HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

ABDÜLKADİR DEMİR

ABDÜLKADİR DEMİR

KARNE GÖRÜŞÜ

24 Haziran 2024 Pazartesi Saat: 13:06

Sen insansın sıfatına layık ol

Evvelâ doğruyu güzeli öğren

Vatanına milletine sadık ol

Vefayı erdemi özeli öğren

 

Kainatın sırlarını soruştur

Bolca kitap kütüphane karıştır

Alemleri var edeni araştır

Gizemi ebedi ezeli öğren

 

Medeniyet mihveridir adalet

Varlığıyla dünya bulur letafet

Gayrısında yolun sonu dalalet

Kamuyu kişiyi tüzeli öğren

 

İlim derya ahlak ise bir gemi

Edep yoksa fennin yoktur önemi

Malayani meşgul etme gündemi

Tarihi şiiri gazeli öğren

 

Yetimin hakkına sakın el atma

Temizi bırakıp çirkini tatma

Allah'ın hükmünü ucuza satma

Mekruhu haramı helâli öğren

 

Matematik fen dersini tekrar et

Türkçe ile coğrafyayı ikrar et

Resim müzik vermez sana nedamet

Güneşi mevsimi hilali öğren

 

Karne aldın lâkin bitmez bu yarış

Ol marifet ebed yolun arayış

Yaz gününde uğraş edin başka iş

İzzet der ki biraz ahvali öğren

(İzzet Irmak)

 

EN GÜZEL KARNE HEDİYESİ

 

Eğitimin kökleri acı, meyvesi tatlıdır”

 

“Reklamsız, riyasız…

 

Her zorlukla, işlerimiz

 

Azimle gayretimiz

 

Başarı sonraki işimiz

 

Yılmamakta sırrımız

 

Takdirname en tatlı meyvemiz”

 

Karne her şey demek değil… Eğer karne çok önemli bir gösterge ise ilk önce ebevynlerin ve öğretmenlerin kendini sorgulaması lazım diye düşünüyorum.

“Karnede yazılanlar başarılıysa öncelikle kim başarılı ona bakmak lazım. Eğer karnede bazı problemler varsa onun sorumlusu kim ona bakmak gerekiyor. Bence karne önce okula çıkıyor, sonra öğretmene, veliye ve en son çocuğa çıkıyor. Bir problem varsa herkes önce kendine çeki düzen vermeli ve sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapmalı. En son da çocuğumuzu kucaklamayı, sevmeyi, saymayı başararak onları geleceğe hazırlamalıyız”

diyerek bu hususları , velilerimizin dikkatlerine sunuyorum…

 Değerli okurlarım; Siz de çocuklarınızda güler yüzlü bir karne günü hatırası bırakmak istersiniz diye önemine binaen paylaşıyorum..Şimdiden iyi tatiller :)

 

Canım evladım,

 

1- Seni sevmem için bir şey yapman gerekmiyor. Zaten yapacağını yapmış ve benim evladım olmuşsun.

 

2- Okulda başarılı olup olmaman sana olan sevgimi azaltıp, çoğaltmaz. Sen okuldan sağ salim geldiğin her gün ben Allah'a şükrediyorum.

 

3- Derslerine çalışırsan mutlu olurum. Yeterli gayreti gösterdikten sonra aldığın not beni ilgilendirmez. Sen nasıl ki beni mezun olduğum okul veya aldığım maaşla değerlendirmiyorsan, ben de seni notlarınla değerlendiremem.

 

4- Seni sınıftaki başka öğrencilerle kıyaslayamam. Eğer günün birinde seni derslerinde daha iyi bir arkadaşınla kıyaslarsam, sen de beni, benden daha başarılı veya daha zengin bir tanıdığımızla kıyaslayabilirsin.

 

5- Notları yüksek, karakteri alçak bir çocuk olmanı istemem! Hayattaki en önemli şey iyi insan olabilmektir. Sen iyi insanın tarifini doğru kaynaklardan öğren ve gayret et. Gerisi teferruattır.

 

6- Okulda arkadaşlarınla veya öğretmenlerinle problem yaşayabilirsin. Bu problemleri mümkünse kendin çözmeye çalış. Bugünlerde her tökezlediğinde koluna girersem, ben yanında olmadığım zaman dengeni bulamazsın.

 

7- Abur cubur bilgilerle beslenenler obez bir ruha sahip olurlar. Bu yüzden biraz kitap diyeti yap. Onlarca kişisel gelişim kitabı okuyarak harcayacağın zamanı, “Kendin için istemediğini başkası için de isteme” hadis-i şerifini anlamaya çalışarak harca. Ruhun için en iyi egzersiz programı tefekkür etmektir.

 

8- Öz güvenle kibir arasındaki ince çizgiyi gözet. Kibrin en büyük alameti başına buyruk iş yapmak, hiçbir şey sormamaktır. Nefsinle tanışırsan her işini büyüklere danışırsın.

 

9- Yalnız kalmaktan korkma! Sürekli birileriyle olmak isteyen insanlar genelde zayıf insanlardır. Vaktinin kıymetini bilenler için yalnızlık fırsattır.

 

10- Boş durma ama biraz sakin ol! Eylemlerin düşünceni kuşatmasın. Hayatın her anında bir şeyler yapma telaşında olan insanlar muhtemelen bir şeylerden kaçıyorlardır. Telaşının altını biraz kıs ki, sabrın hemen taşmasın.

 

11- GSM operatörlerinin konuşma tarifelerini incelediğin kadar, kendi konuşma tarifeni de incele. Dünyadaki bütün konuşmalarına fatura geleceğini unutma. Faturasını ödeyebileceğin kadar konuş.

 

12- İleride yükselmek için sakın birilerinin sırtına basma! Kariyer merdiveninde tırmanırken ardında onlarca kırık kalp bırakan bir iş adamının yükü, sırtında onlarca kilo taşıyan bir hamalın yükünden çok daha ağırdır. Bunu unutma!

 

13- Sakın yerinin doldurulamayacağını düşünme! Dünyada anne babalığın dışındaki her pozisyon dolar. Hem de koltuk soğumadan!

 

14- Değer vermek-dua almaktan daha güzel bir alışveriş yoktur. O yüzden çevrendeki insanlara değer ver ve onlardan dua iste.

 

15- Ben yaşlandığımda bayramlarda tatile gitmek yerine beni ve diğer büyüklerini ziyaret et. Çünkü "her şey dâhil" tatil paketlerine anne baba duası dâhil değildir. Zamanın çok yavaş aktığı o bayram sabahlarında bizi bir zil sesine muhtaç bırakma!

(Salih Uyan)

 Bu ne şirin, ne güzel, ne anlamlı hediye

değil mi?

Her şey gönlünüzce olsun….


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları