HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KOKARCA İLE MÜCADELE (İLAÇ!)

12 Ekim 2024 Cumartesi Saat: 11:18

Başta fındık olmak üzere tarım ürünleri zararlısı olarak bilinen Kahverengi Kokarca ile mücadele için nihayet ciddi adımlar atılmaya başlanıyor.

İlimize 2017 yılından bu yana musallat olmaya başlayan Kahverengi Kokarca ile mücadele için bildiğiniz gibi ilk ciddi adımı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) 2023 yılında gündeme getirerek konunun ciddiyetine dikkat çekmişti.

Milletvekili Şanlıtürk, son iki yıldır Mecliste gündem dışı yaptığı konuşmalarda 5-6 kez bu konunun vahametini ortaya koyarak Tarım ve Orman Bakanlığını sonunda harekete geçirmeyi başardı.

Bu sene de başta Ordu Valimiz Sayın Muammer Erol himayelerinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz öncelikli olarak teknik çalışmaları tamamlayarak sahaya ineceği de aldığım bilgiler arasında yer aldı.

Bununla birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’de yaşanan sıkıntıların ciddiyetine kayıtsız kalmayarak Kahverengi Kokarca ile mücadele için bir Bilim Kurulu Merkezinin kurulması için adım attı.

Çalışmaları yakinen takip ediyorum. Zira ortada bir de şöyle bir sıkıntı var. Bugünlerde ta evlerimize kadar giren Kahverengi Kokarca ilacını Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı olan fındık üreticilerine ücretsiz dağıtsanız pek güzel olmaz mı?

Bakın bu sene 1.5 ton ve üzerinde mahsul toplayan fındık üreticilerinin neredeyse yüzde 70’i zararda. Yani bu sene fındık, üreticinin yüzünü pek de güldürmedi. Buna ben yeterince şahit de oldum zaten.

O yüzden derim ki, bu kadar zarar ve eziyetin üzerine birde fındık üreticisine Kokarca ilaç parası bindirmeyelim. Sayın vekillerimize, Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza ücretsiz ilaç yardımı hususunda istirhamda bulunuyorum.

Bu konuda atacağınız adımda, üretici için inanın çok kıymetli ve hayırlı olacaktır.

Ben, hepinize güveniyor, bununda üstesinden geleceğinize inanıyorum.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları