HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Nisan 2016 Perşembe Saat: 10:17

”Ordu İnsanı Çok Sıcak, Çok Samimi”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine Ordu’ya gelen ve NTV’de yayınlanan “Tadı Damağımda” program ekibi çekimlerini tamamladı.
”Ordu İnsanı Çok Sıcak, Çok Samimi”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine Ordu’ya gelen ve NTV’de yayınlanan “Tadı Damağımda” program ekibi çekimlerini tamamladı.

Ordu’nun turizmde bir marka şehir olması amacıyla başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından Ordu’ya davet edilen ünlü yemek eleştirmeni, gurme Vedat Milor, 3 gün süresince Ordu’da çekimler gerçekleştirdi.

2009 yılında başlayan lezzet yolculuğunda, zengin coğrafyası sayesinde zenginleşen Türk mutfağının tatlarını, lokantacılık anlayışında varılan eksikleri ve başarılarını kendi diliyle anlatan  ve NTV ekranında “Tadı Damağımda” programını sunan Vedat Milor, Türkiye'nin en iyi restoranlarını geziyor, müthiş lezzetleri tadıyor ve değerlendiriyor.

Ordu’da gerçekleştirilen çekimler sonrası değerlendirmelerde bulunan ünlü yemek eleştirmeni, gurme Vedat Milor, ”Ordu’ya ilk defa geliyorum. Ordu, bir yerde deniz, bir yerde vadiler, ormanlar, yeşillikler, şelaleler, hala bozulmamış  doğal güzellikler ve  çeşitli kültürlerin yaşadığı bir bölge. Onların izlerini gerek mimaride, gerek mutfakta görebiliyorsunuz. Şehrin küçük olması,  sevimliliğini de kılıyor. Teleferik de ayrı bir güzellik katıyor Ordu’ya. Boztepe’den Ordu’ya  bakış muhteşem bir güzellik. Kabakdağı’da gerçekten beni çok etkiledi. Ordu insanı çok sıcak, çok samimi “diye konuştu.

“Bu Güzel Şehri Tanıtma Çalışmaları İçin Sayın Vali’ye Çok Teşekkür Ediyorum”

Milor, “Ordu  şehri  hem gastronomik, hem  kültürel açıdan bir inci. Bence bakir olması da, çok çeşitlilik olması da  hem  avantaj, hem de  dezavantaj. Gelişmeye açarken şehrin bu güzel dokusunu da bozmamak gerekiyor. Sayın Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun  bu güzel il ile ilgili yapmış olduğu tanıtım faaliyetlerini medyadan ben de takip ettim ve Ordu ilgimi çekti. Bu güzel çalışmalarından dolayı  kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Yapılan bu tanıtım çalışmaları Ordu’nun daha çok tanınmasına vesile olacaktır. Ben, en kısa  zamanda ailemle  bir tatil düşünüyorum bu güzel şehirde. Tabi ki, arkadaş ve dostlarıma da tavsiye edecek, mutlaka gelip görmelerini isteyeceğim” dedi.

“Ordu’da Otların Çeşitliliği ve Yemeğe Dönüştürülmesi İlgimi Çekti”

Vedat Mılor, ”3 gün süren çekimler boyunca Ordu’da çok değişik tadlar denedim. En çok ilgimi çeken buradaki otların, bitkilerin, sebzelerin   çeşitliliği, köklerinin yenmesi.  Bunlar farklı biçimlerde sunuluyor. Kavurmaların her çeşidi var. Bunları her zaman tereyağla değil de, zeytinyağlı buharda pişirmiş olarak da sunulabilir.  Şu anda dünya mutfağı bitki ve otlardan farklı yemekler üretmek üzerine. Ordu,   balık ve deniz yönünden de zengin. Ayrıca, pidede  var. Ordu mutfağı hem sağlıklı, hem de çeşitli yemekleri yemek mümkün. Bu şirin şehirden güzel izlenimlerle ayrılıyoruz” diyerek , Vali Balkanlıoğlu’na teşekkürlerini sundu.

Ordu Çekimleri Mayıs Ayında Ekranlarda Olacak

“Vedat Milor ile Tadı Damağımda” programının Ordu bölümü, Mayıs ayında NTV’de ekranlara gelecek.

(HABER MERKEZİ)

 

Anahtar Kelimeler : ”Ordu, İnsanı, Çok, Sıcak, Samimi”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız