HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Samsun Havalimanı Transfer
10 Mart 2025 Pazartesi Saat: 13:27

GÖNÜLLÜ İTFAİYE İSTASYONLARI ARTIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ilçe merkezine uzak, nüfus yoğunluğu fazla olan mahallelerde Gönüllü itfaiye istasyonlarının sayısını artırıyor. Son olarak Mesudiye Karacaören ve Gürgentepe Işıktepe mahallel
GÖNÜLLÜ İTFAİYE İSTASYONLARI ARTIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ilçe merkezine uzak, nüfus yoğunluğu fazla olan mahallelerde Gönüllü itfaiye istasyonlarının sayısını artırıyor. Son olarak Mesudiye Karacaören ve Gürgentepe Işıktepe mahallelerindeki eğitim çalışmalarının tamamlanmasıyla gönüllü itfaiye istasyonlarının sayısı 8’e, gönüllü itfaiyeci sayısı ise 43’e yükselmiş olacak.

8 İSTASYONDA 43 GÖNÜLLÜ

 Ekipler, Akkuş Salman, Mesudiye ilçesi Topçam, Erikköy, Gölköy Damarlı, Çaybaşı İlküvez, Korgan Çayırkent’te 45 saatlik eğitimlerini tamamladı.  Su tankeri desteği sağlanan Mesudiye Karacaören ve Gürgentepe Işıktepe’de ise eğitim çalışmalarının sonuna yaklaşıldı. Eğitimlerin tamamlanmasıyla Ordu İtfaiyesi, 8 istasyonda 43 gönüllü itfaiyeci yetiştirmiş olacak.

TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLER ALIYORLAR

Gönüllü İtfaiyecilik Eğitim Programı kapsamında 45 saatlik eğitime tabi tutulan gönüllülere teorik ve pratik olarak yangınla ilgili her türlü bilgi aktarılırken, dönemsel olarak gerçekleştirilen tatbikat ve eğitimlerle de yangını önleme, ilk müdahalenin nasıl etkin ve verimli kullanılacağı öğretiliyor.

Yapılan çalışmayla gönüllü itfaiyeciler itfai olaylara en hızlı ve profesyonel şekilde müdahale ederken önleme ve eğitim çalışmaları ile itfai olayların oluşmasının önüne geçebiliyor.

MALZEME DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Öte yandan eğitim sonrası gönüllü itfaiyeciler, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma ve Müdahale Şube Müdürlüğü bünyesinde bulundukları ilçelerdeki itfaiye birimleri tarafından koordine ediliyor. 3 tonluk su tankeri ve malzeme desteği de sağlanan gönüllü itfaiyecilerin itfaiye teşkilatının her türlü eğitim ve diğer organizasyonlarında yer alması da sağlanıyor.

Anahtar Kelimeler : GÖNÜLLÜ, İTFAİYE, İSTASYONLARI, ARTIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız