HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Ekim 2017 Pazartesi Saat: 07:42

“Büyükşehir köylüleri mağdur etmeye başladı”

         Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, büyükşehir yasası nedeniyle altyapı eksikliğinin cezası köylülere kesildiğini söyledi.          Büyükşehir yasasıyla köylerin mahalleye dönüştürülmesi nedeniyl
“Büyükşehir köylüleri mağdur etmeye başladı”

         Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, büyükşehir yasası nedeniyle altyapı eksikliğinin cezası köylülere kesildiğini söyledi.

         Büyükşehir yasasıyla köylerin mahalleye dönüştürülmesi nedeniyle kanalizasyonu olmayan yerlerde köylülerin para cezasıyla zor durumda bırakıldığını belirten Sağra, “Büyükşehir yasası köylüleri mağdur etmeye başladı. Köylerde kanalizasyon olmadığı için mutfak ve banyo suları ile tuvaletler açılan kuyulara (foseptik) akmaktadır. Zamanla dolan kuyular taşmakta ve kirliliğe neden olmaktadır. Bu konuda Ordu Büyükşehir Belediyesi çözüm üretmesi gerekirken köylülere ceza kesmekte, hem de bir uyarı bile yapmadan.” dedi.

         Her şey para olmuş

         Sendika olarak görevlerinin yalnızca üretici köylülerin emeğine, ürününe sahip çıkmak olmadığını belirten Sağra, “Sendika olarak üretici köylülerin tüm sorunlarıyla ilgileniyoruz. Yaşam alanlarındaki sorunlar da sendikamızın görevi kapsamına giriyor. Üretici köylülerin sağlıklı bir yerde yaşam hakları var. Bu nedenle belediyeler bunu sağlamak zorunda. Büyükşehir yasası çıkarken köylerde 5 yıllık geçiş süreci olacak denmişti, buna uyulmuyor. Hizmet yok ama ceza var. Köylüler dolan kuyuları belediyeye boşalttırmak zorunda. Yağışın etkisi ile de kuyular erken dolmakta belediyeye her boşalttırmaya para ödemek zorundalar. Dolduğunda sızıntı oluyor diye de para cezasıyla karşı karşıya kalıyorlar. Bu konuda Ordu Büyükşehir Belediye ceza kesmek yerine çözüm üretmelidir” diye konuştu.

         Çözüm üretilebilir

         Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne çözüm önerilerinin de olduğunu belirten Sağra, “ Köylerin dağınık yerleşimli olması nedeniyle hizmet götürmek zor. Bunu biliyoruz. Ancak, hizmet götürmeden ceza kesmek de olmaz. Kanalizasyon yapmanın zor ve zaman alacağını da bir gerçek.  5-10 evin; mutfak, banyo ve tuvalet akarlarını birleştirilerek ortak kuyular (foseptik) yapılabilir. Doldukça da belediye gelir boşaltır. Bu hizmet için de para almaması gerekir. Üretici köylüye kanalizasyon hizmeti geldi de köylü mü kullanmıyor? Büyükşehir Belediyesi ceza yerine çözüm üretmeli” şeklinde konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız