HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Samsun Havalimanı Transfer
25 Mayıs 2024 Cumartesi Saat: 13:51

TELEFON BAĞIMLILIĞI FARKLI BİR BOYUTA EVRİLDİ

18-34 yaş arasındaki gençlerin dörtte biri, telefon aramalarına hiç cevap vermediklerini açıklandı.
TELEFON BAĞIMLILIĞI FARKLI BİR BOYUTA EVRİLDİ

18-34 yaş arasındaki gençlerin dörtte biri, telefon aramalarına hiç cevap vermediklerini belirtiyor. Uzman Klinik Psikolog Sedef Koç Bal, bu durumu gençlerin iletişim tercihlerinin hızlı, kısa ve öz olmasıyla ilişkilendiriyor.

 GENÇLERİN İLETİŞİM TERCİHLERİ DEĞİŞİYOR

         Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Sedef Koç Bal, akıllı telefon kullanım biçimlerinin de değiştiğini vurgulayarak “Yapılan bir ankette; 18-34 yaş grubundaki bireylerin dörtte biri, telefon aramalarına hiç cevap vermediklerini bildiriyor. Bu yaş grubunun büyük bir kısmı aramak yerine mesaj göndermeyi tercih ediyor. Katılımcıların çoğu, beklenmedik bir aramanın kötü haber anlamına geldiğini düşünürken, yüzde 70’i arama yerine mesajı, yüzde 37’si sesli not göndermeyi tercih ediyor” dedi.

 ORTA YAŞ GRUBU TELEFONLA KONUŞMAYI TERCİH EDİYOR

         35-54 yaş grubunun ise geleneksel telefon görüşmesini tercih ettiğini belirten Koç Bal, bu yaş grubunun sadece yüzde 1’inin sesli not göndermeyi tercih ettiğini ifade etti. “Bu yaş grubu, iletişimde daha seçici ve kişilerarası ilişkilerin hissedilebilir olmasına daha fazla önem veriyor” diye konuştu.

 UZUN TELEFON GÖRÜŞMELERİ LÜKS MÜ?

         Dar vakitler içinde yaşamaya alışan gençler için uzun uzadıya telefon görüşmeleri artık lüks olarak görülüyor. Hızlı iletişim yöntemleri bu ihtiyacı karşılamak üzere gelişiyor. Ancak, bu durum teknolojinin evrimiyle mi yoksa vakitsizlikten mi kaynaklanıyor sorusu akılları karıştırıyor

 35-54 YAŞ GRUBU KİŞİLERARASI İLİŞKİLERDE DAHA SEÇİCİ

         Koç Bal, geleneksel iletişimi tercih edenlerin eş zamanlı, karşılıklı bir alışverişe önem verdiğini belirterek “35-54 yaş grubunun geleneksel görüşmeleri tercih etmesi, yaş ve deneyimin artmasıyla birlikte kişilerarası ilişkilerde daha seçici olunması ve ilişkilerin hissedilebilir olmasına duyulan ihtiyaçla açıklanabilir” şeklinde konuştu.

 BEKLENMEYEN ARAMALAR KÖTÜ HABER ALGISI OLUŞTURUYOR

         Koç Bal, tanıdık numaradan gelen beklenmeyen bir aramanın kötü haber algısı oluşturduğunu da kaydederek “Telefonu açmayan kişiler, ulaşmak isterse tekrar arar düşüncesiyle hareket edebilir. Ancak, bu yaklaşım duygusal stresörlerle baş etmenin bir yolu olabilir” ifadelerini kullandı.

 DENGEYİ KORUMAK ÖNEMLİ

         Koç Bal şunları söyledi: “Yanıtlanmayan aramaların tanınmayan numaralardan geldiğinde ise rahatsızlık verici kampanya aramaları veya dolandırıcılık yöntemlerinden kaynaklanabiliyor. Sosyal bir varlık olan insan, öteki kavramına ihtiyaç duyar. Teknoloji bu ihtiyacı karşılamaya yardımcı olsa da dengeyi korumak uzun vadede sağlıklı ilişkiler inşa etmek için önemlidir.”

 

Anahtar Kelimeler : TELEFON, BAĞIMLILIĞI, FARKLI, BİR, BOYUTA, EVRİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız