Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:24 “KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANDIRILMALI”
- 16:05 GRİP TEDAVİ EDİLMEDİĞİNDE AĞIR SEYREDİYOR
- 14:24 “HALKIMIZIN DERTLERİNE DERMAN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 14:07 TAVLI: GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ
- 13:59 KIZILAY AFETZEDELERİN YANINDA
- 13:48 “KOKARCA İLE MÜCADELEMİZİ HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”
- 13:46 “KAYBETTİĞİMİZ CANLARIMIZI UNUTMADIK”
- 13:42 “ HAKKIMIZI İSTİYORUZ”
- 13:36 “AİLELERE VE AİLELER İÇİN ÇALIŞANLARA SAHİP ÇIKILMALI”
- 13:36 ORDU, TÜRKİYE’Yİ AĞIRLAYACAK
- 12:42 UEFA ve ULUSAL LİSANS SÜRECİ BAŞLIYOR
- 12:42 KUPADA 2.HAFTA GERİDE KALIYOR
- 12:42 YÜZÜCÜ EGE MİLLİ TAKIMDA
- 12:43 YILDIRIM GÜMÜŞ KAPTI
- 10:05 GAZİ VURUŞU
KIZILAY AFETZEDELERİN YANINDA
6 Şubat depremlerini izleyen iki yıl boyunca afet bölgesinde kesintisiz çalışan Türk Kızılay, bu yıl da çok yönlü destek projeleriyle depremzedelerin yanında olmayı sürdürecek. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Her geçen gün bölgenin toparlandığını görmekten ve buna katkı vermekten mutluluk duyuyoruz. Biz bir söz verdik, ‘Son depremzede başını huzurla yastığa koyana dek buradayız’ dedik ve bu sözümüzün arkasındayız” dedi.
Türk Kızılay, “Asrın felaketi” olarak anılan ve 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat depremlerinden bu yana afet bölgesinde temel ihtiyaçları karşılama ve uzun vadeli iyileşme faaliyetlerini sürdürüyor. Kızılay, depremden en çok etkilenen 6 ilde kurduğu 9 Toplumsal Hizmet Merkezi’yle sağlık, koruma, psikososyal destek, geçim kaynakları, nakit destek, barınma ve su-sanitasyon alanlarında kapsamlı projeler yürütüyor. Türk Kızılay, afet bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirdiği farklı programlarla bugüne dek 548 bini aşkın haneye toplam 3,3 milyar lira nakit destek sağladı. Bölgede tarımsal faaliyetleri ve yerel ekonomiyi canlandırma amacıyla yürüttüğü Esnaf ve Çiftçi Destek Programları’yla ise toplamda 6 bini aşkın çiftçi ile 4500’ü aşkın esnafa yaklaşık 500 milyon lira nakit destek sağlayarak geçim kaynaklarının yeniden tesisi için çalıştı. Kızılay, konteyner kentlere temiz içme suyu sağlanması için kurduğu 9 sabit, 5 binden fazla ev tipi su arıtma sistemleriyle afetzedelerin güvenli suya erişimini kolaylaştırdı. Konteyner kentlerde kalan öğrencilerin eğitim süreçlerini desteklemek içinse 100. Yıl Kütüphaneleri projesini hayata geçirdi. 6 ilde kurulan 13 kütüphane, her yaş grubundan afetzede için bir iyileşme merkezi olarak işlev görmeye devam ediyor.
Türk Kızılay, afet bölgesindeki çok yönlü destek çalışmalarıyla bu yıl da afetzedelerin yanında olmayı sürdürecek. 2025 yılında depremden etkilenen 7 ilde hayata geçecek 12 projeyle Kızılay, tarımsal iyileşme ve kırsal kalkınma ile yerel ekonominin canlandırılmasına destek olacak. Ayrıca afet bölgesinde 600 işletmeye toplamda 90 milyon liralık hibe desteği verecek.
Genel Başkan Prof. Dr. Yılmaz: Sözümüzün arkasındayız
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Türk Kızılay olarak depremin ilk gününden itibaren sahadayız. Her geçen gün bölgenin toparlandığını görmekten ve buna katkı vermekten de mutluluk duyuyoruz. Biz bir söz verdik, ‘Son depremzede başını huzurla yastığa koyana dek buradayız’ dedik ve bu sözümüzün arkasındayız. Türk Kızılay olarak afet bölgesindeki hizmetlerimizi tüm gücümüzle devam ettiriyoruz” dedi.