HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

EMEKLİ BU TARİHİ UNUTMAYACAK!

20 Temmuz 2024 Cumartesi Saat: 12:59

19/07/2024 bu tarihte en yüksek emekli maaşı 10.000 Liradan 12 bin 500 Liraya yükseldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de yasalaşan bu kanuna imza atan milletvekillerinin maaşı da tamı tamına 170 Bin lira.

Kendi aldıkları maaşın 10/1’ini bile emekliye reva görmeyen milletvekilleri, bir kez daha vebal altında kalmış, bir kez daha kul hakkına girmişlerdir. Açlık sınırı ve yoksulluk sınırı rakamlarından bihaber milletvekillerimiz maalesef bu konuda da sınıfta kalmışlardır.

Daha bu sabah oturduğum çay ocağında, sağımda, solumda, önümde ve arkamda ki masalarda konuşmalara kulak misafiri oldum. Beddua eden mi ararsınız. Bir daha oy vermem diyen mi ararsınız. Biz kimlere oy vermişiz diye soran mı ararsınız. Bir tane babayiğit çıkıp da karşı gelmedi diyen mi ararsınız. Hükümet ayağına değil, kafasına sıkıyor, hükümet harakiri yapıyor diyen mi ararsınız.

Yani anlayacağınız beyler, sokağın dili aynen böyle. Hatta daha ağır ithamlar bile var ama yazamıyorum. Terörle mücadele dediniz, sabreden emekli olmadı mı? Pandemi dediniz sabreden yine emekli olmadı mı? Ekonomik kriz dediniz sabreden emekli olmadı mı? A’dan Z’ye hepinize soruyorum şimdi. Yoksa sabreden 170 bin lira maaş alan siz milletvekilleri mi oldunuz da bizim haberimiz olmadı?

Çarşıya pazara artık girilmiyor beyler! AVM’ler, marketler lüks oldu beyler! Kurbandan kurbana et yüzü görüyor millet beyler! Domatesin kilosu hala 50 Lira beyler! 10 Liradan aşağı bir bardak çay içemiyoruz beyler! En düşük bir tas çorba fiyatı 100 Liradan aşağı değil beyler! Sizin o meşhur simit hesabınıza bile artık emeklinin gücü yetmiyor beyler!

Uzun lafın kısası, 19/07/2024 tarihinde böbürlenerek imzaladığınız yasayı ve bu tarihi asla ve kata milyonlarca emekli unutmayacak beyler…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları