HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Ağustos 2017 Çarşamba Saat: 11:07

FINDIĞIN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Ordu’da fındık bakımında dikkat edilmesi gerekenler ve uygulanması gereken yöntemlerle ilgili valilik toplantı salonunda fındık konulu toplantı yapıldı.
FINDIĞIN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Ordu’da fındık bakımında dikkat edilmesi gerekenler ve uygulanması gereken yöntemlerle ilgili valilik toplantı salonunda fındık konulu toplantı yapıldı.

Seddar Yavuz'un başkanlığında, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, ilgili kamu kurumlarının yöneticileri, meslek odaları, işadamları, sanayiciler ve üretici temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; fındığın ve fındık hasadında çalışan tarım işçilerinin genel durumu, sorunları, çözüm önerileri ve alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantıda konuşan yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz şu ifadelere yer verdi: “Fındık hasadında başta kurum ve kuruluşlarımız belediyelerimizi bizim en önemli ortaklarımız. Şimdiden belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü hasatta çalışan kardeşlerimizin insani ihtiyaçlarını karşılanması sorunlarının çözülmesi bakımımdan başta büyükşehir belediyemiz ilçe belediyelerimiz bu konuda önemli bir işlev görüyorlar. Çalışma bakanlığımızın buradaki temsilcileri olan İŞKUR müdürlüklerimiz bununla ilgili çeşitli tedbirleri ele alıyor. Yine bu konuyla ilgili çocuklarımızın eğitilmesi sportif faaliyetlerimizin buluşturulması ve buradan ayrılırken de bir kaynaşma ve birliktelik hususunun özellikli paylaşılması hususunda çok önemli bir fırsatı da elimizde bulundurduğumuzu belirtmek istiyorum.

İlimizden bundan böyle her zaman sloganımız olan ortak aklı ve istişare kültürünü en geniş anlamda bu şehirde hâkim kılmak istiyorum. Ben duygusundan uzak biz duygusunu pekiştiren sonuç odaklı çalışan bir yönetim anlayışını hâkim kılmamız gerekiyor. Bizim gibi az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerin sorunu süreç odaklı çalışmalarıdır. Bu elbette önemlidir. Sadece süreci yönetip sonucu göz ardı ederseniz de dünyada yeterli bir sağlanamaz. Bu toplantılardan önemli çıktılar elde etmek ve bu çıktıları takip etmek başta devletin ve hükümetin temsilcisi olan benim ve daha sonra tüm kurum ve kuruluşlarımızın ortak görevidir.”

Vali Seddar Yavuz’un konuşmasının ardından söz alan Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürü Kemal Yılmaz fındıkla ilgili genel sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler : FINDIĞIN, SORUNLARI, GÖRÜŞÜLDÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız