HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Haziran 2017 Çarşamba Saat: 10:26

6 BİN FATSALI ORUCUNU BİR SOFRADA AÇTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından "Aynı Sofrada Birlikte Ordu'yuz" temasıyla 4.sü düzenlenen geleneksel iftar programı 6 binin üzerinde vatandaşın katılımıyla Fatsa’da gerçekleşti.
6 BİN FATSALI ORUCUNU BİR SOFRADA AÇTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından "Aynı Sofrada Birlikte Ordu'yuz" temasıyla 4.sü düzenlenen geleneksel iftar programı 6 binin üzerinde vatandaşın katılımıyla Fatsa’da gerçekleşti.

15 Temmuz Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen iftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan,  AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, , AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Daire Başkanları, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İftar programının açılış konuşmasını yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “2014 yılında sizlerin karşısına ne söz vererek çıktıysak Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Belediyesi ve hükümet olarak canla başla uyum içerisinde bu sözleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde çok güzel işler yapılıyor. Ne söz verdiysek arkasındayız. Şuanda Fatsa merkezde 35 km ,kırsalla büyükşehir belediyemizle birlikte 100 km sıcak asfalt programımız var. Sıkıntılar yaşanıyor bunun farkındayız. Kalıcı hizmetler yapılıyor. Bittiğinde sefasını hep birlikte süreceğiz” diyerek vatandaşlardan sabırlı davranmalarını istedi.

6 bini aşkın Fatsalı ile bir sofrada iftar açmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Yılmaz ilçeye yatırımların son durumu ile ilgili müjdeler verdi. Coğrafi konumu itibariyle Ordu’nun tam orasında yer alan Fatsa’da yapımına başlanan Mezbahane ve Hayvan Pazarı projesi ile ilgili, “Tam 300 kişinin çalışacağı, hayvan pazarının da içinde olacağı sadece Fatsa’nın değil Mesudiye’deki, Akkuş’taki, Ünye’deki, Altınordu’daki bütün hayvanların kesim yeri olacak ve buranın onayı olmadan hiçbir satış işleminin gerçekleşmeyeceği, bölgenin en büyük hayvan pazarının olacağı Fatsa Mezbahanesinin inşaaat alanını ziyaret ettik. Tam 12 milyon liralık bir yatırım. 2018 yılının ortaları açılış gibi görünüyor ama Allah izin verirse biz burayı yıl sonu itibariyle bitireceğiz ve bölgeye çok ciddi bir katma değer kazandırmış olacağız. OSB’deki 2-3 şirket dışında Fatsa’da 300 kişi çalıştıran başka ticari mümessil yok” dedi.

Fatsa Belediyesi tarafından belli bir bölümü yapılarak kalan kısmı Büyükşehir Belediyesi marifetiyle gerçekleşecek Fatsa Huzurevi’ne 3 milyon liralık kaynak aktarımı yapılarak çalışmalara başlandığını ifade eden Başkan Yılmaz, Eylül ayına Huzurevini tamamlayarak ilçe halkının hizmetine sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı hakkında da konuşan Başkan Yılmaz, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak oradaki 5 binanın yıkılması için 15 milyon lira para ödedik. 15 milyon demek Ordu’nun 14 tane ilçesinin bütçesinden büyük bir rakam. Yakında bankanın olduğu bina da yıkılacak. Yapacağımız proje sadece 15 trilyondan ibaret değil. Altına 150 araçlık otopark, üzerine çok güzel bir park ve bir üst geçitle Atatürk parkına bağlamak suretiyle sadece Fatsa’nın değil, hem büyükşehir Ordu’nun hem de bölgenin en güzel meydanlarından biri olacak Cumhuriyet meydanını 2019 Fatsalı kardeşlerimize sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediyesinin evladiyelik yollar yaptığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Bizim döktüğümüz asfaltın 30 yıl garantisi var. Biz tek başına asfalt yapmakla kalmayıp suyu yerin altından çıkarıp,  kanalizasyonu, yağmur suyunu yapıyoruz, elektriği  ve doğalgazı yerin altına alıyoruz ve ondan sonra yolun üst yapı çalışmalarına başlıyoruz.  Biz evladiyelik işler yapıyoruz. Fatsa Arslan Aydınlık yolunu bir hafta içinde bitiriyoruz. Sakarya caddesinin kaldırımları da önümüzdeki hafta bitiyor. Reşadiye caddesini de tamamını asfaltlamak suretiyle havaların el vermesi durumunda Ramazan bayramına yetiştireceğiz” diye konuştu.

İlçe genelinde ana grup yolları dahil olmak üzere 2017 yılı sonuna kadar yolda yüzde 90’ları yakalayabilmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “3 yılda Fatsa’ya 174 milyon lira yatırım yaptık. Büyükşehir olmadan önce Fatsa’ya gelen para ise 12 milyon liraydı. Fatsa’da bu yıl 100 km ye yakın sıcak asfalt yapacağız. Bu hizmetlerin karşılığını görmek için ise biraz sabredeceğiz” şeklinde konuştu.

İlk olarak Altınordu ilçesinde uygulanan cephe iyileştirme projesinin Fatsa’da 163 binada da uygulanacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Fatsa’nın girişinden Bolaman’ın çıkışına kadar modern tek tip bina uygulaması yapacağız.  Bu işlem boya badanadan ibaret değil aynı zamanda yalıtım. Bununla birlikte vatandaşlar kışın yakıttan %50 tasarruf sağlıyor. Bu mahiyette 163 binada 2.5 km’lik alandaki bütün binaları giydiriyoruz. İhalesini yaptık. Müteahhit firma önümüzdeki hafta çalışmalara başlayacak. Proje bittikten sonra maliyetin yüzde 50’si vatandaştan alınacak. Fatsa sizin belirlediğiniz renk çerçevesinde konfor ve güzellikle donatılacak” dedi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : 6, BİN, FATSALI, ORUCUNU, BİR, SOFRADA, AÇTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız