Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:20 VALİ EROL’DAN KORGAN VE KUMRU’DA İNCELEME
- 14:51 ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT YOK
- 14:49 YILDIZ SOKAK’TA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
- 14:41 “ BÜTÜN İMKÂNLARIMIZ SİZİN EMRİNİZDE”
- 14:40 DAYANIŞMA, SOFRALARI BEREKETLENDİRECEK
- 14:29 ZENGİN; "EK ÖNLEM ALINMALI"
- 14:29 GIDA ÜRÜNLERİNE SIKI DENETİM
- 14:18 SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI
- 14:11 MARİNOPORT’TA RAMAZAN COŞKUSU BAŞLIYOR!
- 13:53 OBİTEM’E ARAMA KURTARMA EĞİTİM PARKURU
- 13:44 JANDARMA 1 HAFTALIK ASAYİŞ OLAYLARINI PAYLAŞTI
- 13:37 FERRERO’DAN TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKI
- 13:31 GSF RADYONUN İLK KONUĞU REKTÖR BAŞ
- 13:26 TÜRKİYE, OBEZİTEDE AVRUPA’DA İLK SIRADA!
- 13:13 ÖĞRETMENLERE EĞİTİM SEMİNERİ
ZENGİN; "EK ÖNLEM ALINMALI"

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, TÜİK'in Şubat ayı enflasyon verilerini değerlendirerek, memur ve emekliler için ek önlemler alınması gerektiğini söyledi.
Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı enflasyon verilerine dikkat çekerek, memur ve emekliler için ek önlemler alınmasının zorunlu hale geldiğini vurgulayarak, Şubat ayında mal ve hizmet fiyatlarının %2,27 oranında arttığını, 2025 yılının ilk iki ayında ise toplamda %7,41’lik bir artış yaşandığını belirtti.
" İftar Sofraları Geçim Derdine Döndü"
Zengin, 2025 yılı için memur ve emeklilere yapılan %6’lık maaş zammının, enflasyon karşısında yetersiz kaldığını ve bu zammın alım gücünü düşürdüğünü ifade etti. Özellikle Ramazan ayında kamu çalışanları ve emeklilerinin yaşadığı ekonomik zorlukların, Ramazan’ın manevi atmosferini olumsuz etkilediğini dile getiren Zengin, iftar sofralarının geçim derdine dönüştüğünü ifade etti.
"Memurlar ve emekliler, artık bayram sevincini de doyasıya yaşayacak durumda değil," diyen Zengin, Ramazan Bayramı öncesi maaşlara yapılacak ek zammın ve bayram ikramiyesinin, milyonlarca vatandaşı rahatlatacağını ifade etti. Ayrıca, enflasyon farkının maaşlara yansıtılması ve adil bir ücret politikası izlenmesi gerektiğine dikkat çeken Zengin, yetkililerden adil bir çözüm beklediklerini belirtti.