HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Kasım 2017 Pazar Saat: 11:58

TORUN: ŞİDDETE KARŞI DURUŞ SERGİLEMELİYİZ

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle Ordu Adliyesi önünde etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz, Kadın Hukuku Komisyonu Başkan
TORUN: ŞİDDETE KARŞI DURUŞ SERGİLEMELİYİZ

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle Ordu Adliyesi önünde etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz, Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Nur Hilal Gündüz ve çok sayıda Baro mensubu katıldı.
Kadın Hukuku Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sibel Torun, burada yaptığı açıklamada; “25 Kasım “ Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü” baskılara yenilmeyen yürekli kadınların mücadelesini onurlandırmak ve kadınlara yönelik şiddetle mücadele etmek adına ölümsüzleştirdiğimiz gün” dedi.
       Kadına Yönelik şiddetin çarpıcı artış gösterdiği ülkemizde; mücadele yöntemlerini tartışırken; Kadına yönelik şiddetin hayatın diğer alanlarında yaşanan şiddetten bağımsız olarak ele alınması durumunda mücadelenin etkisiz kalmasına yol açacağı gerçeğini de dikkate almamız gerekmektedir diyen Torun, şöyle devam etti; “Şiddet kimden, nereden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, şiddet uygulayanın şiddet uygulananın  kim olduğuna, neden uygulandığına bakılmaksızın ortak bir bilinçle şiddete karşı duruş sergilenmelidir. 
                               Kadına yönelik şiddetle mücadele için  Ulusal eylem planları yapılmasına rağmen, ülkemizde kadına yönelik şiddetin arttığı görülmektedir. Kadınlarımız, kız çocuklarımız her alanda eğitim , yaş, sosyo-ekonomik durum ayırt etmeksizin şiddet görmekte, tacize ,tecavüze uğramakta ,sakat kalmakta ve öldürülmektedir. Yasalarımızda yapılan değişikliklerin kadına yönelik şiddeti azaltmaya yetmediği ,hatta en önemli insan hakkı olan yaşam hakkını ihlal eden öldürme filinin çok arttığı bir gerçektir. Bu artışın önemli bir  nedeninin de ülkemizde mevzuatla uygulama arasındaki yetersizliktir. Mücadelede sonuca varılmak isteniyorsa devletin bu soruna odaklanması gerekmektedir. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için devletin çok yönlü, bütüncül politikalar üretmesi yanında; bu mücadelenin toplumsal düzeyde ortak ve kararlı bir şekilde yürütülmesi, herşeyden önce kadının birey olduğunun kabulünü sağlayacak toplumsal zihniyet dönüşümünün sağlanması zorunludur. Kadınlara yönelik şiddeti doğuran ve sürekli hale getiren olumsuz tutum ve davranışları ortadan kaldırmak için cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle ilgili sosyal farkındalık yaratmak, zihniyet değişikliği yaratarak bireylerin ve toplumun kadına bakış açısını dönüştürmek zorunluluktur” diye konuştu. 
Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında karar alma sürecinin kapsayıcı bir süreç olması ve tüm paydaşların rol oynamasının sağlanması gerekmektedir. Kadın alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin karar alma sürecine katılımı mutlaka sağlanmalı, kadın örgütlerine danışılmalı, dinlenmeli ve destek olunmalıdır. Karar alma mekanizmasında insan hakları ön planda yer almalı, kadına yönelik şiddet bireysel kadın hakları ihlali olarak kabul edilmelidir.
Torun, daha sonra şunları kaydetti; “İstanbul sözleşmesine ilk  imza atan ülke olmamıza ve sözleşmede açıkça yasaklanmasına rağmen; aile hukuku  ve kadına karşı şiddet alanında uzlaşma ve arabuluculuk uygulamasına gidilmesinin düşünülmesi  hukuki dayanaktan yoksundur. Böyle bir kabul sözleşmenin ihlaline yol açacağı gibi ,kadına yönelik şiddetin önlenmesi mücadelesine de engel olacaktır.
Ordu Barosu Kadın Hukuku Komisyonu olarak  dün olduğu gibi bugün de; ülkemizin her yerinde, kadının insan haklarının ihlaline yol açan her türlü davranışın ,tutumun , kadınların  Cumhuriyetle elde ettiği kazanımlara aykırı yasal değişikliklerin karşısında  olmaya devam ederek, kadına karşı şiddetin tamamiyle ortadan kaldırılmasına  yönelik politikaların ortaya konulması mücadelemizi  kararlıkla sürdüreceğimizin bilinmesini Kamuoyuna saygılarımızla sunuyoruz.” (Haber Mehmet KESKİN)


 

Anahtar Kelimeler : TORUN:, ŞİDDETE, KARŞI, DURUŞ, SERGİLEMELİYİZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız