Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:49 ŞENTÜRK: MİLLETİMİZİN GÜÇLÜ UFUKLARINA YÜRÜYORUZ
- 14:36 ENGELSİZ TAKSİ ENGELLERİ AŞIYOR
- 14:34 ORDU 67’DE GÜVEN DÖNEMİ
- 14:02 TÜRK SAĞLIK SEN’E 4 BİN 250 YENİ ÜYE
- 13:12 ŞEYHOĞLU: EMANETİ EHLİNE VERİN!
- 12:49 OAL’DE BAŞARI ADINA NE ARARSAN VAR!
- 12:14 MÜDÜRLER GÜLYALI’DA TOPLANDI
- 12:00 MART AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI
- 11:58 BAŞKAN KİBAR, BAYRAMDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
- 11:53 “PLANLI TARIM İLE FİYAT ARTIŞLARI ÖNLENEBİLİR
- 11:51 BAYRAMDA OTOYOLLARDAN 8,4 MİLYON ARAÇ GEÇTİ
- 10:51 ŞAMPİYON KİM OLACAK?
- 10:51 PLAY-OFF KURALARI ÇEKİLDİ
- 10:50 3.LİG 3.GRUPDA HAFTA ARDI
- 10:51 3.LİG 4.GRUPDA GÖRÜNÜM
ODÜ KODLAMA EĞİTİMİ YOLUNDA İLERLİYOR

ODÜ Eğitim Fakültesi tarafından kodlama ve robotik uygulamalarda çalışmalar yapılması konusunda toplantı gerçekleştirilerek, çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a bilgi verildi.
Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplerine yönelik olarak öğrencilerin tutumlarını olumlu yönde geliştirmek amacıyla birçok ülkede benimsenen STEM yaklaşımı ile öğrencilerin bu alanlardaki başarılarını artırmak ve bu alanlarda çalışacak donanımlı bireyler yetiştirmek amaçlanıyor. Küçük yaşlarda sahip olunan yaratıcılığı destekleyerek, problem odaklı çalışmaya, çocuklardaki merak duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistem olan STEM eğitiminin önem ve gerekliliği bağlamında, Üniversitemiz bünyesinde bir STEM Merkezi’nin kurulması ve Eğitim Fakültesi bünyesinde kodlama ve robotik uygulamalarında çalışmalar yapılması hususunda toplantı gerçekleştirildi.
Bu kapsamda gerçekleştirilen toplantıda Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Do. Dr. Şenol Sezer, Yrd. Doç. Dr. Nalan Arabacı ve öğretim elemanları Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a STEM ve kodlama eğitimine ilişkin yapılanlar hakkında bilgi vererek bu konuda yapılabilecek uygulamalara ilişkin sunum gerçekleştirdiler. Toplantı sonucunda, Eğitim Fakültesinde hayata geçirilecek olan ve okul öncesinden yüksek lisans öğrenim düzeyine kadar olan süreçte STEM ve kodlama eğitimine yönelik yapılacak çalışmalar yönünde bazı görüş ve kararlar alındı.
Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “İçinde yaşadığımız 21.yy’da eleştirebilen, iletişim ve problem çözme becerisi gelişmiş bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gereklilik bağlamında hayata geçirmeyi planladığımız ve gelişmiş ülkelerde yaygın bir eğitim yaklaşımı olarak benimsenen STEM ve kodlama eğitimiyle özellikle ülkemizin ekonomik açıdan kalkınması için çağımızın beklentilerini karşılayabilen üretici bireyler yetiştirilmesine yardımcı olmayı hedeflemekteyiz. Ülke olarak ileriye gidebilmemiz için çağdaş öğretim uygulamalarını ve yenilikçi eğitim yaklaşımlarını yakından takip etmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilecek olan proje çalışmalarıyla öğrencilerimizin farkındalıklarını artırarak girişimci, inovatif, hayal gücü gelişmiş, üreten nesiller yetiştirmek için çalışmalar sürdürmeye devam edeceğiz. Çalışmalarına Eğitim Fakültesi bünyesinde başlayacağımız bu projenin, başta şehrimiz olmak üzere bölgemize ve ülkemize önemli katkılar sağlamasını beklemekteyiz.” şeklinde konuştu.