Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:17 OBB’DEN KAR SEFERBERLİĞİ
- 14:16 ULV SİSTEMİ İLE BAŞARDIK!
- 14:02 TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR
- 14:00 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 13:58 ÖMER OKUMUŞ YAD EDİLDİ
- 13:09 “MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK İÇİN SAHADAYIZ”
- 12:47 ŞANLITÜRK: NEVRUZ, TÜRK’ÜN BAHAR BAYRAMIDIR!
- 12:47 ORDU YAT VE DENİZ SPOR KULÜBÜ BAŞKANINI SEÇTİ
- 11:48 “GRİP ZATÜRREYE DÖNÜŞÜRSE HAYATİ RİSK OLUŞTURABİLİR”
- 11:45 SARAYCIK’TA IŞIL IŞIL OLDU
- 11:42 GENÇLERE YENİ SİSTEMİ ANLATACAK
- 11:30 2024 YILI İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!
- 11:24 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
- 11:17 OBB İLE ODÜ ARASINDA 'ANNE ÜNİVERSİTESİ’ PROTOKOLÜ
- 11:14 TÜRKİYE’NİN FİBER OPTİK AĞI, GENİŞLİYOR
TMO’DA, ESKİ-YENİ FINDIK AYIRIMI YOK

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, TMO’nun fındık alımlarına devam ettiğini, serbest piyasada oluşan eski yeni fındık ayrımını ortadan kaldırdığını söyledi.
Fındık fiyatlarının serbest piyasada 14 liradan 9 liraya inmesinin ardından devreye giren Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık alımlarına 10 liradan devam ediyor.
Serbest Piyasayı düzenlemek, üreticinin elinde bulunan fındığı almak için piyasaya giren TMO eski, yeni fındık ayırımı yapmadan çiftçiyi mağdur etmeden fındık alımlarına devam ediyor.
“Eski fındık yeni fındık ayrımı yok”
Başkan Selami Akarsu, TMO’nun fındık alımlarına devam ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
“TMO alımlara yoğun bir şekilde devam ediyor. Fındığını satmak isteyen üreticilerimiz mutlaka randevu alıp TMO’ya fındığını verebilir. Üreticilerimiz fındık verme konusunda, randevu alma konusunda bir sıkıntı yaşarlarsa, takıldıkları bir yer olursa mutlaka ziraat odamıza müracaat etsinler. Sorun oluştuğunda bize geldiklerinde her türlü kendilerine yardımcı olacağız.
TMO çiftçilerimizi mağdur etmeden fındık alımına devam ediyor, çiftçilerimizin birçoğunun elinde 2015-2016 fındığı var. Bu fındığı vermeleri iyi olur. Yeni sezon yaklaşıyor, yeni sezonda yeni hasat ürünü de olacak üreticilerimizin duyarlı olmasını istiyoruz.”
“Emanete fındık vermeyin”
Üreticiyi emanet fındık konusunda da uyaran Başkan Selami Akarsu; “Çiftçilerimiz emanetçilikten vazgeçsin, rica ediyoruz, üreticimiz fındığını emanete vermesin. Bunun en acı örneğini bu sezon yaşıyoruz, TMO 10 liradan fındık alırken, serbest piyasada fındık 7 lira 8 liradan işlem görüyor. Bunun tek sebebi emanet fındıktır. Üreticimiz fındığını emanete vermesin, ihtiyacı kadar satsın, en azından parasını başka bir işte kullanır. Bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.
“ÇKS belgelerini başkasına kullandırmayın!”
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi konusunda da uyarılarda bulunan Başkan Akarsu; “Üreticilerimiz ÇKS’sini başkalarına vermesinler, bunun sonucunda çok büyük mağduriyetler yaşayabilirler. Yarın başları ağrımaması, kara liste oluşmaması adına ÇKS’lerini başkalarına kullandırmamalarını rica ediyoruz. Çiftçilerimizin bu konuda da duyarlı olacağına inanıyorum” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)