HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Şubat 2018 Çarşamba Saat: 08:06

Fatsa Yerleşkesinin Çehresi Değişiyor

Akademik gelişiminin yanı sıra fiziki kapasitesini de her geçen dönem artırmaya devam eden ODÜ Cumhuriyet Yerleşkesi ve diğer birimlerinde gerçekleştirilen bakım onarım çalışmaları ile akademik, idari personeline ve öğrencilerine daha m
Fatsa Yerleşkesinin Çehresi Değişiyor

Akademik gelişiminin yanı sıra fiziki kapasitesini de her geçen dönem artırmaya devam eden ODÜ Cumhuriyet Yerleşkesi ve diğer birimlerinde gerçekleştirilen bakım onarım çalışmaları ile akademik, idari personeline ve öğrencilerine daha modern bir ortamda hizmet sunmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Fatsa Yerleşkesini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yerleşkedeki çalışmaları yerinde inceleyerek yapılan işlerin son durumları hakkında bilgi aldı.

Fatsa Yerleşkesinde yapılan çalışmalar kapsamında yerleşke içerisine mevcut basketbol ve voleybol sahalarının yanına yapılan ve toplam alanı 2 bin 250 metrekare olan bir adet suni çim halı saha eklenerek Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Fatsa Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile personelinin faydalanabileceği bir spor tesisi kazandırıldı.

Fatsa Yerleşkesinde yapılan çevre düzenleme çalışmalarının 2. etabında, inşaat yıkım işlemlerinin tamamlandığı sahil kıyısında bulunan beton 7 bin 819 metrekarelik alana toprak dökülerek çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına başlandı. Bu alan için geçtiğimiz günlerde ODÜ ve Giresun Orman Bölge Müdürlüğü arasında ODÜyerleşkelerindeki boş alanların uygun türler ile ağaçlandırılması amacıyla imzalanan protokol kapsamında yeşillendirme yapılarak öğrencilerimize kullanabilecekleri fiziki alanlar oluşturulacaktır.

Yerleşkede yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç,  “Hızla büyüyen Üniversitemizde büyüme oranına bağlı olarak açık ve kapalı alanlara yönelik ihtiyaçlarımız oluşmaktadır. Ordu Üniversitesi yönetimi olarak süreç içerisinde ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak amacıyla bütün birimlerimizin fiziki kapasitesini her dönemde artırmaya devam etmekteyiz. Bu kapsamda Fatsa Yerleşkemizde atıl vaziyette bulunan yaklaşık 8 bin m2 lik alanın kampüste yaşayan öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın faydalanabileceği bir alana dönüştürülmesini hedeflemekteyiz. Üniversite kampüsleri öğrencilerin sadece eğitim amaçlı geldikleri alanlar olmaktan daha ziyade sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan da aidiyet duydukları alanlar olmalıdır.  Büyük bir özveri ile kampüslerimizin eğitim ortamlarının en modern hale ulaşmasının yanı sıra kampüslerimizde aidiyet duygusunu artıracak, huzurlu yirmi dört saat yaşanılabilir sosyal yaşam alanlarının da öğrencilerimizin faydalanabileceği alanlar haline dönüştürülmesini sağlamak en temel hedefimizdendir.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : Fatsa, Yerleşkesinin, Çehresi, Değişiyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız