Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:19 Arama Kurtarma Ekiplerine Armaları Takıldı
- 15:02 ORDU, EMITT FUARINDA TANITILIYOR
- 14:58 “EĞİTİM ALTYAPIMIZ ÇOK GÜÇLÜ”
- 14:37 ORDULU VATANDAŞLAR DUALARLA ANILDI
- 14:37 DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER UNUTULMADI
- 14:31 OBB TEYAKKUZDA…
- 14:21 DEPREMİN GÜÇLÜ KADINLARI
- 14:17 GÜBRE BAYİLERİNE EŞ ZAMANLI DENETİM
- 14:14 ORDU’NUN NÜFUSU AZALDI
- 14:06 KKTC BAŞKAN GÜLER’İ UNUTMADI
- 14:06 OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE ERKENDEN GEÇİLİYOR
- 14:01 BAŞKAN TEPE, SAHADA
- 13:46 EĞİTİME KAR ENGELİ
- 12:22 “SARI SERUM, HER BÜNYEYE İYİ GELMEYEBİLİR”
- 12:05 ÇAYBAŞI’NDABAYRAKTAR DÖNEMİ
“EĞİTİM ALTYAPIMIZ ÇOK GÜÇLÜ”
Ordu Valisi Muammer Erol başkanlığında düzenlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönem Tedbirleri Toplantısında güvenlik tedbirleri, öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitimlerini sürdürmeleri için yapılması gerekenler ve okul çevrelerindeki güvenlik önlemleri ele alındı.
Valilik Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Muammer Erol’un yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Altınordu ilçesinde görevli okul yöneticileri, Okul Aile Birliği Başkanları, kantinciler ve öğrenci servisler temsilcileri katıldı.
“KURUMLAR ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRECEK”
Vali Muammer Erol, alınan tedbirlerin titizlikle yerine getirilmesi konusunda koordinasyon ve iş birliğinin önemine değinerek, tedbirlerin uygulanması noktasında ilgili kurumların üzerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade etti.
VALİ AROL’A BİLGİLENDİRMEDE BULUNULDU
Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından sunum yapılarak, “Güvenli Okul, Güvenli Eğitim” projesi kapsamında bugüne kadar alınan tedbirler, yapılan çalışmalar, denetimler ve bilgilendirme faaliyetleri hakkında Vali Muammer Erol’a ve toplantıya katılanlara bilgilendirmede bulunuldu.
TEDBİRLERİN ALINMASI KONULARI MASAYA YATIRILDI.
İçişleri Bakanlığınca belirlenen tedbirler kapsamında; ilgili birimlerin uzmanları tarafından; öğrencilere yönelik "kişisel güvenlik, suçtan korunma yöntemleri, akran zorbalığı, siber güvenlik ve trafik güvenliği; okul yöneticilerine, öğretmenlere, STK temsilcilerine, muhtarlara, okul aile birliği üyelerine ve velilere ise yukarıda belirtilen konulara ilave olarak uyuşturucu/uyarıcı madde ile mücadele konularında bilgilendirme faaliyetlerinin düzenlenmesi, okul önleri ve geçitlerinde; öğrencilerin okula güvenli bir şekilde giriş/çıkışlarını sağlamak amacıyla okul geçidi görevlisinin bulundurulması, öğrencilere ve diğer yayalara ilk geçiş hakkını vermeyen sürücülere yönelik denetimlere ağırlık verilmesi ve oluşacak trafik yoğunluğu göz önünde bulundurularak ilave ekip/personel görevlendirilmesi, "Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi", Mobil Trafik Eğitim Tın ve Çocuk trafik eğitim parklarında verilen uygulamalı faaliyetlerin eğitim/öğretim dönemi boyunca devam ettirilmesi, okul çevrelerinde yaşanan kazalara ilişkin yapılacak risk analiz değerlendirmeleri çerçevesinde ilave tedbirlerin planlanması, bu alanlarda fiziki tedbirlerde eksiklik görülmesi halinde yolun yapım ve bakımından sorumlu olan kurum ve kuruluşlarca yatay ve düşey trafik işaretlemeleri vb. eksikliğin giderilmesi, servis araçlarına yönelik emniyet kemeri kullanımı konusu başta olmak üzere yoğunlaştırılmış denetimlerin yapılması ve bu denetimlerde eksikliği veya kural ihlali tespit edilen araç ve sürücülere yasal işlemin yapılması ve belirli dönemlerde sürücülere yönelik eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesi, öncelik dereceli okullardan başlamak üzere okullarda güvenlik kamera sistemlerinin Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonuna yönelik çalışmaların yapılması, okul çevresinde bulunan metruk binalara ilişkin alınacak tedbirlerin ivedilikle gözden geçirilerek gerekli işlemlerin yapılması, kolluk birimlerince okulda görevli özel güvenlik görevlilerine yönelik gerekli eğitimlerin verilerek denetimlerin titizlikle yapılması, Motosikletli Asayiş Timleri ile Narkotimler başta olmak üzere kolluk ekipleri görevlendirilerek; öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek sigara/açık sigara, tütün vb. maddeler ile kesici, delici, yaralayıcı vb. diğer unsurların satılmasını önlemek amacıyla okul önleri ve/veya yakın çevresinde denetimlerin artırılması, okul çevresinde bulunan kahvehane, kafe, internet salonu, market, büfe, park, bahçe vb. yerler ile seyyar satıcılara yönelik ilgili birimlerle koordinasyonun sağlanarak denetimlerin artırılması, yurt/pansiyon çevrelerinde yapılan denetim faaliyetlerinin artırılmasının yanı sıra mahallin şartları da göz önünde bulundurularak ilave tedbirlerin alınması konuları masaya yatırıldı.
ORDU’DA İKİLİ EĞİTİM YAPILAN OKUL KALMAYACAK
Ordu’nun Türkiye genelinde en fazla taşınma yapılan 5 il’den birisi olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, il genelinde 147 araçla 1.886 öğrencinin taşındığını ifade etti.
Vargeloğlu, halihazırda Ünye ilçesinde 1 okulda, Aybastı ilçesinde de 1 okulda olmak üzere toplam 2 okulda ikili eğitim yapıldığını, bu ilçelerde yapımı bitme aşamasına gelen yeni okul binalarının 2 ay içerisinde tamamlanmasıyla birlikte Ordu’da ikili eğitim yapılan okul kalmayacağını kaydetti.
İl genelindeki okullarda 167 kantin bulunduğunu belirten Vargeloğlu, bu kantinlerin hijyen, gıda güvenliği ve satış faaliyetlerinin sürekli olarak kontrol ve denetimlerin yapıldığını söyledi ve güvenli eğitim konusunda çaba sarf eden paydaş kurumların yöneticilerine teşekkür etti.
VALİ EROL; “OKUL ZİYARETLERİMİZDE ÖĞRETMENLERİMİZLE BİR ARAYA GELEREK, ONLARIN İSTEKLERİNİ DİNLİYORUZ. TAVSİYELERDE BULUNUYORUZ”
Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Vali Muammer Erol, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin huzur ve güven ortamı içinde eğitim hayatlarını sürdürmesi için her türlü önlemin alınacağını ifade ederek, “Olabildiğince İl Milli Eğitim Müdürümüzle okulları görmeye, oradaki eksiklik varsa giderilmesi ve özellikle öğretmen arkadaşlarımızla bir araya gelmek, onların istedikleri ne varsa onları bilmek amacıyla okullarımız gezmeye, dolaşmaya çalışıyoruz. Bu ziyaretlerimizin faydasını da görüyoruz” dedi.
“OKUL-ÖĞRETMEN-VELİ BÜTÜNLEŞMESİNİ SAĞLAMALIYIZ”
Okul Aile Birliği Başkanlarına ve velilere seslenen Vali Erol, “Okul gezilerinde öğretmen arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıların hemen hemen hepsinde sınıf öğretmeni olan arkadaşlarımıza hiç değilse en az kendi sınıf öğrencilerinin evlerine gitmelerini tavsiye ediyoruz. Yani o çocukları evlerinde, aile ortamlarında, yaşadıkları mekânlarda görsünler istiyoruz. Bunu yapan var, yapmayan var. Okul Aile Birliği Başkanları da buradayken, bunu sağlamaya çalışalım. Okul Aile Birliği olarak da bu uygulamayı kolaylaştıracak şekilde velileri teşvik etmeye çalışın. Okulla, öğretmenle bütünleşme adına velilerimizin de öğretmenlerimizi bir vesileyle evlerine davet etsinler, evlerinde misafir etsinler. Bunu teklif ettiğinizde kolay kolay reddedecek bir öğretmenimiz yoktur. Bunun epeyce faydasını göreceksiniz. Okulla ilgili, öğretmenle ilgili, öğretmenin sizinle ilgili değerlendirmelerini doğru bir zeminde tutma ve yapılabileceklerle ilgili de doğru şeyler yapma adına ciddi katkı ve otokontrol sağlar. Okul Aile Birliği Başkanları kendi aralarında toplanarak her sınıfın öğretmenini o sınıftaki veliler bir sırayla, bir bahaneyle bu çocuğunuzun doğum günü olur başka bir şey olur, bir vesileyle mümkünse arkadaşlarıyla beraber evinizin, kendinizin imkanları dahilinde davet ederek öğretmenlerimizle bütünleşmeyi sağlarsak otokontrolü elimizde tutarız diye düşünüyorum” diye konuştu.
“ORDU’DA EĞİTİM ALTYAPISI ÇOK GÜÇLÜ HALE GETİRİLDİ”
Ordu’da eğitim altyapısının çok güçlü hale getirildiğini belirten Vali Erol, “Ordu’da eğitim altyapısıyla ilgili çok ciddi bir durumdayız. Yani belki 20 sene önce hayal etsek, bu kadarını hayal edemezdik. Problem yaşadığımız yer hemen hemen hiç kalmadı fiziki olarak. Yoğun olan yerlerimiz var. O yoğun olan yerler il merkezinde özellikle. Biraz da velilerimizin benim hep karşı çıktığım, yanlış olduğunu söylediğim okul seçimlerinden kaynaklanıyor. İşte adı belli, adı çıkmış okullara çocuklarımızı gönderelim diye bir veli hastalığı var. Bu doğru değil. Bunun doğru olmadığı ispatında da Milli Eğitim Müdürlüğü çok ciddi fiziki altyapıyı yapıyor, yaptı. Yani artık öğretmen kadrosu eksik olan okulumuz da yok. Hatta onlarca norm fazlası öğretmenimiz var. Hep söylüyorum geçen yıl 500 tam puan yapan Çamaş ilçesinden çıkmıştı. Gezip görebildiğim kadarıyla ilçelerdeki okullarımız hakikaten kolej standardında fiziki altyapıya sahip okullarımız var” şeklinde konuştu.
“EN İYİ OKUL, EVE EN YAKIN OKULDUR”
En iyi okul, eve en yakın okul olduğunu vurgulayan Vali Erol, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşallah bu yılı öğrencilerimiz ve velilerimiz olarak başarıyla kapatırız. Çocuklarımızın inşallah başarılarını görmek, onlarla övünmek, onlarla geleceğimize ilişkin ümitlerimizi tazelemek hepimizin dileği. Allah hepsini hayırlı, sağlıklı uzun ömürlü etsin ve vatana, millete hayırlı evlatlar etsin. Bizler de onlara güvenerek inşallah bundan sonra aslan gibi gençler yetiştirdik devletimizi onlara emanet ettik güvencini yaşayalım. Arzu ettiğimiz bu.”
Toplantıda, bazı Okul Aile Birliği Başkanları söz alarak, yaya geçitlerine araç parkı yapılmaması, okul çıkış saatlerinde dolmuş seferlerin artırılması yönündeki taleplerini dile getirdiler.