HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

12’Yİ AKLINIZIN UCUNDAN BİLE GEÇİRMEYİN!

13 Temmuz 2024 Cumartesi Saat: 11:40

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılacak olan zamlar henüz netlik kazanmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO’nun 75. Zirvesine giderken kurmaylarına verdiği talimatta, “Ben geri dönene kadar bu işi halledin” demesinin ardından oldukça spekülasyonlu açıklamalarda beraberinde gelmeye başladı.

İktidara yakın yazılı ve görsel basın kanallarına çıkan yorumcular, siyasetçiler her ne hikmetse emeklilerin maaşının 12 Bin Lirada sabitlenmesi yönünde telkinlerde bulunmaya devam ediyorlar. Üstelik sanki bu rakamında yeterli ve cazipmiş gibi lanse etmeleri de aymazlığın başka bir şirazesi, değil mi?

Beyler! Cumhurbaşkanı bugün yurda döndü. Aklınızı başınıza alın! Türkiye’de yaşam standartları bellidir. Açlık ve yoksulluk sınırları belli. Böyle komik bir rakamı Cumhurbaşkanının önüne koyarsanız, boyunuz devrilsin der, bu emekli size. Verdiğiniz maaş bir kira parası bile değilken, iyi düşünün taşının ve aklınızı başınıza devşirin.

Az öncede bahsettim, Türkiye’de yoksulluk sınırı belli ve bu sınırın altında hala emekliyi tutmaya devam ederseniz, büyük bir vebal altında kalırsınız. Artık yatırım dönemi bitti. Tasarruf dönemi başladı. Nereden, nasıl kaynak buluyorsanız bulun, bulduğunuz o kaynakları da ivedilikle emekli maaşlarına yansıtın.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, her gün her dakika böbürlene böbürlene şöyle büyüyoruz, böyle büyüyoruz, şu kadar cari açık kapattık, bu kadar ihracat yaptık, şu kadar yabancı sermaye ve yatırımcı geldi, bu kadar uluslararası güven endeksi yakaladık. Gri listeden çıktık, falan ülkelerle şu anlaşmaları, filan ülkelerle şu sözleşmeleri yaptık diyerek kabarmaya devam ediyor.

Söylediklerine bakılırsa, ülkemiz için bunlar elbette güzel gelişmeler. Olması ve atılması gereken adımlar. E güzel kardeşim açıkladığın girdi rakamlarına baktığımızda emekli ölüyor ya, ha buna ne diyeceksin peki?

Bakın son kez söylüyorum! Eğer siz emekliye 12’yi reva görürseniz, bu emeklide sizi hedef tahtasına koyar, sizi 12’den vurur haberiniz olsun. Tıpkı yerel seçimlerde yaptığı gibi bir daha gün yüzü göremezsiniz, bilesiniz. O yüzden 12’yi aklınızın ucundan bile geçirmeyin.

Anlaştık mı?

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları