HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Kasım 2017 Salı Saat: 08:46

Çilek Üretimi 700 Tonu Geçti

Ordu’da ürün çeşitliliğinin artırılarak üreticilere fındığın yanında ek gelir sağlanması amacıyla Ordu Valiliği himayelerinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar, üreticinin yüzünü gü
Çilek Üretimi 700 Tonu Geçti

Ordu’da ürün çeşitliliğinin artırılarak üreticilere fındığın yanında ek gelir sağlanması amacıyla Ordu Valiliği himayelerinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar, üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, gerek Bakanlık bütçesi, gerekse yerel kaynaklardan sağlanan bütçeler ile son 3 yılda çilek yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticilere 860.000 adet çilek fidesi, 60.000 mt. malç naylonu, 120.000 mt. damla sulama sistemi dağıtıldı.

Çilek üreticilerine sağlanan girdi desteğinin yanı sıra, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelinin arazi ziyaretleri ve eğitim-yayım çalışmaları neticesinde, il genelinde yıllık 12 tonlara kadar gerileyen çilek üretimi 2017 yılında 700 tonun üzerine çıktı.

  Bu gün itibarı ile Altınordu, Kabadüz, Perşembe ve Ulubey ilçeleri başta olmak üzere, Ordu genelinde toplamda 300 dekarın üzerinde bir alanda çilek yetiştiriciliği yapılmakta.

Ordu’da çilek üretim alanlarını ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar, artarak devam etmekte. 

 

Anahtar Kelimeler : Çilek, Üretimi, 700, Tonu, Geçti

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız