Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:21 “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN DEVAMINI DİLİYORUM”
- 15:17 OBB BESİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
- 14:56 3 BİN SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ
- 14:54 TAŞIT-KİLOMETRE İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 14:37 UYUŞTURUCU TACİRLERİNE OPERASYON
- 14:36 JANDARMA 1 HAFTALIK BİLANÇOYU PAYLAŞ
- 14:27 ÜNYE’DE YAKUT OPERASYONU
- 14:21 ZENGİN’DEN TAYİN VE GÖREVDE YÜKSELME AÇIKLAMALARI!
- 13:42 HARÇLIKLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE AŞ OLACAK
- 13:36 “FATSA İÇİN BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
- 13:30 TÜRK FINDIĞI HİNDİSTAN’DA
- 13:21 VALİ EROL, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU
- 11:47 ÜNYE 57’DE 4 TRANSFER
- 11:46 HALI SAHA HEYECANI YAŞANACAK
- 11:46 52 ORDU İPİN UCUNU ELİNE GEÇİRDİ
LİG MAÇLARI MASAYA YATIRILACAK

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Gençlik Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile görüşme yapacak.
Bilindiği gibi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, salgının seyrinin dikkate alınarak, sağlık koşullarının, sosyal mesafe ile izole kurallarının eksiksiz tam uygulanması ve teknik altyapının da elvermesi halinde Antalya düşüncesinin makul olabileceğini, konunun halk sağlığı uzmanlarınca da değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti.
Azap, “Bilim Kurulu maçların geleceğiyle ilgili konuyu ne zaman gündemine alacak?” sorusuna, “Salgının tepeye ulaşıp tepeden sonra nasıl seyir izleyeceğini görmemiz lazım. Ama 15 Mayıs’tan sonra bir değerlendirme yapılır diye tahmin ediyorum” yanıtını da vermişti.
Bu arada UEFA’nın 55 üye ülke federasyonlarıyla yaptığı toplantıda liglerin tamamlanmasını istemesinin ardından Dünya Sağlık Örgütü (WHO), futbolla ilgili önemli bir tavsiyede bulundu. WHO, uluslararası organizasyonların 2021 sonuna kadar askıya alınması tavsiyesinde bulundu. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, milli maçlar gibi uluslararası organizasyonların 2021 yılının sonuna kadar askıya alınmasını öneren WHO, turnuvaların planlamasının, salgın tehlikesi geçtikten sonra yapılması görüşünü sundu.
Öte yandan Bilim insanları, sporcuların karşılaşmalarda maske takarak enfekte riskini azaltabileceğini düşünüyor.
Edinburg Üniversitesi’nde halk sağlığı uzmanı olarak görev yapan Doktor Rowland Kao, sporcuların maske ile sahadaki meslektaşlarını koruyabileceğini düşünüyor. Kao, “Maske takarak havada asılı taneciklerin dolaşımını minimuma indirebilirsiniz” şeklinde de konuştu.