Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:56 BAŞKAN GÜLER YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ
- 14:44 SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN ARAZİ TAHSİSİ
- 14:40 BAŞKAN TEPE’DEN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI
- 14:07 TORUN’DAN ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ!
- 13:58 “VATANDAŞ YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR”
- 13:55 ALTINORDU’YA NİTELİKLİ 2 SAHA KAZANDIRDIK
- 13:48 “BASIN ÇALIŞANLARININ YANLARINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ “
- 13:19 SÜPER LİG’DE YABANCI “VAR” HAKEM DÖNEMİ
- 13:19 SPORA HAS
- 13:18 EFELER DEPLASMANDAN BOŞ DÖNDÜ
- 13:18 ORDU 67 KAMPA SON NOKTAYI KOYDU
- 13:19 DEMİŞ İŞTE!
- 12:59 İYİ PARTİ, ÇALIŞAN GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
- 12:46 ŞANLITÜRK; “TÜM SÜREÇLER SGK TARAFINDAN YÜRÜTÜLSÜN”
- 12:45 VALİ EROL’DAN ÇALIŞAN GAZETECİLERE KUTLAMA
“VATANDAŞ YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, vatandaşın, hayat pahalılığı nedeniyle uzun süredir zorunlu bir “doğal boykot” içerisinde yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.
Başkan Akpınar yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız dün, pahalı ürün satanları boykot etmeye yönelik vatandaşlarımıza bir çağrıda bulundu. Ancak vatandaşlarımız, mevcut ekonomik koşullar göz önüne alındığında bu çağrıyı ne yazık ki gerçekçi bulmamaktadır. Zira halkımız, hayat pahalılığı nedeniyle uzun süredir zorunlu bir “doğal boykot” içerisinde yaşam mücadelesi vermektedir” dedi.
Akpınar şunları söyledi: “Bu bağlamda aklımıza şu sorular gelmektedir:
Sayın Cumhurbaşkanımız, marketler, lokantalar, kasaplar gibi fiyatların yüksek olduğu yerlere kayyum atanarak fiyatlar kontrol altına alınabilir mi?
Sayın Cumhurbaşkanımız, vatandaşlarımız elektrik, su, doğalgaz, ev kirası, çocuklarımızın beslenme, eğitim ve sağlık masrafları gibi zorunlu giderler karşısında nasıl bir boykot gerçekleştirebilir? Bu konuda halkımıza önerileriniz nelerdir? Ayrıca, çözüm olarak şu adımlar atılabilir mi:
Enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadele eden emeklilerimizin ve asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşlarımızın maaşları hak ettikleri seviyeye çıkarılabilir mi?
Tarım ve hayvancılık sektöründe çiftçilerimizin alın terinin karşılığını alabileceği adil bir sistem oluşturulabilir mi?
Binlerce, hatta milyonlarca vatandaşımızın rızkını bir avuç insanın yemesinin ve adaletsiz kazanç dağılımının önüne geçilebilir mi? Saygılarımla.”