HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TÜRKİYE DİKEN ÜSTÜNDE!

25 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 10:17

Türkiye, sokak hayvanları konusunda adeta diken üstündeyken Mecliste konu hakkında yapılan çalışmalar ve yasalaşması beklenen kanun teklifi de merakla bekleniyor.

Bana göre; uyutmak çözüm değil!

Hayvan haklarının korunması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için mevcut yasaların eksiksiz uygulanmasını sağlamak, amaca uygun olmayan yasa hükümlerinin iptaline çalışmak, yeni  yasa hükümleri  teklif etmek, elbette başta Barolar olmak üzere Belediyeler ve STK’larda önemli bir rol oynaması gerekiyor.

Toplumun, Hayvan hakları konusunda konferans, panel, seminer, kurultay düzenlemek ve düzenlenen bu etkinliklere katılmalarını sağlamakta çok önemlidir.

Bizden örnekle, Ordu ilinde bulunan bakımevi, barınak gibi yerlerde bulunan hayvanların yaşam ve sağlık koşullarının denetlenmesi ve iyileştirilmesi için kurumların birbirleriyle işbirliği  yapmaları gerekse de maalesef ilimizde böyle bir kabiliyet henüz göremedik.

Hayvan hakkı ihlalleri ile ilgili davalara müdahil olanları da yine görmedik. Hayvan hakları ile ilgili yayınlar çıkarmakta ayrıca kimin işi onu da bilmiyoruz.

Hayvan hakkı ihlallerini kınamak, haklarını savunmak için protesto ve yürüyüş düzenlemek  ve düzenlenen protesto ve yürüyüşlere  katılan hiç gördünüz mü?

Yargı ve idari makamlarla görüşmeler ve yazışmalar yaparak hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmak için kimler taşın altına elini koyuyor?

Koskoca şu Ordumuzda yalnızca iki tane hayvan barınağı var. Altınordu ve Ünye’nin dışında diğer 17 ilçede ki hayvanlarımızın durumu ne? Nasıl denetleniyorlar? Bu hayvanlara yapılan muamelelerden haberiniz var mı peki?

Bir kez daha söylüyorum! Uyutmak çözüm değil. Çözüm her ilde her ilçede her beldede hayvan barınaklarının artırılması ve toplumun sık sık farkındalık yaratmaya yönelik bilgilendirmeye teşvik etmektir.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları