandaşlar ve turizm sektörü temsilcileri, Ordu’nun son yıllarda yayla turizmi, deniz turizmi ve doğa turizmiyle ön plana çıktığını ancak ulaşım ağının yetersiz kalmasının bu potansiyeli sınırladığını belirtiyor.
Özellikle Çambaşı Yaylası, Boztepe, Perşembe Yaylası ve mavi bayraklı sahiller gibi turizm bölgelerine dikkat çeken vatandaşlar, “Ordu’yu turizm şehri yapmak istiyorsak önce ulaşımı güçlendirmeliyiz. Uçuş sayıları artırılmadan turizmde hedeflenen büyüme sağlanamaz” görüşünü dile getiriyor.
“ORDU’YA NEDEN AYRIMCILIK YAPILIYOR?”
Vatandaşlar, Ordu-Giresun Havalimanı’nın hak ettiği değeri görmediğini savunarak milletvekillerine ve yetkililere çağrıda bulundu. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar şu ifadeleri kullandı: “Ordu ve Giresun illerine uygulanan bu anlayışın nedenini merak ediyoruz. Yolcu kapasitesi var, talep var, modern bir havalimanı var ama uçuş sayıları sürekli azalıyor. Samsun ve Trabzon’a verilen imkanların aynısı neden bize verilmiyor? Yetkililer artık bu sese kulak vermeli.”
BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN KRİTİK ÖNEME SAHİP
Uzmanlar ise Ordu-Giresun Havalimanı’nın sadece ulaşım açısından değil, bölge ekonomisi açısından da kritik bir rol üstlendiğini belirtiyor. Artan uçuş ağının; turizm gelirlerinden ihracata, öğrenci hareketliliğinden sağlık turizmine kadar birçok alanda ekonomik canlılık oluşturacağı ifade ediliyor.
Bölge halkı ise beklentilerini net bir şekilde ortaya koyuyor: “Ordu-Giresun Havalimanı artık hak ettiği uçuş ağına kavuşmalı.”