Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:19 Arama Kurtarma Ekiplerine Armaları Takıldı
- 15:02 ORDU, EMITT FUARINDA TANITILIYOR
- 14:58 “EĞİTİM ALTYAPIMIZ ÇOK GÜÇLÜ”
- 14:37 ORDULU VATANDAŞLAR DUALARLA ANILDI
- 14:37 DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER UNUTULMADI
- 14:31 OBB TEYAKKUZDA…
- 14:21 DEPREMİN GÜÇLÜ KADINLARI
- 14:17 GÜBRE BAYİLERİNE EŞ ZAMANLI DENETİM
- 14:14 ORDU’NUN NÜFUSU AZALDI
- 14:06 KKTC BAŞKAN GÜLER’İ UNUTMADI
- 14:06 OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE ERKENDEN GEÇİLİYOR
- 14:01 BAŞKAN TEPE, SAHADA
- 13:46 EĞİTİME KAR ENGELİ
- 12:22 “SARI SERUM, HER BÜNYEYE İYİ GELMEYEBİLİR”
- 12:05 ÇAYBAŞI’NDABAYRAKTAR DÖNEMİ
DEPREMİN GÜÇLÜ KADINLARI
![DEPREMİN GÜÇLÜ KADINLARI](https://www.orduyenihaber.com/img/haber/depremin-guclu-kadinlari_894.jpg)
6 Şubat depremlerinin ardından Ordu’ya gelen depremzede kadınlar Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) ile hayata tutundu. ‘İkinci evimiz’ diye nitelendirdikleri ORMEK’te Güzellik Uzmanlığı ve Kuaförlük Kursu’na katılarak acılı süreci meslek sahibi olarak atlattıklarını aktaran kadınlar, memleketlerine döndüklerinde yeni mesleklerini yaparak yeni bir hayata başlamak istiyorlar.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) açtığı kurslarla vatandaşların bilgi ve beceri yönlerini ortaya çıkarmanın ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarının yanı sıra sosyal etkileriyle de adından söz ettiriyor.
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük bir yıkıma sebep olan depremlerden birçok il gibi Malatya ve Hatay’da etkilendi. Bu kapsamda Malatya’da yaşayan ve depremden etkilenen 26 yaşındaki Beyza Demirtaş ile Hatay Kırıkhan’da yaşayan 43 yaşındaki Mevlüde Yılmazer, zor günlerin ardından Ordu’nun Ünye ilçesine geldi.
ACILI SÜRECİ DİK DURUP MESLEK SAHİBİ OLARAK ATLATTILAR
Ünye’de yaşamını sürdürmeye başlayan Demirtaş ve Yılmazer, bu süreçte ORMEK ile tanıştı. Evlerinin tamamlanması ile geri dönmeyi planlayan Demirtaş ve Yılmazer bu acılı süreci unutmak için ORMEK’te Güzellik Uzmanlığı ve Kuaförlük Kursu’na başvurdu. ORMEK’teki kurslara katılan depremzede kadınlar aile ortamı sıcaklığında aldıkları eğitimlerle yaşadıkları zorlu süreçleri meslek edinerek atlattı.
YENİ HAYATLARINDA YENİ MESLEKLERİNİ YAPMAK İSTİYORLAR
Kısa süre içerisinde memleketlerine dönmeyi planladıklarını aktaran Demirtaş ve Yılmazer, hedeflerinin memleketlerine döndüklerinde aldıkları eğitimler üzerine çalışmak ve aile ekonomilerine katkıda bulunmak olduğunu belirttiler.
DEMİRTAŞ: “ACILI SÜRECİ MESLEK SAHİBİ OLARAK ATTLATTIM”
Yaşadıkları zorlu süreci ORMEK’te meslek öğrenerek atlattıklarını ifade eden Malatyalı 26 yaşındaki Beyza Demirtaş, “6 Şubat depremlerinin ardından evimizin ağır hasar olması sebebiyle Ünye’ye yerleştik. Burada ORMEK ile tanıştım. ORMEK’te Güzellik Uzmanlığı ve Kuaförlük Kursu’na katıldım. Kursta kuaförlük mesleğinin detaylarını öğreniyorum. Malatya’ya döndüğümde bir mesleğim oldu. ORMEK bize bir aile oldu. Malatya’daki evimiz yapıldı ve şimdi geri döneceğiz. Bu acılı süreci meslek sahibi olarak atlattım. Bizi bu zorlu süreçte yalnız bırakmayan, bize kapılarını açan, şimdi ise yeni bir meslek sahibi olmamıza vesile olan Ordu Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ORMEK’e, hocalarıma ve tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.
YILMAZER: “ORMEK’TE MESLEK SAHİBİ OLDUM, EVİMİZ YAPILIP GERİ DÖNDÜĞÜMDE MESLEĞİMİ YAPACAĞIM”
Deprem sonrası Hatay’dan Ordu gelen 43 yaşındaki Mevlüde Yılmazer ise yaralarını meslek öğrenerek sardığını söyledi. Kırıkhan’a döndüğünde yeni mesleğini yapmak istediğini vurgulayan Yılmazer, şöyle konuştu:
“Depremler sonrası Kırıkhan’daki evimiz ağır hasar aldı. Eşim ve 4 çocuğum ile Ünye ilçesinde yaşıyoruz. Geçirdiğimiz süreçler bizi ağır sarstığı için ORMEK’e başvurdum. Bu yaralarımıza burada meslek öğrenerek atlatmaya çalıştık. Bir kadın olarak geri döndüğümüzde bir mesleğim olmuş olacak ve bu alanda çalışacağım. Bize verdiklerin emeklerden dolayı ORMEK’e ve tüm hocalarımıza çok teşekkür ederim.”