Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:22 FINVER KALDIĞI YERDEN!
- 15:01 BAYRAM DOLU DOLU GEÇTİ
- 14:49 “HİZMET DOLU BİR YILI GERİDE BIRAKTIK”
- 14:19 ŞEHİT AİLESİ ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI
- 14:13 SPORA HAS
- 14:13 KARA ORDU’DA DÜDÜK ÇALACAK
- 14:13 KİM ŞAMPİYON OLACAK?
- 14:12 ORDUSPOR 67, ERCİYES’İ AĞIRLAYACAK
- 14:12 52 ORDU, SİNOP’LA KAPIŞACAK
- 13:56 ŞEYHOĞLU; “MÜLAKAT KAMUNUN TÜM ALANLARINDAN ÇIKARILMALIDIR!”
- 13:40 ZENGİN'DEN ÜNİVERSİTE PERSONELİNE BECAYİŞ AÇIKLAMASI
- 13:25 SANCAKTAROĞLU; “MEMUR MAAŞLARI GÜNCELLENSİN”
- 13:25 MEZARLIKLAR DUASIZ KALMADI
- 13:14 HORMONLAR VÜCUDUN ORKESTRA ŞEFLERİ
- 13:13 ALERJİK HASTALIKLARA KARŞI 6 ETKİLİ ÖNLEM!
“TUVALET EĞİTİMDE ÇOCUK CESARETLENDİRİLMELİ”

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Psikolog Funda Hüsem çocuklar da tuvalet eğitimi ve alışkanlığının nasıl olması gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu.
Hüsem yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Tuvalet eğitimine , çocuğun ve anne babanın hazır olduğu bir dönemde başlamasının önemi büyüktür. Çocuklar genellikle 18-24 aylar arası tuvalet eğitimi almak için yeterli algıya sahip olurlar. Gelişimi normal olan çocukların bir çoğu 2-3 yaş döneminde tuvalet gereksinimi haber verirler. Tuvalet eğitimine basamaklı olarak 24 ay civarında başlanması gerekir. Bu süreçte en büyük görev anne ve babaya düşmektedir, çocuğun korkutularak değil güven duygusunu geliştirerek eğitilmesi gerekir. Tuvalet eğitiminin her aşamasında çocukla konuşup cesaret vermeliyiz ve bu süreç içerisinde şiddet, ayıplama ve cezaya kesinlikle yer olmamalıdır. Her çocuk tuvalet eğitimi sürecinde altına kaçırabilir. Kaslarını kullanmayı yeni öğrenen çocuk için olağan ve beklenen bir durumdur. Bu durumda sabır en önemli anahtardır. Unutulmamalıdır ki öğretmenin en iyi yolu sevdirerek öğretmektir. İlk verilen eğitimde çocuğun öğrenmesini beklemek doğru değildir bu konuda acelecilik sadece eğitim süresinin uzamasına neden olur. Ona daha ilgi çekici ve sevgi dolu yaklaşımlarda bulunmak sorunun çözülmesinde büyük rol oynar, '' tuvalet konusunuda bir türlü halledemedik napmalıyız sence '' gibi fikrini soracağımız, sevgi uyandıran cümleler de pişmanlık duygusu ortaya çıkaracağından çocuğa faydası olacaktır. Tuvaletini söylerse bunun kendisi için iyi olacağını da düşünecektir.
Anne, çocuğa bunun için bağırırsa çocuk tam tersi kendisinde ne pişmanlık hisseder ne de sevildiğini hisseder, kendisine neden bağırıldığını anlayamaz ve savunmaya geçer. .
Tuvalet eğitimine başlamadan önce sürecin doğru süreç olduğundan emin olmalıyız , çocuk kabız olabilir başka bir rahatsızlığı olabilir hayatında önemli bir değişiklik olabilir anne veya baba gergin bir dönemden geçiyor olabilir bu gibi durumlarda doğru zamanın beklenilmesi daha doğru olur. Gerekirse anne babada bu eğitimle ilgili bir uzmandan yardım almaktan çekinmemelidir. Geleceğin temelleri olan çocuklarımıza eğitim konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmazsak ruhsal yönden sağlıklı ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmiş oluruz.