Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:23 ŞEHİR HASTANESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
- 14:17 OBB’DEN KAR SEFERBERLİĞİ
- 14:16 ULV SİSTEMİ İLE BAŞARDIK!
- 14:02 TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR
- 14:00 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 13:58 ÖMER OKUMUŞ YAD EDİLDİ
- 13:09 “MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK İÇİN SAHADAYIZ”
- 12:47 ŞANLITÜRK: NEVRUZ, TÜRK’ÜN BAHAR BAYRAMIDIR!
- 12:47 ORDU YAT VE DENİZ SPOR KULÜBÜ BAŞKANINI SEÇTİ
- 11:48 “GRİP ZATÜRREYE DÖNÜŞÜRSE HAYATİ RİSK OLUŞTURABİLİR”
- 11:45 SARAYCIK’TA IŞIL IŞIL OLDU
- 11:42 GENÇLERE YENİ SİSTEMİ ANLATACAK
- 11:30 2024 YILI İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!
- 11:24 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
- 11:17 OBB İLE ODÜ ARASINDA 'ANNE ÜNİVERSİTESİ’ PROTOKOLÜ
ÜRETİCİ, TMO’YU BEKLİYOR

Sezon öncesi 10 liralık fiyat açıklayarak fındık alımlarına başlayan TMO’nun, alımları durdurması ve henüz alımlara başlaması üreticiler tarafından tepki ile karşılanıyor.
TMO’nun bakım gerekçesiyle fındık alımına ara vermesini değerlendiren fındık üreticileri fiyatların serbest piyasada yükselmemesi nedeniyle ürünlerini TMO’ya vermek istediklerini ancak, kurumun bakım gerekçesiyle fındık alımına ara vermesinin kendilerini mağdur ettiklerini dile getirdiler.
En son 2009 yılında piyasayı dengelemek ve fındık fiyatının düşüşünü engellemek üzere alım yapan TMO’nun hem mayıs ayında 10 liradan fındık alacağını açıklaması ve yeni sezon fındığı da yine 10 liradan alacağını açıklaması tüm üreticileri mağdur ederken, alımları durdurması da üreticiye ayrı bir darbe daha vurdu.
TMO, depoların bakımı gerekçesiyle 20 gün alıma ara verdi diyorlar ama bu bakım ne kadar sürer ya da biter mi belirsiz diyen üreticiler, biran önce kurumun alımlara yeniden başlamasını istediler.
Bu arada Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, TMO’nun alımlara 20 gün ara verdiğini ve alımların tekrar devam edeceğini söyledi.
TMO’nun alımları konusunda üreticileri sürekli bilgilendiriyoruz diyen Soydan, Her konuyu da takip ettiklerini ifade etti.
Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bu güne kadar üreticiden 140 bin ton fındık aldığı öğrenildi.
Diğer taraftan uzun zamandır fiyat artışının olmadığı serbest piyasada fındık fiyatı yine 8.50 TL’den işlem gördü. (Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU)