HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

HACI SÂMİ GÜRSOY, HOCA SELÂHADDİN ERDEM

14 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 09:42

HACI SÂMİ GÜRSOY, HOCA SELÂHADDİN ERDEM; YOLCULUK ve MENZİLLERİNİZ MÜBÂREK OLSUN...

Kendileriyle berâber çocuklarını da tanıdığımız, ikisi de kâlp krizi netîcesi vefat eden her iki büyüğümüzün de haberleri ORİMDER sosyâl medya hesaplarımızda yer aldı. Kimi meslektaşlar olarak bizler de, duyurulması bağlamında kendi hesaplarımızda paylaştık.   
*AKPINAR; GÜRSOYLAR ÂİLESİ'NDEN*
Akpınar Mahallesi'nden, Zıpıroğulları'ndan merhum Halis Gürsoy'un oğlu, merhum Hami Gürsoy'un kardeşi Kenan, Sinan, Oğuzhan Gürsoy'un babaları Hacı Sami GÜRSOY vefat etmiştir. Cenazesi pazar günü saat  11,30 da evinin önünde kılınacak cenaze namazından sonra aile kabristanlığında toprağa verilecektir. Allah rahmet eylesin.
*MESÛDİYE MERKEZ, ARMUTKOLU*
Mehmet ÇELENK ve Mehmet Hulûsî MURTAZAOĞLU Hocalarla berâber Şuayipli Meşhur Müderris GACAROĞLU AHMET EFENDİ'de okuyup onun önde gelen talebelerinden olan, Ordu İHL mezunları polis Mehmet ERDEM ve Avukat Seyfettin ERDEM Beyler'in babaları, ayrıca merhum babamın da hem GACAROĞLU medrese, hem askerlik, hem yayla arkadaşlarından, Akyazı Mahallesi SÜPERKENT Site sakinlerinden, Emekli İmâm Hatip SELAHADDİN ERDEM vefât etmiştir.
Merhumun cenazesi bugün öğle namazını müteâkip Mesudiye Merkez Câmii'nde kılınacak namazın ardından ARMUTKOLU âile kabristanlığında toprağa verilecektir.
ALLÂH CC rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.
Rabbimiz,  başta talebemiz ve site komşumuz Seyfeddin Bey olmak üzere diğer tüm âile efrâdı ve sevenlerine sabr-ı cemîller ihsân eylesin. Âmîn wes'selâm...
İrtibat Telefonu:
Seyfeddin ERDEM     0 531 252 99 20
*HÂFIZ, MUALLİM, ÇINAR HOCA*
İyi bir medrese eğitimi alan, hâfız, muallim SELÂHADDİN HOCA Diyânet Câmiası'nda tanınan, halk tarafından bilininen, sevilen, meslektaşlarınca saygı duyulan gayretli, işinin erbâbı, yetiştirdiği çok talebeleri bulunan sıradışı, eski çınarlardan bir hocaydı. Nitekim; haberimize 200 kadar yorum geldi. Bunların hepsi tezkiye niteliğinde elbette ama, ayrıca şâhitlik özeliği de bulunanlardan seçtiklerimizi sizlerle paylaşıyoruz:
*MUHLİS BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜ*
Hüseyin DİKİCİ: Allah rahmet eylesin.
Muhlis bir büyüğümüzdü.
Rabbim sevdikleriyle cennetinde buluştursun inşallah.
*İYİLİĞİNE HÜSN-İ ŞEHÂDETİM VAR*
Hasan AVCI: Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. İyi bir insan olduğuna şahidim.
*90'DAN BERİ TANIYORUM*
Murtaz TÜRKMEN: Kendisini 1990 Yılından bu yana tanıyorum.  Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
*ÇOK ESKİ OKUL ARKADAŞIM*
Emekli İmâm İbrâhim ÂŞIK: Allah rahmet iyle muamele etsin inşaallah aile fertlerine sabırlar diliyorum mevladan hakkım helal olsun çok eski okul arkadaşım
*İKİ GÜN ÖNCE ARAMIŞTI*
Necip KESKİN: 2 gün önce beni aradı. Hasta Babam için iyi dileklerde bulundu RABBIM rahmetiyle muamele eylesin. Geride bıraktığı kederli eşi Cemile yenge hanım ile aile fertlerine ve sevenlerine sabırlar dilerim.Mekanı CENNET olsun.
*RÛHU İÇİN OKUYALIM*
Ahmet Fâruk KAYHAN: Rabb'im rahmet eylesin 
 RUHU için 11 İhlas, 1 FATİHA okuyalım 
Selahaddin Erdem...
*KIYMETLİ HOCAMIZDI*
Burhan DUMAN: Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah kıymetli hocamızın...
*ÜZERİMDE HAKKI ÇOKTUR*
Mesudiye’nin (Ordu) maruf şahsiyetlerindendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Mesudiye Kuran Kursu’nun tek hocasıydı. Çok güzel Kuranı Kerim okurdu. Eski medrese geleneğinden yetişmiş iyi ve disiplinli bir hocaydı. Talebeleri yakından takip ederdi. Ordu İmam Hatip Lisesi’ne kaydımı da o yaptırmıştı. Rahmetli babamın sevip hürmet ettiği, babama da yaşından ve ihlasından dolayı muhabbet ve hürmeti olan hocamın üzerimdeki hakkını her zaman hayırla anarım.
Cenaze namazı bugün öğle namazını müteakiben, yıllarca görev yaptığı ve hemen bitişiğindeki kursta talebelerini okuttuğu Mesudiye Merkez Camisi’nde kılınıp aile kabristanına defnedilecek.
Makamı âli, menzili mübarek olsun.
(Coşkun YILMAZ/İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü)
*ALLÂH İÇİN SEVİYORDUK*
Necip Fazıl'ın;
"Ölüm güzel şey , budur perde arkasından haber..
Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü PEYGAMBER?"
Bazı insanlar Eceli kadar,
Bazı insanlar Eseri kadar yaşarlar.
Emri hak vuku bulmuş, Mesudiyeli Selahattin Erdem Hocamız da  asıl vatanına gitmiş; fakat gönlümüzde sevgisi,
Kulağımızda sedası kaldı.
Allah İçin seviyorduk
Makamı firdevs cenneti olsun.
Rabbimﷻ
‎Refik-ı âlâ’ya refik,
‎Rahmet-i vâsiası ile muâmele,
‎ derecesini âli,menzilini mubarek, makâmını firdevs’i â’lâ,
‎Hayrul BeşerﷺEfendimize cîrân,
‎Ruhunu mele-i a’lâ’da ferahnâk eylesin.
Üzüntünüzü ve ona olan hasretinizi cennetinize vesile kılsın
[Abdülkadir DEMİR: (Hacı, Hâfız, Emekli İmam-Hatip)]
*RAHMETLİ BABAMIN YAKIN ARKADAŞI*
Sâlih YILMAZ: Rahmetli babam Ali hocanın en sadık dostu ve arkadaşı olan ve benim üzerimde emeği bulunan muhterem hocam Selahattin Erdem'e Allah'tan rahmet yakınlarına eşi Cemile hanıma oğulları Erol, Mehmet, Seyfettin, kızı Hayrünnisa, damadı Birsan'a ve torunlarına sabırlar diliyorum.
*HÂRİKA İNSAN, HAKKIMIZ HELÂL OLSUN*
Mithat ÖZTÜRK: Allahım Rahmet eylesin... Makaamı aali ve mekanı cennet olsun, yakinen tanıdığım harika insann... hakkımız helal olsun...
*KATILMADAN EDEMEZDİK*
Evet, merâsimlere gelince, hem merhumlar, hem de âileleri bağlamında  katılımlarımız vefâ gereğiydi. Akşamdan kararlaştırdığımız gibi Saat 10 civârı SÜPERKENT ahalisi olarak Mescidimizin İmam-Hatibi İlhami EGE ve Emekli hocalarımızdan Abdülkâdir DEMİR Beylerle önce Akpınar'da Sâmi Amca merhumun merâsimine uğradık. Oğulları olan arkadaşlarımız Sinan ve Oğuzhan kardeşler ve diğer yakınlarına tâziyelerimizle berâber özür beyânıyla oradan ayrılıp Şuayip'e yöneldik. Oradan da Emekli İmam-Hatip Lisesi Öğretmeni İbrâhim YÜKSEL'i alarak en kestirmeden Dereyolu'na ulaşarak Mesudiye yoluna koyulduk.
*TEVÂFUK, VAAZ; MEHMET KAPUKAYA*
Öğleye bir saat kala menzile ulaştık. Ön taziyenin ardından câmiye geçtik. Görevliler odasında, Diyanet TV'de dînî sorulara cevaplarıyla tanıdığımız Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet KAPUKAYA ile tevâfuk edip tanıştık.
Selahaddin Hoca ile ilgili mütâlaalarını konuşurken kürsüye çıkma zamânı geldiğinden bu mümkün olmadı. Hocamızın konuşmasını güzel bir vaaz örneği olarak dinledik. Yazı çok uzuyor. Sohbeti ayrıca ele almak gerekir.
*EZAN, NAMAZ, TÂZİYE*
Talep üzerine müsaadeleriyle ezanı okumak nasip oldu çok şükür. Câmiyi hıncahınç doldurup dışarıya da taşan bir cemaat vardı. Ordu'dan da hatırı sayılır bir katılım sözkonusuydu. Namazını da Mehmet KAPUKAYA hocamız güzel târifler ve şâhitliğin kıymetine dâir açıklamalarla berâber kıldırdı.
*KANAAT ÖNDERİ, ÇINAR ŞAHSİYET*
Hocayla ilgili burada ayrı bir araştırma gerekir. Hoca zaten buralı da, anladığımız kadarıyla burada uzun yıllar kurs ve imâmet görevi yapmış. Müftü vekilliklerinde bulunmuş. Hepsinden öte kanaat önderi keyfiyeti olan karizmatik bir şahsiyet. Bu meyânda bilhassa yukarda Coşkun YILMAZ Bey'in yazdıklarını hatırlatmak isteriz. Dolayısıyla, uzaktan-yakından cemaatinin çok olması tabiî.
*GACAROĞLU TALEBESİ, HEPİMİZİN HOCASI*
Kısaca, Mesûdiye'den, alâka ve şöhreti bölgeye yayılmış bir Selahaddin Hoca geldi geçti. Zamanla bunu yazanlar olacaktır. Kaldı ki biz, bir GACAROĞLU talebesi olarak kendisinden söz etmişizdir. İnşâllâh bundan sonra da edeceğiz.
*İBRÂHİM YÜKSEL ve BU TARAFLAR*
Ayrıca; İbrâhim YÜKSEL Hocamızın buralara, Mesûdiye, Koyulhisar, Suşehri, Zara hâtıralarına dâir anlattıkları da ayrıca bir yazı boyutunda. Ekip olarak gerek merâsimlerde, gerekse yol boyu gözlem ve hissiyatlarımız, konuştuklarımız da ayrıca yazmaya değer. Ama, tabiî; Yâ nasîp. Zîrâ o zaman yalnız bunlarla zaman geçer. Hâlbuki, daha fındığı hiç yazamadık meselâ...
*İLHÂMİ EGE, ABDÜLKADİR DEMİR HÂFIZ HOCALAR*
Haydi hayırlısı diyor, sözü uzatmamak adına bugünlük te bu kadarla yetiniyor; İbrâhim YÜKSEL, İlhâmi EGE ve Abdülkadir DEMİR olarak dördümüz hocamıza tekrar ganî rahmetler diliyor, yakınlarına ve sevenlerine sabr-ı cemîller niyâz ediyor, cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları