HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KİTAP PASAJI KURALIM!

9 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 09:25

Kitap okuma kültürümüzün pek yaygın olmadığı ülkemizde maalesef ilimiz Ordu’da da bu konuda durum pek içaçıcı değil.

Yerele indiğimizde Ordulu şair ve yazarların bastırmış olduğu kitapların neredeyse 3/1 zar zor veya göstermelik satılıyor. Ellerinde kalan kitaplarda maliyet yönünden külliyen zarara gidiyor.

Bir şairin veya bir yazarın eline kitap alıp kapı kapı dolaşarak kitap satmaya çalışması sizce utanç verici bir durum değil midir? İşte bunu engellemek için Ordulu şair ve yazarların kitaplarını bir noktada okuyucusuna ulaştırabilmesi için bir kitap pasajı kurulmasını istiyoruz.

Dönemin belediye başkanları Merhum Kazım Türkmen’den tutun, Fikret Türkyılmaz, Seyit Torun, Enver Yılmaz, Engin Tekintaş’ın bütün kurmaylarına her dönemde bu durumu arz etsekte maalesef bir türlü sonuç alamıyoruz.

Şimdi okuma kültürüne karşı hassasiyetine çok güvendiğim Valimiz Sayın Muammer Erol’dan rica ediyoruz. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü himayelerinde bu konuda bir çalışma başlatırsanız Sayın Valim, bizde Ordulu şair ve yazarlar olarak size her daim müteşekkir kalmış olacağız.

Yine şehreminimiz Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız değerli büyüğümüz Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’den, Altınordu Belediye Başkanımız genç cevherimiz Sayın Ulaş Tepe’den istirham ediyoruz. Biz şair ve yazarların bu talebini ne olur görmezden gelmeyin.

Dört mevsim bir kitap pasajı Ordu’muza Ordu’muz adına yakışan bir hamle olmaz mı? Her kim bu konuya ve soruna el atarsa Allah razı olsun deriz. 

Sakın yer yok demeyin! Ceren Özdemir Köprübaşı meydanı ve yapılmakta olan Millet Bahçesi bu proje için bana göre biçilmez bir kaftan.

Haydi göreyim sizi…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları