Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:40 “BU KUTLU YOLDA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
- 14:35 “EMANETİNİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
- 14:06 ARAÇ SAYISI 200 BİNE DAYANDI
- 14:04 GÜBRELEMEYİ İHMAL ETMEYİN!
- 13:11 “GELECEĞİMİZİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
- 13:02 ORDU TURİZMİNE KAZANDIRILACAK
- 12:57 MAHALLELER OTOPARKA KAVUŞUYOR
- 11:54 “TÜKETİCİ ÜRETİM AŞAMASINDA KORUNMALI”
- 11:51 GÜLER, ÜNİVERSİTELİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 11:50 GAR VE İSTASYONLARDA ÜCRETSİZ Wİ-Fİ
- 11:39 “AMACIMIZ, KONFORLU BİR ULAŞIM AĞI SUNMAK”
- 11:24 ORYANTİRİNG HEYECANI ORDU’DA BAŞLIYOR
- 11:12 KADIN SPOR DİBİ MESKEN TUTTU
- 11:12 FB,23. SIRAYA YÜKSELDİ
- 11:11 2.AMATÖRDE 20 GOL ATILDI
Biniciliğe olan ilgiyi arttırmak istiyorlar

Ordu'nun Gölköy Suruhlu Yaylada 60 Yıldır hayvancılık Yapan 75 yaşındaki İbrahim Çağlayan ve oğlu Coşkun Çağlayan, Baba Oğul at sevgisini gelecek kuşaklara aktarmak ve Biniciliğe olan ilgiyi arttırmak istiyor.
Yaylaya Piknik yapmaya gelen gurbetçilere at sevgisi ve at tutkunluğunu ve gelecek nesle at nasıl bir tutku olduğunu anlattı.
İbrahim Çağlayan, bizim buraya gelen yerli ve gurbetçilerimize oğlum Coşkun Çağlayan ve ben hafta sonları at yarısı yaparak ve insanın göz bebeği olduğunu ifade etti.
Çağlayan; “Bizler ata bindiğimizde atın dizgini nasıl çekilir nasıl yürür buna çok dikkat ediyoruz at yürekten taşır, sahibini ve ona iyi bakmanın gururunu yaşıyorum Yaylaya gelen misafirlerimiz bazen bizleri tepeden obaya doğru at sürmemizi görünce at yarısındaymış gibi heyecanlanıyorlar. Atın üzerinde gördüğünde obada Sosyal Paylaşım Sitelerinde Paylaşıyorlar" dedi.
Çağlayan şöyle devam etti; “Ben dedelerden gördüm at sevgisini herkesin yaylalarda olmasını isterim eskiden Koyunu Büyük baş ve küçükbaş Hayvanını Eşeğini Atını alan yaylaya gelirdi 4-5 ay kalırdık gurbetçi gibi Köyden yaylaya yaya 3 saatlik yola arabayla 45 dakikada gelinen yaylaya gençlik uğramıyor büyüklerin nesri tükeniyor. Şimdiki gençlik sosyal paylaşım sitesine endeksli oradan bir arkadaşı bir şey yazacak ki o zaman gidiyor.
Bir arkadaşı yazarsa git yaylaya benim emmimi atla çek dediğinde geliyor. Cennet gibi doğası suyu havası başkadır. Karadeniz Gölköy Suruhlu yaylada köyüme Çetilli'ye atımla gidip geliyorum Şükürler olsun yaylacılık yapan kolay kolay hastalanmaz yaylada tere yağ yağlı peynir süt yoğurt hepsi doğal hormonsuz onun için her ev sahibinin bir kişi yaylasına gelmelerini istiyorum.
Özellikle gelişim çağındaki çocukların fiziksel, psikolojik gelişimlerine son derece katkı sağlayan ve sosyal faydaları saymakla bitmeyen çok özel canlılar olan atlarla tanışmak ve baharı doğada kucaklayıp ciğerlerinizi oksijenle doldurmak için en yakın zamanda bir atla tanışmalarını istiyorum” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)