Altınordu ilçe merkezde bulunan cami ve umumi tuvaletleri maalesef gece 21.00’den sonra kullanmak mümkün değil. Çünkü paralı olan bu tuvaletlerin akşam 21.00’den sonra kapısına hemen kilit vuruluyor. İstisna hariç bir veya iki tuvaletin haricinde hepsi kapanıveriyor.
Durugöl ve Akyazı sahilinde de halka açık bir iki tane tuvalet maalesef gece-gündüz yine kapalı. Millet hacetini gidermek için akla karayı seçiyor. Yalnızca millet mi? Gece vardiyasında çalışan memurundan işçisine varıncaya kadar çalışan insanlar bile oturma organlarını koymaya yer bulamıyor.
Şimdi buradan hem Sayın Valimiz Tuncay Sonel’e, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e hem de Altınordu Belediyesi Başkanı Aşkın Tören’e seslenmek ve tavsiyelerde bulunmak istiyorum.
Hacet gidermenin dinimizde ne kadar önemli olduğunu eminim üçünüzde benden daha iyi bilirsiniz. Saadete gelecek olursak, ihaleyle kiraya verdiğiniz bu helaları ihale şartnamesine bir madde daha koyarak 7/24 halka açık şartı getirmeniz pek ala harika olacaktır. Bu ihmale gelecek bir durum değil bilesiniz.
Böylece ücretli olan bu helalara akşam ve gece vardiyalarında çalışacak en az iki kişi daha işe alınacağı hesap edilirse, böylece Altınordu ilçe merkezde yüzlerce insana da iş istihdamı doğmuş olmaz mı? Özellikle Cami Tuvaletleri neden kapalı olur anlamıyor ve soruyorum? İbadethanelerin hacet giderme yerleri neden kapalı? Sayın İl Müftümüzden de bu hususta bir izahat bekliyorum.
Cenab-ı Allah’ın evlerinde (Camilerinde) bulunan tuvaletlerin insanlara akşamın belli bir saatinden sonra kapandığının izahatını birileri mutlaka bana yapmalı. Bu konuyu ben birkaç defa da gündeme getirmeme rağmen şu ana kadar kimsenin gıkı çıkmadı.
Adamlar sabah 07.00’den akşam 21.00’e kadar saniye de darphane gibi para basarlarken akşam yatsı namazından sonra millete haceti reva görüp kapıya anahtarı, kildi vurup cehennem olup gidiyorlar. Akşam 21.00’den sonra bir eleman alıp görevlendirmek külfetlerine mi gidiyor acaba? Bir işçi alarak çalıştırmak zarara mı sokar bunları? Aksine kar edeceklerinden de haberleri yok.
Ayrıca cami tuvaletlerine akşam görevlendirilecek kişinin de, camii güvenliğine katkısı olmaz mı? Tuvalette çalışacak kişinin gece belirli aralıklarla caminin içini, dışını, avlusunu güvenlik elemanı gibi kontrol etmesi caminin hayrına olmaz mı? Cami tuvaletlerini bile parayla ihaleye verdiğiniz bu yerlerde bile millet gece kaza namazı bile kılmaya gelemiyor.
Sayın Sonel, Sayın Güler ve Sayın Tören! Üçünüzden de bu konuda önemli bir ölçüde hassasiyet bekliyorum. Ben üçünüze de inanın yürekten inanıyorum. Malum yaklaşan fındık ayı ve artacak olan nüfusu da göz önüne alarak mağduriyetin daha da fazla artacağını eminim istemezsiniz…