Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:23 ŞEHİR HASTANESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
- 14:17 OBB’DEN KAR SEFERBERLİĞİ
- 14:16 ULV SİSTEMİ İLE BAŞARDIK!
- 14:02 TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR
- 14:00 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 13:58 ÖMER OKUMUŞ YAD EDİLDİ
- 13:09 “MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK İÇİN SAHADAYIZ”
- 12:47 ŞANLITÜRK: NEVRUZ, TÜRK’ÜN BAHAR BAYRAMIDIR!
- 12:47 ORDU YAT VE DENİZ SPOR KULÜBÜ BAŞKANINI SEÇTİ
- 11:48 “GRİP ZATÜRREYE DÖNÜŞÜRSE HAYATİ RİSK OLUŞTURABİLİR”
- 11:45 SARAYCIK’TA IŞIL IŞIL OLDU
- 11:42 GENÇLERE YENİ SİSTEMİ ANLATACAK
- 11:30 2024 YILI İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!
- 11:24 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
- 11:17 OBB İLE ODÜ ARASINDA 'ANNE ÜNİVERSİTESİ’ PROTOKOLÜ
EVDE AYRIŞTIRMA PROJESİ ÜNYE GENELİNE YAYILIYOR

Ünye Belediyesi tarafından geçtiğimiz Aralık ayında belirlenen bazı pilot sitelerde başlatılan Evde Ambalaj Atık Ayrıştırma projesine yeni sitelerde katıldı.
Aralık 2017 tarihinde 7 sitede başlanan proje kapsamında belirlenen sitelere ambalaj atık toplama noktaları oluşturulmuş ve haftalık olmak üzere atık toplama işlemi uygulanmıştı. Aralık 2017 tarihinden bu yana pilot sitelerden toplamda 3 ton 180 kilogram atık toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.
Uygulamanın başarısı ile birlikte diğer sitelerden de katılım talepleri geldi. Bu kapsamda 7 site daha uygulamaya katıldı.
Bugün Ünye Belediyesi meclis salonunda site yöneticileri ile bir araya gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, geri dönüşümün önemine değinerek sürecin zorlu ve sorumluluk gerektirdiğini söyledi.
Başkan Çamyar yaptığı açıklamada “Ünye’miz Karadeniz bölgesinde bir ilk olarak nitelediğimiz öncelikle temiz kent sloganı ile yol çıkan bir şehir. Konteynerlerimizi yer altına almak sureti ile özellikle yaz aylarında oluşan bu çirkin görüntüyü tamamen ortadan kaldırmış bir yönetimiz. Alanda var olan konteynerlerimizi de Ünye’nin üst bölgelerdeki diğer mahallelerimize dağıtmak sureti ile o bölgelerde ki ciddi çevre kirliliğinin önüne geçmiş olduk. Bunu yaptıktan sonra özellikle ikinci kademe olan “Çöpü Çöpe, Geri Dönüşümü de Kutularına Atalım” sloganı ile yola çıktığımız yolculukta ilk etap olarak seçilen sitelerde başarılı bir şekilde evde geri dönüşümü başarı ile uygulayan bir belediye olduk. Bu kapsamda uygulamayı başarı ile yürüten site sakinlerini ve yöneticilerini de kutluyorum. Başta kâğıt, pil, yağ gibi atıkların geri dönüşümü mümkün. Bunları geri kazanmadığımız zaman ekonomiden tutun, çevre kirliği anlamında da ciddi kazanımlar elde etmiş oluyor. Cam şişe örneğini de veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, cam şişe bile doğada 4 bin yılda yok oluyor. Bu nedenle uygulamanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor” dedi.
Ünye Belediyesi olarak evde geri dönüşümü hayata geçirirken, kazan kazan ilkesinden hareket ettiklerini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Gerdi dönüşüm firması topladığı ürünleri satarak gelir elde ederken, sitelerde kendisine bir gelir elde etmiş oluyor. Böylece hem çevre hem de dönüşüme katkı sağlayanlar kazanıyor” diye konuştu.