Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 17:23 ORDU’YA AKTİF KARBON TESİSİ KURULACAK
- 15:45 FINDIK İÇİN ANKARA’DA KRİTİK TEMAS!
- 15:37 TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 180. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
- 14:52 SANCAKTAROĞLU: UMUTLARINIZI SATANLARA DESTEK OLMA!
- 14:48 GENÇLİĞİN KALBİ BU MERKEZDE ATIYOR
- 14:35 ALBAYRAK’TAN GAZETEMİZE ZİYARET
- 14:15 METEOROLOJİ’DEN ‘DON’ UYARISI
- 13:13 OGM’DEN DOĞA TEMELLİ EĞİTİM HAMLESİ
- 13:05 SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE İÇİN YETİŞKİN EĞİTİMİ ERASMUS+ PROJESİ BAŞLIYOR
- 12:01 KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA
- 11:04 ÜNYE’NİN GALİBİYETİ GEÇERSİZ SAYILDI
- 11:03 ORDU 67 PLAY-OFF İÇİN VURACAK
- 09:05 GAZİ VURUŞU
- 17:17 ORDU TURİZM GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 16:16 VALİ EROL, AYBASTI AFET KONUTLARINI İNCELEDİ
“TAKSİ DURAKLARI 81 İLDE 24 SAAT AÇIK”

Yılbaşında alkollü araç kullanılmaması gerektiğini ve tüm taksi duraklarının 24 saat açık olacağını hatırlatan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Yeni yıla dışarıda girecek olan vatandaşlar alkollü araç kullanmamalı. Kişisel araçlar yerine taksiler tercih edilmeli. O gün tüm taksici esnafımız 81 il ve ilçelerde 24 saat hizmette olacak” dedi.
Alkollü araç kullanımının telafisi olmayan kayıplara neden olacağını hatırlatan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Alkollü veya aşırı hızla araç kullanmak telafisi olmayan kayıplara neden olur. Bugüne kadar meydana gelen ölümlü trafik kazalarının en büyük sebebi alkoldür, tedbirsizliktir. Bu yılın ilk 11 ayında 103 bin 328 sürücüye alkollü araç kullandığı için ceza kesildi ve 2 bin 943 kişi alkol sebebiyle ölümlü yaralanmalı trafik kazalarına neden oldu. 1 Ocak 2018 itibariyle alkollü araç kullanmanın cezası ilk seferde bin 2 lira olarak kesilecek. Vatandaşlarımız özellikle yoğun tüketimin olduğu yılbaşı gecesi alkollü araç kullanmaktan kaçınmalı. Gece süresince sürekli denetimler yapılacağını ve alkollü araç kullanımı tespitinde sürücünün ehliyetine de el konulacağını hatırlatmakta fayda var” diye söyledi.
Yılbaşını dışarıda geçirecek vatandaşların 24 saat taksileri tercih edebileceğini vurgulayan Apaydın şunları konuştu: “Alkol tüketiminin yoğunlaştığı yılbaşı gecesi vatandaşlarımız kendi araçlarını kullanmamalı. Taksilerimiz o gece 81 ilde 24 saat hizmette olacak. Ayrıca yılbaşı gecesi kış mevsiminin ağır yaşandığı günlerden birisi. Gizli buzlanma gibi mevsimsel faktörler gözden kaçırılmamalı. Vatandaşlarımız trafik kurallarına böyle günlerde daha çok dikkat etmeli. Yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek varken neden trafik canavarı olarak girilsin ki? Yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek istiyorsak trafik kurallarına uyulmalı. Alkol kullanan vatandaşlarımız yetkililerden yardım da isteyebilir.”