Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:22 ŞANLITÜRK: AYRIM YAPMADAN BÜTÜN BELEDİYELER DENETLENMELİDİR!
- 14:16 OBB ‘AŞI ORDUSUNU’ GENİŞLETİYOR
- 13:59 KIRSALDA KARIN ETKİSİ SÜRÜYOR
- 13:54 ORDU’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU
- 13:52 MHP: NEVRUZ KADİM BİR GELENEĞİMİZDİR
- 13:12 “ORMANLAR, GIDA VE SUYUN GÜVENCESİDİR”
- 12:58 BUZULLAR ERİYOR, DENİZ SEVİYESİ YÜKSELİYOR
- 12:32 ŞEYHOĞLU: BUNA HANGİ VİCDAN RAZI GELEBİLİR?
- 12:32 BUCAK’TA BASAMAKLAR DAHA KOLAY ÇIKILACAK
- 12:26 OAL’DEN HAKAN YÜKSEL’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 12:18 MİNİKLERDEN RAMAZAN KOLİSİ
- 12:11 YILMAZ: NEVRUZ BİZİM İÇİN MÜSTESNA BİR BAYRAMDIR
- 12:08 TÜİK: HANELERİN BAKIM HİZMETLERİNE İHTİYACI ARTIYOR
- 11:48 GÜNEY KORE’DEN DEPREMZEDELERE DESTEK
- 11:11 DOWN SENDROMLU GENÇLER UNUTULMAZ BİR GÜN GEÇİRDİ
“KUDÜS, MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”

ABD Başkanı Donald Trump’un, hukuksuz Kudüs açıklamalarına Ordu’da tepkiler sürüyor. AK Parti Ordu İl Başkanlığı dün Cuma namazının ardından Yalı Camii önünde düzenlediği teki eylemine AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, Memur Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk, partililer ve çok sayıda vatandaş katılarak destek verdiler.
Tepki eyleminde basın açıklaması yapan AK Parti Ordu İl Başkanı Av. Uğur Çelenk; “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir” dedi.
İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır diyen Çelenk, açıklamasına şöyle devam etti; “İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir.
Türkiye’nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.
Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Kudüs davasının takipçisi olacaklarına da dikkat çeken Çelenk; “Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür.
Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir.
İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz.
Biz müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. (ORDU YENİ HABER)