Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:59 SAĞLIK YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI
- 15:55 MİLLET DÜZÜ PROJESİ HEYECAN UYANDIRDI
- 15:46 BAŞKAN TEPE’DEN “HALK ET” MÜJDESİ
- 14:38 “ORTAK HEDEFİMİZ, GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ”
- 14:06 KAÇKARLAR’I DÜNYA TANIYACAK
- 13:51 OBB’DEN MODERN VE YEŞİL KENTLER
- 13:42 “EKONOMİK BÜYÜMENİN BİRİNCİL ŞARTI GÜÇLÜ BİR ULAŞIM ALTYAPISIDIR”
- 13:38 ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI
- 13:02 BÜYÜKŞEHİRİN YÜZÜCÜSÜ MİLLİ TAKIMDA
- 12:08 LİMANLARDA 531,7 MİLYON TON YÜK ELLEÇLENDİ
- 12:07 ŞANLITÜRK, 2. YENİ DÖNEM HAYIRLI OLSUN
- 11:54 YILMAZ; “ZAM DAHA İLK AYDAN ERİDİ”
- 11:44 “SANAT, FATSA’NIN YÜREĞİNDE ATIYOR”
- 11:28 DENİZ FENERLERİ RESTORE EDİLİYOR
- 11:17 EKRANA BAKARKEN ORTAMIN IŞIKLI OLMASINA ÖZEN GÖSTERİN
SAĞLIK YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI
Ordu Valisi Muammer Erol başkanlığında, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İlimizdeki sağlık yatırımları ve hizmetleri ile ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Ordu Valiliği Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Vali Muammer Erol, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkanı İmdat Belen, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Çelenk, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammet Yasin Ergül, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özerhan Özer ile kamu ve özel hastane yöneticileri hazır bulundu.
Ordu’daki sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Muammer Erol, ”Biz yaklaşık 7-8 aydır, her aybaşında ilin güvenliğiyle, asayişiyle ilgili durumu ve rakamları basın aracılığıyla paylaşıyor ve olmazsa olmaz olan güvenlik mevzunda durumumuzun ne olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz. Peki, sağlıkla ilgili durumumuz nedir? Sağlık konusunda da basın, medya aracılığı ile insanlarımızla paylaşırsak hem kamuoyuna açık, her boyutuyla da denetlenebilir, ölçülebilir, sonuçları değerlendirilebilir bir sağlık hizmeti götürüp götürmediğimiz konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi hem de bizim kendimizi onların gözünden bir kez daha görme, test etme adına bir fırsatta olur diye düşündük” dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, “Ordu’da hastanelerde 6 Milyon 067 Bin 502, aile hekimliği ve toplum sağlığı merkezlerinde 3 Milyon 294 Bin 755 olmak üzere toplam 9 Milyon 362 Bin 257 hastaya bakıldı. Acil servislere ise 1 Milyon 642 Bin 677 hasta başvuruda bulunmuştur. Ağız ve Diş sağlığı merkezlerinde 370 Bin 206 hasta muayene edilmiştir. Sağlık ailemize 146 uzman tabip, 1 uzman diş tabibi, 218 pratisyen tabip,18 diş tabibi, 17 tıbbi sekreter katıldı. MRHS kapasitesini bir önceki yıla göre yüzde 90 artırarak 2. Milyon 182 Bin 726 ya çıkardık. Kamu hastanelerinde 132 Bin 205 ameliyat gerçekleştirildi. Evde sağlık hizmetlerinde ise 94 Bin 196 hasta ziyaret edildi” dedi.
İl Sağlık Müdürü Tüzün, Ordu’daki sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılan hizmetleri, tedavi kapasitelerinin artırılması için planlanan çalışmalarla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünce bir sunum yapılacağını söyleyerek, önümüzdeki ay içerisin de özel sağlık kuruluşlarının ilimizde sundukları sağlık hizmetleri ile ilgili sunum yapacaklarını ifade etti.
Toplantı, daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkanı İmdat Belen, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Özerhan Özer, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Çelenk, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammet Yasin Ergül ve Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok tarafından yapılan sunumlarla devam etti.
İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkanı İmdat Belen, Ordu da Kamu ve özel olmak üzere 18 sağlık kuruluşu bulunduğunu yatak sayısının ise 2 Bin 261 olduğunu söyleyerek, “31 Uzman Hekim 1. basamakta görev yapmaktadır. Ordu Eğitim Araştırma Hastanesinde 116 Akademisyen, 187 Asistan hekim, aktif olarak ise 388 Uzman Hekim görev yapmaktadır” dedi.
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Çelenk; halk sağlığı hizmetleri, aile hekimliği, bebek ölümlerinde temel nedenler, gebe-bebek izlenimleri, yenidoğan tarama programı, en sık görülen bildirimi zorunlu hastalıklar, il geneli skolyoz hasta sayıları, ketem faaliyetleri, çevre sağlığı hizmetleri, içme ve yüzme suyu analizleri, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammet Yasin Ergül; acil sağlık hizmetlerinde ambulansın kırsal ve kentte vakada kalma süresi, hastaneye nakilde geçen süre, hasta transfer durumu, personel eğitim durumu, Umke, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok; inşaatı devam eden yatırımlar, Ordu Şehir Hastanesi, Gölköy, Çaybaşı, Çatalpınar, Kabataş Devlet Hastaneleri inşaatında son durum, proje aşamasındaki yatırımlar, arsa aşamasındaki yatırımlar ile ilgili bilgi verdi.
Ömer Tok, “2. ve 3. basamak Evde Sağlık Hizmetinde de il genelinde toplamda 5794 kayıtlı hasta bulunmakta olup bakanlık ülke genelinde her hasta için ayda en az 3 sefer ziyaret edilmesi istenmektedir. Bu da toplamda ayda 17.382 sefer ziyaret yapmaktadır. Bu nedenle mevcut hizmetin sağlanabilmesi için araç hibe veya kurumlar arası görevlendirme talep etmekteyiz” diye konuştu.
Toplantı, ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, kamu ve özel hastane başhekimlerinin Ordu’daki sağlık hizmetleri kalitesinin artırılması için yapılması gereken çalışmalar ve ihtiyaçları dile getirilmesiyle son buldu.