HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Samsun Havalimanı Transfer
5 Şubat 2025 Çarşamba Saat: 13:36

“AİLELERE VE AİLELER İÇİN ÇALIŞANLARA SAHİP ÇIKILMALI”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, aile yılında, ailelere ve aileler için çalışanlara sahip çıkılmasını istedi. “2025 yılı devletimiz tarafından AİLE YILI olarak ilan edilmiştir.  Bu yılda aileyi koruyan ve
“AİLELERE VE AİLELER İÇİN ÇALIŞANLARA SAHİP ÇIKILMALI”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, aile yılında, ailelere ve aileler için çalışanlara sahip çıkılmasını istedi.

“2025 yılı devletimiz tarafından AİLE YILI olarak ilan edilmiştir.  Bu yılda aileyi koruyan ve güçlendiren düzenlemelerin hayata geçirilmesi hepimizin ortak beklentisidir” diyen Zengin  açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bu nedenle doğum ve süt izinleri artırılmalı, yarı zamanlı çalışmanın önüne set çekmek isteyen idarelerin bu tutumlarından vazgeçmeleri sağlanmalıdır” dedi.

Zengin şunları söyledi: “Aileyi anlamlı kılan aile bireylerinin bir arada yaşaması içinde, sözleşmelilere kadro verilmeli, üniversite hastanesinde görev yapan çalışanlara tayin hakkı tanınmalıdır. Kamu çalışanlarının eşleri ile işleri arasında tercihe zorlanma dönemi sona erdirilmeli, aileler birleştirilmelidir.

Bunun yanı sıra Aile yılında devletin aile ile ilgili kararlarının önemli bir kısmının uygulayıcısı olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı çalışanların haklarında mutlaka iyileştirmeler yapılmalıdır.

Sendika olarak yaptığımız bir anket çalışmasında Aile ve Sosyal Hizmetler çalışanlarından ekonomik durumum iyi diyenlerin oranı yalnızca %2.4’te kalmıştır.

Sosyal ve özlük hakları konusundaki talepler de önem arz etmektedir. Çalışanların %53’ü sosyal hizmet tazminatının iyileştirilmesini öncelikli olarak belirtmiştir. Biz de çalışanlara ekonomik bir katkı yapacak sosyal hizmet tazminatının hayata geçirilmesini istiyoruz.

Devletin şefkat eli olarak fedakârca görev yapan çalışanların mali hakları ve özlük haklarında gerekli iyileştirmeler yapılmalıdır.”


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız