Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:54 VALİ EROL, SERGİ AÇILIŞINA KATILDI
- 15:21 “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN DEVAMINI DİLİYORUM”
- 15:17 OBB BESİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
- 14:56 3 BİN SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ
- 14:54 TAŞIT-KİLOMETRE İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 14:37 UYUŞTURUCU TACİRLERİNE OPERASYON
- 14:36 JANDARMA 1 HAFTALIK BİLANÇOYU PAYLAŞ
- 14:27 ÜNYE’DE YAKUT OPERASYONU
- 14:21 ZENGİN’DEN TAYİN VE GÖREVDE YÜKSELME AÇIKLAMALARI!
- 13:42 HARÇLIKLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE AŞ OLACAK
- 13:36 “FATSA İÇİN BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
- 13:30 TÜRK FINDIĞI HİNDİSTAN’DA
- 13:21 VALİ EROL, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU
- 11:47 ÜNYE 57’DE 4 TRANSFER
- 11:46 HALI SAHA HEYECANI YAŞANACAK
“FINDIK, FİYAT DENGESİNİ BULACAK”

AK Parti Ordu İl Başkanı Av.Uğur Çelenk, son günlerde daha önce fındığı yerlerde süründüren parti yetkililerinin, asli görevi fındık olan ne yazık ki marketçilik yapan beceriksiz yöneticilerin, yetkili, yetkisiz kişilerin, mal bulmuş mağrib gibi fındık üzerinden AK Parti Hükümetini eleştirdiklerini söyleyerek yaptığı açıklamada fındık üzerinden muhalefet yapanlara sert yüklendi.
Başkan Çelenk, yaptığı açıklamada; “Bende bir fındık üreticiyim, bir kere şunu bilinmesini isterim ki Hükümetimiz bu sene TMO‘yu devreye sokarak, üreticiye sahip çıktığını, fındık üreticisinin yanında olduğunu açıkça belirlemiştir. Akabinde üreticinin elindeki fındığı istedikleri gibi alacağını zanneden spekülatörlere fırsat vermeyeceğini birinci ağzıdan açıkça ilan etmiştir” dedi.
Başkan Çelenk, açıklamasının devamında ise; “Hal böyle iken, AK PARTİ iktidarından önceye bir göz atalım, yazık ki bugün konuşabiliyorsunuz, üreticinin geçmişi unuttuğunu zannediyorsunuz, ama yanılıyorsunuz, şu fındığımızı alıp, alıp, depolarda çürütüp hazine zararı diye Milyarlarca dolarımızı çalan zamanın iktidarının mensubu parti yetkilileri bugün hangi yüzle konuşuyorsunuz, zamanında en modern entegre tesisi kurup o tesisi çürümeye terk edenler, fındığa yeni Pazar aramak yerine, yeni mamuller keşfetmek yerine, yağlığa veren beceriksizler siz hala neden konuşuyorsunuz” diye konuştu.
Fındık üreticisi müsterih olsun diyen Başkan Çelenk; “16 yıldır olduğu gibi bugünde AK Parti fındık üreticisinin yanındadır.
Hiçbir zaman üreticiyi yalnız bırakmadık, bırakmayacağızda, TMO’nun alımlara başlaması ile fındık fiyat dengesini bulacak, serbest piyasada da fındık üreticinin beklediği, hak ettiği fiyattan alıcısını bulacaktır” şeklinde konuştu.
“BİZDE 3 ŞEYE KURBAN OLUNUR”
Başkan Çelenk, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda; “Kurban Bayramının bize hatırlattığı çok önemli bir ruhu meydana çıkardığını, fakirin sofrasına bir nebze olsun içten yardımda bulunmak için fırsat olduğunu unutmamalıyız. Fakiri ile zengini ile Türk’ü, Kürdü, Çerkezi, Boşnağı, Gürcüsü, Alevisi, Sunnisi ile bir ve beraber olmalıyız. Birbirimize sımsıkı bağlanmalı, birbirimize yardımcı olmalıyız. Biz tarih boyunca yardımı seven bir millet olduk. BM verilerine göre yardım etme konusunda Türkiye, dünya birincisi, mazlumun umudu Türkiye’dir. Biz mazlumların duasını aldıkça, bu aziz millet Kur-an ve Sünnetullah’dan, kadim geleneğinden aldığı Edeb ve hayayı, temizliği devam ettirdiği sürece, bizi beşeri hiçbir güç ve kuvvet yıkamayacak, hiçbir örgüt bize yan gözle bakamayacaktır” ifadelerini kullandı.
Başkan Çelenk, daha sonra şunları kaydetti; “Biz öyle bir milletiz ki; Hepimiz biliriz Çanakkale’de kınalı Ali’nin annesine yazdığı ve Annesinin de ona cevabını, oğlum ali yazmışsın ki; kafamdaki kınayla dalga geçtiler kardeşime de yakma demişsin. Kardeşine de yaktım, komutanlarına ve arkadaşlarına söyle senle dalga geçmesinler. Bizde 3 şeye kına yakarlar 1- gelinlik kıza, gitsin ailesine çocuklarına kurban olsun diye. 2- kurbanlık koç’ a, ALLAH’A (cc) kurban olsun diye 3- askere giden yiğitlerimize, vatana kurban olsun diye. Bayram vesilesi ile bir kere daha selam olsun. Ailesine kurban olanlara, selam olsun. Rabbi için Kurban kes emrine uyan ve ALLAH (cc) adına kurban kesecek olan, fakiri sevindirecek olan hayırseverlere, selam olsun. Bir hilal uğruna vatanına kurban olan yiğitlere; Saygıdeğer Ordulu hemşehrilerim, aynı duada buluşmak dileğiyle, bayramınız mübarek olsun. Hanelerinizde bayram sevinci hiç eksik olmasın. Kurban bayramı zalimin zulmü altında inleyen ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” (Ordu Yeni Haber)