HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İDAM İDAM İDAM…

16 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 09:57

Türkiye günlerdir Narin Güran cinayetini konuşuyor. Son olarak Tekirdağ’dan gelen 2 yaşında ki çocuğa ölümle sonuçlanan tecavüz haberi ile acımız ikiye katlandı.

İdam cezasının bir kez daha gündeme gelmesi artık kaçınılmaz olmuştur. Siyasi cenah bu hususta üzerine düşeni bir an önce yerine getirmelidir. Yeni yasama yılında ele alınacak olan Yeni Anayasa da idam cezası mutlaka yer almalıdır.

Çünkü kadına ve çocuğa şiddetin, cinayetin ve tecavüzün bir an önce son bulması için hep birlikte çare bulunmamız gerekiyor. Bunun cezası idamdan başka ne olabilir? Bize göre başka hiçbir ceza bunun karşılığı olamaz. Türkiye'nin ivedilikle kadın ve çocuk cinayetlerine yönelik suçlarla ilgili idam cezasını geri getirmesi gerekiyor.

En son Narin Güran’ın nasıl öldürüldüğünü dinliyoruz, öğrenmeye çalışıyoruz. Gerçekten bir vahşet. Bir insan nasıl bunu yapabilir? Önce öldürüyor, sonra çuvallayıp, derenin içine gömüyor; daha sonra pişkin pişkin sözde arama çalışmalarına çıkıyor.

Bunu bir insanın yapabilmesi tahayyül dahi edilemez. Bende işte tam bu noktada diyorum ki, bir cani bir çocuğu öldürüyor, boğuyor; diğer caniler bir bebeğe günlerce işkence ediyor, tecavüz edip öldürüyorlar.

Şimdi bunları yapanları ne yapacaksınız? Bunun cezası idamdan başka ne olabilir? Hem vicdanları rahatlatma hem de adaleti tesis etme anlamında başka hangi ceza bunun karşılığı olabilir ki? 

Bana göre başka hiçbir ceza bunun karşılığı olamaz. Türkiye'nin ivedilikle kadın ve çocuk cinayetlerine yönelik suçlarla ilgili idam cezasını geri getirmesi gerekiyor.

Bunun hem caydırıcılık açısından önemli olduğunu, yarar sağlayacağını, çare olacağını düşünüyorum; hem de adaletin tecelli etmesi adına en çok bunu önemsiyorum. 

Ben bu konuda çok netim. Yaptığım araştırmaya göre Mecliste 2 milyon dilekçemiz var hem de verilmiş olan kanun teklifi ve anayasa değişikliği teklifleri var. Şiddete uğrayarak hayatını kaybeden bütün kadınlarımızı ve çocuklarımızı rahmetle anıyorum.

İdam idam idam…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları