HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

KIRKPINARDAN KORGANA, ORİMDERDEN KORGİMDERE...

29 Aralık 2022 Perşembe Saat: 10:22

Mâlum bizim ORİMDER diye, Ordu İmam-Hatip mezun ve mensuplarıyla alâkalı bir derneğimiz var. Bu anlamda, merkez burası ve ülke çapındaki çatımız da ÖNDER olmak üzere tüm beldelerde teşkilâtlanmaya çalışıyoruz. Gâye, başta İHL’ler olmak üzere gençliğimizi geleceğe daha nasıl en iyi şekilde hazırlarız kaygı ve çabası. Bu meyânda geçtiğimiz gün(Salı)  il içi dernekler aylık toplantısı için Korgan’daydık.  

ÜNYE, FATSA, KORGAN...

Orimderi temsilen Ünye’den gelip Fatsa’da buluşup buraya geldiğimiz Süleyman Aydın ve Hasan Kartal ağabeylerle berâber katıldık. 

Saat 11 gibi ulaştığımız Korgan’da ilk durağımız Erkek Anadolu İmam hatip lisesi, Müdür Mustafa Ertim Bey’in idâre odası oldu. Yine Ordu İmam hatip lisesi ilk yıllar mezunlarından emekli din görevlileri Ahmet OK ve ayrıca pehlivanlığı da bulunan İbrahim Karabacak ta oradaydı.   

Daha sonra Korgan Sağlık Meslek Lisesi müdür muavini eski pehlivan ayrıca Kırkpınar meydan hakemlerinden ilahiyatçı Osman Kalaycı ve erkek İHL müdür muavinleri ve öğretmenleri de bize katıldılar. Kumru başkanımız Ali YAŞ'ın de iştiraki ile  kısa bir kahve molası oldu.  

KÜNDEYE GELDİK!

Bu arada Kırkpınar, Edirne falan derken pehlivan muhabbetleri çoğalınca Süleyman MEMİŞOĞLU Ağabey’den Ordu İmam-Hatip Okulunun yetiştirdiği pehlivanlar ve maç hâtıralarıyla ilgili bir kitap hazırlamasını alep ettik. Sen de yayınlayacaksın o zaman dedi; biz de mecburen evet dedik. Kapıyı biz açtık çünkü. Adam güreşçi ya; bizi kündeye getirdi vel’hâsıl! 

Şaka bir yana, yeter ki yazsın, elbette ki yayınlanması konusunda elimizden geleni yaparız.  Lâfın gelişi gibi oldu ama bu kitap behemehâl olmalı. Zîrâ, Süleyman Ağabey’le her nereye gitsek orada bizim okul mezunu pehlivan arkadaşları oluyor ve de ne hatıralar dile getiriyorlar dinlemelisiniz. Bunlar kaybolup gitmemeli diye düşünüyoruz. 

KİRAZ HOCA TATBİKAT CÂMİİ

Bu kısa molanın ardından okulun yanında bulunan yurt ve yörenin kanaat önderlerinden Kiraz Hoca’nın adını taşıyan tatbikat camisini gezdik. Oradan toplantının yapılacağı Belediyeye âit Restorana geçtik.  

Yukarda saydığımız isimlerden ayrı olarak Kız İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ercan DÜZÜCÜ, pansiyondan sorumlu müdür muavini Hüsne KANAR, Korgan Halk Eğitim müdürü Ali Dere, Din görevlisi Bilal, Sezâi Düzücü, Mustafa GİDEN ve Yusuf BELDAĞLI ile berâber 14 kişi olarak yemek ikramının ardından toplantıya başladık. 

MUSTAFA ERTİM, ALİ DERE, BİLAL SES...

İlk sözü programın sâhibi Mustafa Ertim bey alarak katılımcılara hoşgeldiniz deyip teşekkür ettikten sonra kısa bir bilgilendirmenin ardından, misafirlerden ORİMDER hakkında detaylıbilgi vermelerini ve kendilerine düşenin ne olduğunu belirtmelerini istedi. 

Bizler de Orimderin kuruluş gayesi, geçmişten bu güne izlediği seyir ve sergilediği faaliyetler ve yapmak istedikleri icraatlar hakkında bilgi verdik. Bu arada biz burada gayr-ı faal bir derneğin olduğunu biliyorduk fakat bunun bir söylentiden ibâret olduğunu anladık. Bunun üzerine İmam- Hatip Bilal SES Bey hocamıza katılımcıların da onayıyla berâber KORİMDER’i kurma görevini tevdi ederek iştirakçilerle vedalaştık. 

HER İKİ OKUL DA MÜKEMMEL...

Önce ÇARŞI Merkez Câmi’de vakti edânın ardından Kız İmam-Hatip Lisesi’ne geçtik. Bu okulun da en az Erkek İHL Okulu kadar güzel, özenli olduklarını gördük. Sonra, her iki okulun müdürünü de gayet dinamik, cevvâl, gayretli arkadaşlar olarak gördük. Öğrencileri için fedâkârâne çabaların sâhipleri olduklarını gözlemledik. 

Kız İHL’nin Kız Pansiyonunda kalan 120 öğrenci var. Bir o kadar da gündüzlü öğrenciler var. Geçen yıl 48 mezunun 33’ü üniversiteye yerleşmiş. Müdür Bey, Yüzde 52 ortalama seviyede aldığımız öğrencileri yüzde 29’la mezun ettik diyor. 

KONFERANSLAR, SİNEMA, SANAT ATÖLYESİ... 

Okulda ders hârici olarak da çok çeşitli kurslar açılarak öğrencilerin kâbiliyetllerine göre beceri sâhibi olmaları, ustalık belgeleri almaları sağlanıyor. Boş zamanları değerlendirmek adına sportif, kültürel mekân ve imkânlar mevcut. Meselâ bu okulun alt katında sinema salonu var. 

Eyüp Sultan Belediyesi’ne yaptırdıkları SANAT ATÖLYESİ var. Çini, bağlama, Kaligrafi kursları açılmış. Orkestra getirilmiş. Öğrenciler Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU, Recep DEMİRKAYNAK, daha önce merhum Ömer DÖNGELOĞLU gibi isimlrle buluşturuluş, buluşturulmağa devam ediliyor. 

PIRIL PIRIL OKULLAR, CIVIL CIVIL ÇOCUKLAR...

Bunlar kısaca geçtiğimiz örnekler. Bunları duyunca çocuklarımız ve de ülkemizin geleceği adına sevinmemek elde değil. okullarımızı pırıl pırıl, çocuklarımızı cıvıl cıvıl görünce bizim de heyecanımız artıyor. Bu anlamda bu güzel havada, bu güzel müşâhede ve manzaralar içinde güzel bir gün geçirmenin hazzı ve memleketimiz ve Ümmet-i Muhammed’in geleceği adına güzel intibâ ve hayâllerle berâber dönüş yoluna koyuluyoruz. 

Netice itibariyle çok verimli ve bereketli geçen Korgan saatlerinin sonrasında Fatsa’ya indiğimizde saat 16.30 sıralarıydı. Onlar Ünye’ye biz de önce oradaki câmide ikindiyi edâdan sonra Ordu Birlik’e binmek üzere durağa geçtik. 

ALBAYRAK, ALTAŞ, ÖZTÜRK ÂİLELERİ...

Ve son olarak yolda, ilk mezunlarımızdan Ferudun ALBAYRAK Bey’in annesi ve bir zaman sonra, daha Ordu’ya ulaşmadan yine oulumuz mezunlarından Abdullah ALTAŞ Bey’in kızı, bizim de talebemiz olan, aynı zamanda yine talebemiz Sami ÖZTÜRK Bey’in eşi Şeymâ Hanım kızımızın vefatını öğreniyoruz.  

Akşam taziyeye gittiğimiz gibi, bu gün de cenazelerine katıldık çok şükür, duâ ettik, onlar ve kendimiz için, Ümmet-i Muhammed için duâlar ettik. Rabbimiz rahmetiyle muâmele eylesin. Cümlemizi böyle hep berâber Efendimiz SAV in komşuluğunda buluştursun. Âmin… 

Bu günlük te bu kadar. Cümleye sevgiler-saygılar wes’selâm… 



Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları