Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 11:48 “GRİP ZATÜRREYE DÖNÜŞÜRSE HAYATİ RİSK OLUŞTURABİLİR”
- 11:45 SARAYCIK’TA IŞIL IŞIL OLDU
- 11:42 GENÇLERE YENİ SİSTEMİ ANLATACAK
- 11:30 2024 YILI İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!
- 11:24 RAMAZAM ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
- 11:17 OBB İLE ODÜ ARASINDA 'ANNE ÜNİVERSİTESİ’ PROTOKOLÜ
- 11:14 TÜRKİYE’NİN FİBER OPTİK AĞI, GENİŞLİYOR
- 10:44 SPOR DALI EĞİTİMİ PROJESİ DEVAM EDİYOR
- 10:42 ORDU 67’DE SESSİZLİK HAKİM
- 10:41 SÜPER LİG’DE YAPRAK DÖKÜMÜ
- 10:40 KRALLIK YARIŞINDA KIYASIYE ÇEKİŞME
- 10:40 BÜKÜLMEYEN BİLEKLER ŞAMPİYON OLDU
- 09:42 GAZİ VURUŞU
- 15:54 VALİ EROL, SERGİ AÇILIŞINA KATILDI
- 15:21 “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN DEVAMINI DİLİYORUM”
“SAĞLIKÇILAR YIPRANDI!”

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlık çalışanları Kamuoyuna yansıyan ve yansımayan birçok sorunla mücadele Türkiye’de sunulan kamu hizmetlerinde görev alan personel arasında sağlık çalışanları oldukça zorlu ve kutsal bir görevi yürüttüklerini belirterek yaptığı açıklamada yıpranma payına dikkat çekti.
Zengin; “Sağlık çalışanları Kamuoyuna yansıyan ve yansımayan birçok sorunla mücadele ediyor. Binlerce sağlık çalışanı her gün ölümcül hastalıklara yakalanma riski ile karşı karşıya kalmaktadır. Bulaşıcı Hastalıklar teşhis ve tedavinin her döneminde; çalışan sağlığı için risk unsuru. Hastadan bulaşan KKKA (kırım kongo kanamalı ateşi) hastalığı nedeniyle doktorlar, hemşireler hayatlarını kaybediyor.
Çalışanların hizmet üretirken maruz kaldığı kimyasallardan dolayı sağlıkları büyük risk altındadır. Ameliyathanelerde ,Diş Ünitelerinde çalışanlarımız kimyasallarla iç içe çalışıyor. Personel eksikliğinden kaynaklanan yoğun iş yükü, Sağlık kurumlarında yoğun iş temposunun ardından bitmek bilmeyen nöbetler, fazla mesailer sağlık çalışanlarını her geçen gün yıpratıyor” dedi.
Kendi sağlıklarını direkt etkileyen birçok unsura maruz kalan sağlık çalışanlarının hastanelerde yaşanan aşırı yoğunluk ve fazla iş yükü nedeniyle psikolojileri olumsuz etkileniyor diyen Zengin; “Tüm bunlar çağın hastalığı olan stresle sağlık çalışanlarını baş başa bırakıyor. Tükenmişlik sendromu yaşamalarına neden oluyor. Hizmetlisinden, memuruna, teknisyeninden şoförüne kadar sağlık hizmet sunumunda yer alan tüm paydaş çalışanlarda bu sorunları yaşıyor. Bazı gözler görmek, bazı kulaklar duymak istemese de ‘Sağlık Çalışanları Yıpranıyor’.
Sağlık çalışanları hizmet üretmek için kendi sağlıklarını feda ederken, yıpranma payının sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan tüm çalışanlara çok görülmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Sağlık Çalışanlarının hak ettiği yıpranma payının bir an önce verilmesini talep ediyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık hizmetlerinde görevli tüm çalışanlara herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan tüm mesleklerde olduğu gibi bir yıpranma payı verilmesini istiyoruz.
Daha önce yayınlanan nöbete göre yıpranma payı, 82 yıl çalışılırsa 2.5 yıl yıpranma payı hakkı gibi gerçekleşmesi imkansız bir yıpranma payı istemiyoruz. Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Toplu sözleşmeye ambulansla götürüp, ilk görüşeceğiz dedikleri yıpranma payı ile ilgili kabul edilen bir maddeyi metne ekleyip çalışanın haklarını masada bırakan, masada kalan hakların bölünüp parçalanmasına da yol açacak maddeleri kabul edenleri de sağlık çalışanlarının takdirine bırakıyoruz. 244 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanına bunların yaptığını görün ve gereğini yapın diye sesleniyoruz” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)