HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 09:30

GAZİ VURUŞU

SÖZ GÖTÜRMEZ TOKAT ATACAK KADAR KÜÇÜLÜRLER ‘Ne oldum delisi’ makam ve mevki sarhoşları, çaresizlere tekme ve tokat atacak kadar küçülürler, ağızlarından çıkanı hesap edemeyecek kadar da havada gezerler.        
GAZİ VURUŞU

SÖZ GÖTÜRMEZ

TOKAT ATACAK KADAR KÜÇÜLÜRLER

‘Ne oldum delisi’ makam ve mevki sarhoşları, çaresizlere tekme ve tokat atacak kadar küçülürler, ağızlarından çıkanı hesap edemeyecek kadar da havada gezerler.

 

 

 

 

 

 

NE DEMİŞ NE DEMİŞ?

“Açıklanan 130 TL taban fiyat bu bölgede maliyeti ancak karşılıyor hatta üretici kendi toplamazsa zarar ediyor. Bir çok üretici diyor ki; babadan dededen kalan yerimdeki fındığı sırf ziyan olmasın diye topluyorum.  Böyle devam ederse pek çok kişi fındık üretimini bırakacak. Bazı bölgelerde, özellikle batı illerinde maliyet çok daha düşük ve verim çok daha yüksek. Oralarda bu taban fiyat cazip olabilir. Ancak Ordu, Giresun ile Samsun, Trabzon'un fındık üretilen bölgelerinde maliyetler coğrafi koşullar nedeniyle daha yüksek ve verim de daha düşük. Dolayısıyla buralardaki üreticiye muhakkak ilave destekleme vermek lazımdır. Yoksa bu bölgenin üreticisi diğer bölgelere çalışıyor. Büyük bir adaletsizlik var. Farklı fındık fiyatı uygulamada zorluk yaratabilir, ancak TMO veya Fiskobirlik eliyle alım yaparken kilo başına ilave destekleme farkı verilebilir. Bu konuda Meclis'e bir önerge verdim. Çünkü ancak bu destekle ile bu bölgelerdeki üreticiyi kurtarabiliriz. Böyle bir destek bu bölgenin hakkıdır. Bu bölge fındığın anavatanıdır verilen fiyat bu bölgede maliyeti kurtarmamaktadır. Birçok insan büyükşehirlere göç etmişken burada insanlar dağın başında  bahçesini vatanı bekler gibi bekliyor. Ek bir kararnamede verilecek destek ile bu bölge üreticisi diğer bölgeler ile eşit kazanç koşullarına getirilmelidir.”(Mustafa Adıgüzel CHP Ordu Milletvekili)

 

 

 

 

Fotoğraflı YORUM

ORDU İŞTE! Kim kime dum duma yaşıyoruz işte! Tabi adına yaşamak deniyorsa.

 

 

 

 

GÜNBEGÜN

BİR MESAJ

FURTUN YALI HAMAMI

Sedat Yaşar, tüm Ordululara sağlık ve mutluluk dolu bir gün diler

GENÇLER KUNDURA

Her çeşit ayakkabı tamiratı ve dikim adresi Gençler kundura  (Ayakkabı hastanesi) müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                İşletmeciliğini Fahri Yalçın’ın yaptığı Gençler kundura, Subaşı Mahallesi İbni Sina caddesi NO: 5 adresinde hizmet veriyor.

                Müşterilerine her türlü imkanı sağlamasıyla da dikkat çeken Gençler kunduraya, 214 72 668 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

                Gençler kunduraya hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz.

AKADEMİ MÜHENDİSLİK

Akademi Mühendislik makine mühendisi Kadem Kutlutaş’ın  önderliğinde müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

Doğalgaz, sıhhi tesisat, ısıtma, plan, proje ve taahhüt işlerinin adresi Akademi Mühendislik, Bucak Mahallesi Şahincili caddesi NO: 24-B  (Bucak cami yanı) adresinde müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Ayni zamanda hoş sohbetinde adresi olan Akademi Mühendisliğe, 214 21 91 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

                Akademi Mühendislik sahip ve çalışanlarına bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

HİLAL DİJİTAL FOTOĞRAFÇILIK

 Foto Hilal Dijital Fotoğrafçılık, 35yıllık tecrübeyle müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Hilal Dijital Fotoğrafçılık’ta  vesikalık resim çekimi ile düğün, nişan, çocuk sünnet, kep çekimleri de uygun fiyatlarla gerçekleştiriliyor.

                Sahipliğini Yalçın Aydın’ın eşi Gülizar Hekim Aydın’ın da çekim yaptığı Foto Hilal Dijital Fotoğrafçılık, Düz Mahalle, Karkaçar sokak NO: 8-A (Öğretmenevi karşısı) adresinde hizmet veriyor.

                223 38 73 ve 0532 409 55 96 nolu telefonlarla da ulaşabileceğiniz Foto Hilal Dijital Fotoğrafçılık sahip ve çalışanlarına hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz.

ORDU KANBEROĞLU

Ordu Kanberoğlu turizm ve seyahat otobüs işletmesi çeyrek asırlık tecrübe Zeki Gül’ün önderliğinde  müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

                ‘Sevdiklerinize kavuşturur’ sloganıyla hizmet veren Kanberoğlu Turizm Seyahat ve Otobüs işletmesine 233 14 22 ve 234 42 99 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Türkiye’nin her tarafına ulaşabileceğiniz, Kanberoğlu Turizm ve seyahat otobüs işletmesine kazasız günler  ve bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

LAMI CİM İYOK

Sonu olan hayat işte! Ölene kadar hep vakit geçsin diye beklenir.

 

 

 

OLDUM OLASI

Etme bulma dünyası bu! Hep haddini bil. Ya insan ol ya da insan ol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HARBİDEN

Ya adamı olanın ya da adamını bulanın işini yüzdürdüğü ülkede yaşıyor olsa bile, kimseye gebe kalmayan  bazen sözün bitmesini beklemeden noktayı koyar!

 

 

 

 

 

BUNLARI  BİLİYORMUYDUNUZ?

x-TÜİK’in verilerine göre, Türkiye’de en fazla camiye sahip ilin, 3 bin 555 cami ile İstanbul’un olduğunu, İstanbul’u, 3 bin 255 cami ile Konya ve 3 bin 199 cami ile Ankara’nın takip ettiğini,

************************

x-Temmuz ayında, Ordu Giresun Havalimanı’nda toplam 110 bin 360 yolcuya hizmet verildiğini,

************************

x-TÜİK tarafından yayımlanan Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre, 2024 yılı Haziran ayında 15 yaş ve üzerindeki işsizlerin sayısı bir önceki aya kıyasla 234 bin kişi artış göstererek 3 milyon 305 bin kişiye ulaştığını,

************************

x-Türkiye'de  altın madalya sahibi sporculara 1000 Cumhuriyet altını, gümüş madalya alanlara 600 Cumhuriyet altını, bronz alanlara da 300 Cumhuriyet altını verildiğini,

************************.

x-TFF 3. Lig 4. mücadele eden Kayseri/ Talasgücü Belediyespor’un  maddi imkansızlıklardan dolayı ligden çekildiğini,

************************

x-TÜİK tarafından yayımlanan Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre, 2024 yılı Haziran ayında 15 yaş ve üzerindeki işsizlerin sayısı bir önceki aya kıyasla 234 bin kişi artış göstererek, 3 milyon 305 bin kişiye ulaştığını,

************************

x-Ordu'da erken Bizans dönemine ait yeni bir zemin mozaiğine ulaşıldığını, konuya yönelik bir acıkama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un: "Ordu Müzesi Müdürlüğümüzün başkanlığında gerçekleştirilen kazı çalışmalarında rastlanılan eser, Ordu ilinde açığa çıkarılan ilk in-situ zemin mozaiği olma özelliği taşıyor” ifadelerini kullandığını,

************************

x-Ordu’da uluslararası koruma statüsünde bin 659, geçici koruma statüsünde 842, geçici ikamet izni bulunan bin 319 kişi olmak üzere toplam 3 bin 820 yabancı bulunduğunu,

************************

x-Dünyada sayılı örneklerinin bulunduğu Fatsa Fener Adası’nın  Ordu’nun yeni turizm rotası olduğunu,

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız