Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 17:26 52 ORDU GOL OLDU YAĞDI!
- 17:25 ORDU’DA KAZANAN YOK!
- 14:48 “GELECEĞİMİZ RİSK ALTINDA”
- 14:47 “EK ZAM KAÇINILMAZ OLDU”
- 14:39 “BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM”
- 14:30 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ ALANI DOLDU TAŞTI
- 14:17 ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU SAYISI ARTIYOR
- 14:13 71 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 14:09 ÇAKAR KULLANAN SÜRÜCÜYE 138 BİN LİRA CEZA
- 14:06 DURUGÖL TABİAT PARKI GENİŞLİYOR
- 13:55 KARAYOLLARINA YENİ NESİL TRAFİK GÜVENLİĞİ
- 13:26 SPORA HAS
- 13:25 A MİLLİ TAKIM YÜKSELİŞTE
- 13:25 YAĞLI GÜREŞ TAKVİMİ BELLİ OLDU
- 12:13 ŞENTÜRK; “AVUKATLIK KUTSAL BİR MESLEKTİR”
“Artık eski üretici değiliz.”

Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı ZekayiSağra, tarım politikasındaki yerli ve yabancı tekel dayatmalarına karşı örgütlü üreticinin gücünü hissettireceğiz, dedi.
Ülke genelinde uygulanan tarım politikalarının bir parçası olan fındık politikalarının yerli ve yabancı tarım tekellerinin çıkarına göre belirlendiğini belirten Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Sağra, “Hükümet tarım yasaları ile üreticileri mağdur ediyor; TMO üreticiyi memnun etmek için piyasaya giriyoruz diyor ama mağdur edenlerin başında geliyor. Yani iktidarıyla, kurumlarıyla üreticilerin emeğine ve ürününe el konulmasına hizmet ediyorlar. Bu gidişe son vereceğiz.” dedi.
Suskunluğu bitiriyoruz
Türkiye’de örgütsüz kalan kesimin üretici köylüler olduğunu vurgulayan Sağra, “Artık dağınık, örgütsüz üretici köylü dönemin bitiriyoruz. Örgütsüzlükten dolayı cılız ve dağınık çıkan sesimiz, örgütlenmemiz sonucu gür çıkmaya başlayacak. Yeni dönemde talebimizi canlı tutarak; emeğimize, ürünümüze sahip çıkacağız.” dedi.
Sözleşmeli tarım köleliktir
İzlenen tarım-fındık politikalarıyla sözleşmeli tarım sürecine geçmek istenildiğini belirten Sağra, “Köyler boşalıyor, tarımla geçim sağlama olanağı kalmıyor. Böyle olunca tarım, Bakanın da dediği gibi şirketlere teslim edilmek isteniyor. Topraklarımızı kiralamak ya da satın alma yöntemiyle ele geçirmek isteyecekler. Kendi topraklarımızda şirketlerin işçisi olmamızı istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Tarımı, şirketler değil, üretici köylüler yapmalı. Devlet üretici köylüye destek olmalı, yasaları buna göre değiştirmelidir.” dedi.
Öncelikle 4572 sayılı yasa değiştirilmeli
Tarım-fındık konusunda sorunu fiyatla sınırlandırdıklarını söyleyen Sağra, “Tarım politikalarında fiyat sonuç bölümüdür. Tarım-fındık politikaların işleyişi yeniden masaya yatırılmalı ve öncelikle birliklere devlet desteğin ortadan kaldıran 4572 sayılı yasa değiştirilmelidir. Üreticilerin örgütlenmeleri ve kooperatifleşmelerini kolaylaştıran yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Bu konuların çözüm bulması için Tüm Köy Sen olarak üreticilerin örgütlenmesini sağlayıp sesimizin gür çıkarmasını sağlayacağız.” dedi.