Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:40 “BU KUTLU YOLDA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
- 14:35 “EMANETİNİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
- 14:06 ARAÇ SAYISI 200 BİNE DAYANDI
- 14:04 GÜBRELEMEYİ İHMAL ETMEYİN!
- 13:11 “GELECEĞİMİZİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
- 13:02 ORDU TURİZMİNE KAZANDIRILACAK
- 12:57 MAHALLELER OTOPARKA KAVUŞUYOR
- 11:54 “TÜKETİCİ ÜRETİM AŞAMASINDA KORUNMALI”
- 11:51 GÜLER, ÜNİVERSİTELİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 11:50 GAR VE İSTASYONLARDA ÜCRETSİZ Wİ-Fİ
- 11:39 “AMACIMIZ, KONFORLU BİR ULAŞIM AĞI SUNMAK”
- 11:24 ORYANTİRİNG HEYECANI ORDU’DA BAŞLIYOR
- 11:12 KADIN SPOR DİBİ MESKEN TUTTU
- 11:12 FB,23. SIRAYA YÜKSELDİ
- 11:11 2.AMATÖRDE 20 GOL ATILDI
SOSYAL BELEDİYECİLİKTE “ANAOKULU” FORMÜLÜ

Araştırmacı ve Televizyon program yapımcısı gazeteci Savaş Çelebi, Almanya’da ve Avrupa’da ki sosyal belediyecilik işleyişi içerisinde anaokulları üzerine yaptığı araştırmalar sonucu izlenimlerini gazetemizle paylaştı.
Başta Almanya olmak üzere Avrupa’da sosyal belediyecilik anlayışında eğitim hizmetleri konusunda belediyeler nasıl bir çalışma yapıyor sorusuna, Çelebi, şu şekilde cevap verdi; “Sosyal belediyecilik anlayışla, Ordu’da belediye ait anaokullarının kurulması, özel okullara nazaran daha uygun fiyatla daha kaliteli eğitim anlayışıyla Ordu halkına hizmet hedefiyle yola çıkılmalı.
Belediye başkanları Avrupa'nın birçok ülkesine giderek bazı belediyelerle de iş birliği içerisinde Ordu’da hatta Türkiye'de olmayan bazı sistemleri Ordu’ya kazandırma noktasında girişimlerde bulundular.
Avrupa'da anaokullarının halka hizmet anlayışıyla belediye bünyesinde oluşu halka yapılan en büyük hizmetlerden biri olarak görülüyor. Ayrıca okul sonrası sınıfların da aynı binada kurulması özellikle çalışan aileler için çok faydalı bir çalışma olacaktır” dedi.
Çalışan aileler için çok verimli bir uygulama olacağının da altını çizen Çelebi; “Okula giden öğrenci öğleden sonra okula gidiyorsa saati gelene kadar, ya da sabahçıyla akşam saat 17.00 a kadar bu sınıflara gelerek yemeğini yiyecek, dersini yapacak burada bulunan görevliler eğitmenlerin kontrolü eşliğinde. Çalışmak isteyen ancak çocuğunun dersleri veya bırakacak yerinin olmayışı nedeniyle işe gidemeyen çok sayıda ailenin en büyük sorunun çözümü içinde büyük bir çalışmaya imza atılmış olacaktır.
Büyükşehir ya da Altınordu belediye Başkanlarımızın bu konuda atacakları adım, Ordu halkı tarafından da takdirle karşılanacaktır. Gerek görüldüğünde ise bu çalışmanın yerinde incelenmesi noktasında gerekli temasların kurulmasını sağlayarak. Gerektiğinde ise Avrupa'da bu görevi yapanların da Ordu’ya gelerek çalışmalara destek vereceği bilinmelidir” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)