HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

HÜSEYİN DENİZ

HÜSEYİN DENİZ

İSLAMDA ZİNA VE FUHŞUYAT !

3 Haziran 2022 Cuma Saat: 09:30

 

 

İslâm dini semâvî dinlerin sonuncusu ve en mükemmelidir. Gayesi,

Allah’ın en üstün yaratığı olan insanı dünya ve ahirrette mutlu kılmaktır. İslâmiyet, insanın bu mutluluğu elde etmesi için gerekli olan herşeyi

emretmiş, onu bundan mahrum edecek herşeyi de yasaklamıştır. Zina ve fuhuş bu yasaklardan birisidir.

Zina aralarında meşrû bir evlilik olmayan, nikâh bağı bulunmayan kimselerin cinsî münasebette bulunmalarına denir.

İslâmiyet, evlenmeyi emrederken zinayı haram kılmıştır.Nitekim Kur’an-ı Kerim’de:

“Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o,şüphesiz bir hayasızlıktır, kötü bir yoldur.”(İsra Ayet 32) buyurulmuştur.Peygamber (sas.) Efendimiz de bir hadislerinde şöyle buyuruyorlar.“Mü’minleri Allah Teâlâ’dan daha çok fenalıklardan koruyan kimse yoktur. Bunun için Allah Teâlâ açık kapalı fuhşiyati (zinayı) haram kılmıştır.’’(Hadisi, Buhari ve Müslim rivayet etmiştir.)

Zina ve fuhuşun ahlâkî, sıhhî, içtimâî ve hukukî pek çok zararları vardır.Toplumların çekirdeğini aile teşkil eder. Sağlıklı nesiller bu yuvada yetişir.Çocuk fıtrî gelişmesini de ahlâk ve terbiyesini de önce buradan alır.

            İnsan sevgisinin kaynağı da ailedir. Bu yuva için en büyük tehlike ise zina ve fuhuştur. Zina ve fuhuş önce ailenin teşkilini engeller. Kurulmuş olan ailenin ise dağılmasına ve perişan olmasına sebep olur.

            Zina, insanın sağlığını da bozar. Pek çok zührevî hastalıkların kaynağının zina ve fuhuş olduğu tıbben sabit olmuştur. AIDS hastalığı da çoğunlukla tenasül organları yoluyla bulaşmaktadır.Zina birde ruhi bir hastalığıdır, herşey yolunda iken gözü dışarda olanlar mutluluğun dışarda olduğunu sananlarımız vardır. Bu sevenler dolayısıyla zina ve fuhuşun yaygın hale geldiği toplumlarda ölüm olaylarının çoğalacağını haber veren Resûl-i Ekrem (sas.) Efendimiz bu noktaya dikkatimizi çekmiştir.

            Bu gün ne yazık ki ülkemiz kanunlarında zinayı önleyecek bir ve yasa yoktur toplumumuzda zina suç olmaktan çıktı zaten kanundada suç değil diyerek buda zinanın yaygınlaşmasına sebeb olmaktadır. Günümüzün zamane gençlerinin nerdeyse kız arkadaşı olmazsa yadırganacak duruma gelindi adı değişti flört oldu  dinden bihaber olan anne babalar böyle bir hayatın normal olduğunu bu kabullenmelerinin sonucu  başlanan evlilikler uzun sürmedi boşanmalar çoğaldı

            Ne yazık ki Ülkemizde filört arkadaşlıkları çoğalması sebebiyle  maalesef zinalar çoğaldı  bazu kesimlerin ve gençlerin arasında yaygınlaşan flört arkadaşlık örnek teşkil etmesi sonucu yetişkin büyükler ve küçücük çocuklara varana kadar sapıklıkların artmasına ülkemizin her gün bir sapıklık haberlerine şahit olmaktayız

            İşin en acı tarafı ülke genelinde flört ile  başlayan zina ile ana rahmine düşen çocukların çoğu kere doğumları engellenmesi ve kurtajlar yapılmasına ceninin dünyaya gelmesi engelleme yoluna gidimektedir Birde bunun diyet yönö var dünyaya gelenler ise ortada kalarak perişan olur. Anne ve baba şefkatinden mahrum kalan bu çocuklar cami kapılarına,çöp konteynerlerine  bırakılanlar toplumu dehşete düşüren olaylara ve haberlere şahit oluyoruz.

            Çocuğuna sonsuz şefkat ve merhametle dolu ve çocuğu için her fedakârlığa katlanan anneyi, çocuğunu cami kapılarına çöp konteynerlerine bırakmasına zorlayan zinanın çok büyük bir yara ve büyük bir günah olduğunu hatırlatmak isterim Gününüz toplumunun kanayan yarası olan zina önlenmesi hakkında devletimizin acilen bir kanun çıkarması gerekir. Eğer tetbir alınmazsa  zina ve fuhuşun yayılması  insanı en büyük özelliğinden, sevgi ve merhamet duygusundan yoksun hale getirir.Zina ve fuhuşun neticesinden dolayı meydana gelen çocukların aile ortamı ve eğitiminden uzak kalmaları neticesinde ana baba şefkatindende  mahrum  kalmaktadır.Neticede bu şekilde büyüyen çocuklar daima suç makinalarına dönüştüğüne zaman zaman şahit olmaktayız.

            Zina ve fuhuş, hangi toplumlarda yaygın hale gelmişse o toplumu çökertmiştir. O toplumun aile yapısını bozmuştur. Bugün, güçlü gibi görünen bazı toplumların zina ve fuhuş yüzünden büyük sarsıntı içinde oldukları ve zaman geçtikçe de bu sarsıntının daha da artarak o toplumları güçsüz hale getireceği kaçınılmazdır.

            Ashab-ı Kiram’dan bazılarının zinanın sonuçlarıyla ilgili şu sözleri de zinadan sakınınız Çünkü zinada üçü dünya ile üçü de ahiret ile ilgili olmak üzere altı kötü haslet vardır:

Dünya ile ilgili olanlar.

- Rızık ve kazançtaki bereketi kaldırır ömrü kısaltır.

İnsanların nefretini mûcip olur.

Ahiret için olanlarda.

- Allah Teâlâ'yı öfkelendirir.hesabı şiddetlendirir.

- Cehennem'e girmeye sebep olur.''(İbnül vezni)

Bunun içindir ki İslâm, zinayı yasaklarken ona götüren vesileleri de dikkate almıştır.

            İslam kusura kalmayın bir kadınla bir erkeğin yalnız bir odada baş başa kalmalarını hoş görmez. Çünkü bu suizanna sebep ancak şurasına dikkat mesleği gereği çalışmaları gerekenler söz konusu değildir.İslam durumu müsait olanların hemen evlenmelerini emreder. Evlenmenin gereksiz masraflarla zorlaştırılmamasını öğütler. Bir takım yanlış değerlendirmelerde ifade edildiği gibi çocuk sahibi olmanın insanı fakir yapmayacağını, bilakis evlenenlerden fakir olanları Allah Teâlâ'nın zengin yapacağını bildirir. Kendisini haramdan korumak kasdiyle evlenmek isteyenlere yardımcı olunmasını emreder.

            Diğer taraftan zinaya götürecek mukaddimeleri de zinadan sayar.(Mukaddime: kadına karşı onu her ne şekilde olursa olsun övücü söz ve davranışlara denir.) Nitekim Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz:Allah Adem oğluna zinadan nasibini takdir etmiştir. Hiç şüphesiz Adem oğlu (ezelde mukadder olan) bu akibete erişecektir. Göz zinası (mahremi olmayan kadına şehvetle) bakmaktır. Dil zinası da (zevkle) görüşmektir. Nefsin de zina temenni ve iştihası vardır. (Bu arzu da nefsin zinasıdır) Tenasül organı ise bu uzuvların hepsinin arzularını ya gerçekleştirir (fiile dönüştürür) yahut (bırakarak) yalanlar,"buyurmuşlardır.Ufak tefek kusurlar dışında günahın büyüklerinden ve hayasızlıktan kaçınanlara gelince, şüphesiz Rabbın, affı bol olandır,"(Hadisi, Buhârî ve Müslim rivayet etmiştir.) buyurulmuş ve bu tür hataların büyük günahlardan kaçınmak kaydiyle bağışlanacağı bildirilmiştir.

Zina ve fuhuş büyük günahlardan olduğu gibi, iffetli kadınlara zina ve fuhuş isnadı (iftirası)da büyük günahlardandır.

Zina ve fuhuş, beşerin nezih hayatını kirleten bir seyyie (Kötü hal ve hareketler)olduğu içindir ki Kur'an-ı Kerim, Resûlüllah Efendimize biat etmek isteyen kadınlardan uymaları gerekli hususlardan birisinin de iffetlerini korumaları olduğunu bildirir. Nitekim:Ey Peygamber , inanmış kadınlar;

- Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmamak,

- Hırsızlık yapmamak,

- Zina etmemek,

- Çocuklarını öldürmemek,

- Elleriyle ayakları arasında bir iftira uydurup getirmemek,

- Maruf hususunda sana karşı gelmemek üzere biat etmeye geldikleri zaman biatlerini kabul et ve onlar için Allah'tan mağfiret dile. Şüphesiz Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir,''(Necim Aye 32)Buyurulmuştur

Bu husus yalnız kadınlardan değil, erkeklerden de istenmiştir.Zina eden kişi zina ettiği sıra (tam ve olgun bir) mü'min olduğu halde zina etmez."(Hadisi, Buharı rivayet etmiştir.)

             Evet, zina büyük günahlardandır, olgun iman ile bir arada barınmaz. Fakat onu işleyeni de imandan çıkarmaz. Esasen yalnız bu değil günahların hepsi böyledir, onları işleyen kimse günah olduklarını inkar etmedikçe imandan çıkmaz, günahkâr oIur.

Allah korkusu sebebiyle iffetini koruyanlar kıyamet günü Arş'ın gölgesinde gölgelenecek yedi sınıf insandan biri olacaktır. Nitekim Resûl-i Ekrem (s.a.v.) bu yedi sınıf insanı şöyle tadat buyurmuşlardır: "Yedi sınıf insan vardır ki Allah Teâlâ onları (Arş'ının) gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan günde (kıyamet gününde) gölgesinde gölgelendirecektir.

Bunlar şöyle sıralayabiliriz

- Adil hükümdar,

- Allah'a ibadet ederek yetişen genç,

- Gönlü mescidlere bağlı olan kimse,

- Allah için sevişen, O'nun için bir araya gelen, O'nun için birbirinden ayrılan iki kimse,

- Kendisini mevki sahibi güzel bir kadın (meşrû olmayan ilişkiye) davet ettiği halde "Ben Allah'tan korkarım'' diyen kimse,

- Sol elinin verdiğini sağ eli duymayacak kadar gizli sadaka veren kimse,

- Tenha bir yerde Allah'ı anarak gözleri boşanan kimsedir.''(Hadis Ahmet bin hambel)

Dindarım demekle bu işler olmuyor,İmanın seni kötülüklerden koruması gerektirir.tıpkı Hz Yusuf'a zina teklif edilince Allah korkusuyla kadınların elinden kaçarken gömleği arkadan yırtılan onların bu isteklerine karşı koyan bir iman sahibi olmaktır.Onun içindir ki güçlü bir imana gerek var.İman insana kazanım sağlamalı düzen,tertip,ahlak,adalet,edee önem vermekle oluyor.Bunları kabul ediyorum demekle olunuyor.Sözünde durmak müminlerin özelliğindendir.Güzel söz,karakter ve davranışlarımızı artıralım.Toplumumuz örnek  yaşadığımız dinden fayda görsün.

            Hayırların fethi, şerlerin def’i, ehl-i imânın selâmeti, insanlığın kurtuluşu, memleketimizin her türlü kötülüklerden korunması, Ümmet-i Muhammed’in selâmeti için sana yalvarıyoruz

Selam ve mahabbetlerimle


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları