HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ÇOK GAZA GELİYORSUN ADIGÜZEL ÇOK…

3 Eylül 2024 Salı Saat: 09:47

Yaptığı her açıklamada fındığın belini büken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, son yaptığı konuşmaların bir tanesinde; “Beş fındıktan Üç tanesi çürük” ifadesi kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

Bu sözleri ile hem fındık üreticilerinin moralini bozdu hem de fındık sektörünün fındık alım güvenine gölge düşürdü. Asıl kastı ise üreticinin TMO’ya hiç fındık vermemesi değil mi? Ben bu sözden bunu anlarım.

Yani üreticiye fındığınızın yarısı çürük, çürük fındığı da TMO almaz. Gidin paşa paşa tekelci firmaya fındık verin anlamına gelmez mi? Soruyorum şimdi sana Sayın Adıgüzel, sen hangi akla hizmet ediyorsun? Üreticiye ise bu nasıl hizmet anlayışı? Hizmetin ve gayen Tekelciye ise onu da kamuoyunun takdirine ve işin ehillerine bırakıyorum.

Kokarca ile mücadele konusuna gelince yaptığın açıklamaların hepsi fasa fiso. Ben Ordu’da 19 ilçede tanıdığım eş dost kim varsa hepsini arayarak Kokarca durumunu sordum. Sonuç ne biliyor musun? Sonuç hiçte senin dediğin gibi öldük, bittik, eridik, kül olduk gibi değil.

Ordu’da kokarcanın yoğun olduğu ilçeler sahil kesiminde bulunuyor. Yani Gülyalı, Perşembe, Fatsa ve Ünye’de, Çaybaşı’nın da çok az bir kesiminde biraz yoğunluk var. Orta ve yüksek rakımlı ilçelerde çoğu yerde hiç yok, bazı yerlerde ise yok denecek kadar var.

Fındık hasatının ardından üretici hemen ilaçlamaya girerse ve bunu Nisan ve Temmuz ayında da sürdürürse 2025 yılı hasadını da kurtarmış olacaktır.

Çok gaza geldiğin için açıklamaların da hiç yapıcı olmuyor. Yaptığın her açıklama ve konuşmalarında hemşerilerinden büyük tepkiler aldığının da hiç farkında değilsin!

Örneğin maden konusunda da böylesin. Yahu güzel kardeşim benim. Biz yer altı kaynaklarımıza ulaşabilmek için koskoca bir yüzyıl beklemedik mi? Bir Lozan, yüz yılımıza mal olmadı mı? Yani soruyorum sana, Ordu’da petrol çıksa, çıkarmayalım mı diyeceksin?

Altın çıkarma, demir çıkarma, Bor çıkarma, Çinko çıkarma, hava civa çıkarma, peki sanayinin hammaddesi olan bu madenleri biz nereden çıkaracağız? Öyle ya Araplar gibi parayla beş taş oynadığımız için hiçbir şey çıkarmayalım ha bire dışardan alalım değil mi?

Dediğim gibi çok gaza geliyorsun Sayın Adıgüzel çok. Biraz durul, biraz dinlen, biraz değil hiç de gölge etme, benden sana kardeş tavsiyesi. Senin görevin bundan sonra üreticiye destek istemek olsun. Senin görevin esnafa, emekliye, memur ve işçiye destek istemek olsun. Senin görevin sanayiciye, yatırımcıya ve kim bu şehre bir tuğla koymak istiyorsa onlara destek istemek olsun.

Artık şu gaz ayar işlerini bırak. Pişman olmazsın…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları