Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:54 VALİ EROL, SERGİ AÇILIŞINA KATILDI
- 15:21 “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN DEVAMINI DİLİYORUM”
- 15:17 OBB BESİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
- 14:56 3 BİN SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ
- 14:54 TAŞIT-KİLOMETRE İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 14:37 UYUŞTURUCU TACİRLERİNE OPERASYON
- 14:36 JANDARMA 1 HAFTALIK BİLANÇOYU PAYLAŞ
- 14:27 ÜNYE’DE YAKUT OPERASYONU
- 14:21 ZENGİN’DEN TAYİN VE GÖREVDE YÜKSELME AÇIKLAMALARI!
- 13:42 HARÇLIKLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE AŞ OLACAK
- 13:36 “FATSA İÇİN BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
- 13:30 TÜRK FINDIĞI HİNDİSTAN’DA
- 13:21 VALİ EROL, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU
- 11:47 ÜNYE 57’DE 4 TRANSFER
- 11:46 HALI SAHA HEYECANI YAŞANACAK
"KİMSENİN GÖZYAŞINA BAKMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'dan dünyaya meydan okudu. 16 Nisan Referandum mitinglerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ordu’ya gelerek Cumhuriyet Meydanında halka hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginde ise yoğun güvenlik önlemleri hayli dikkat çekti. Havadan destekli güvenlik önlemlerinde kuş uçurtulmadı. İşte Ordu, İşte Komutan sloganlarıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ""Ne PYD'yi ne YPG'yi sınırlarımızda asla barındırmayız. Onlara oralarda devlet kurdurmayız. Dünya bunu böyle bilsin" diyerek meydan okudu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orduluların mutlaka sandığa gitmelerine dikkat çekerek yaptığı konuşmada; “15 Temmuz'da tarihimizin en ağır ihaneti ile karşılaştık. Ordu'nun terörle mücadelede 17 şehidi var. Dün İstanbul'da şehit yakınlarımız ve gazilerimizle birlikteydi. Onların güçlü duruşunu gördükçe güvenim arttı.
“SANDIĞA GİTMEYİ İHMAL ETMEYİN”
1300'ü aşkın şehit verdik. 15 Temmuz'da tarihimizin en ağır ihaneti ile karşılaştık. Ordunun terörle mücadelede 17 şehiti var. Bir kez daha tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 16 Nisan'da sakın ha sandığa gitmeyi ihmal etmeyin. Benim oyum neyi değiştirir demeyin. 16 Nisan'da evet oyları Batı'ya bir cevap olacak. Çok büyük bir terör mücadelesi veriyoruz. Terör örgütü üyelerini Güneydoğu'da açtıkları çukurlara gömdük, gömmeye devam ediyoruz” dedi.
"KİMSENİN GÖZYAŞINA BAKMAYACAĞIZ"
Terörle mücadelede Karadeniz’den de örnekler gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Çok büyük bir terör mücadelesi veriyoruz. 20 ayda 10 bine yakın teröristi etkisiz hale getirdik. Şu Ordu'nun, Giresun'un dağlarında teröristlerin sızma planlarını biliyorsunuz değil mi? Bunları gömüyoruz, gömeceğiz. O açtıkları çukurlara Güneydoğu, Doğu bölgesinde gömdük, gömüyoruz. Bu milleti, bu ümmeti bölemeyecekler. Ezanlarımızı susturamayacaklar.
Onun için bunların üzerine gitmek ve bunun için Pazar günü oyumuzu kullanıyoruz. Son yıllarda ekonomide de içeriden ve dışarıdan ayağımıza pek çok çelme takıldı. Terör örgütlerini ülkemizden kazımak için her alanda büyük bir mücadele başlattık. FETÖ, PKK, DHKPC'yı hedef alan bu mücadelede açıkçası kimsenin gözünün yaşına bakmadık, bakmayacağız.
"TÜRKİYE'YE İHANET EDEN TAŞ KESİLİR"
Pazar akşamı inşallah bu bayramı birlikte kutlayacağız. Hiç şüphem yok. Bu rahmet onun müjdecisi. Türkiye'ye, Türk Milleti'ne ihanet eden taş kesilir. 16 Nisan'da bu milletin ahını alanlar yine taş kesilecekler ve sandığa gömülecekler hiç şüpheniz olmasın. Bunlardan bir şey olmaz. Ver 5 koyunu kaybedip gelir.
"16 NİSAN'DAN SONRA NE OLACAK?"
Terör kuşatmasında önemli bir yer olan Suriye'de de önemli bir harekat başlattık. Artık sahada olan Türkiye masaya çok daha güçlü bir şekilde oturuyor. Hani ana muhalefetin başındaki zatta diyordu ya önce gidin sonra ne işiniz vardı diyor. Akşam başka sabah başka.. (İşte ordu işte komutan sloganları) Hani hep soruyorlar ya 16 Nisan'dan sonra ne olacak? Terör örgütlerine karşı çok daha güvenli bir şekilde karşı çıkabileceğiz. EVET mi? Türkiye artık belirsizlik dönemlerini yaşamayacaktır. Türkiye'ye ihanet eden taş kesilir. 16 Nisan'da bu milletin ahını alanlar taş kesilecek ve sandığa gömülecek” diye konuştu.
"ORDU'YA 800 YATAKLI DEVLET HASTANESİ"
Ordu’ya yapılan devlet yatırımlarına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi; “Ordu'ya 800 yataklı bir devlet hastanesini kazandırıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun SSK genel müdürlüğ yaptığı hastaneler gibi değil, pırıl pırıl, beş yıldızlı hastaneler gibi. 16 Nisan tüm Türkiye içim her alanda yeni bir başlangıç olacaktır. EVET çıkmasıyla daha büyük projeleri konuşacağımız bir döneme gireceğiz.”
DEVLET KURDURMAYIZ!
Suriye’de ki mücadelede kararlılıklarının süreceğini de sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Cerablus'a girdik, niye? Orada DEAŞ ve PYD vardı. Onları silip süpürmemiz gerekiyordu. Gaziantep saldırısından sonra kararımızı verdik. Cerablus'a kendi halkını yerleştirdik. Rai'ye girdik ama durmadık. Dabık'a girdik. Oradan da DEAŞ'ı attık. Baktık yetmiyor. El Bab.. oraya da ineceğiz dedik. Orayı da temizledik. Şu anda El Bab'da da kendi halkı var. Şimdi Münbiç'i konuşuyoruz. Kılıçdaroğlu ne işiniz var diyor. Ne işimizin olduğunu öğreneceksin. Siyaseti öğrendikten sonra bunu öğreneceksin ama geç olacak.
Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Mazlumun toprağını kendisine teslim edeceğiz. Koalisyon güçleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Ne PYD'yi, ne YPG'yi biz sınırlarımızda asla barındırmayız. Bazıları soruyor, 'devlet kuracaklar mı?' Haşa... Onlara oralarda devlet kurdurtmayız, bunu da herkes bilsin. Dünya alem bilsin. Dünyada ve bölgemizde yeniden yapılanma sancılarının yaşandığı bir dönemde gözlerini ülkemize dikenler, karşılarında 80 milyon vatandaşımızı bulur” şeklinde konuştu.
"YENİKAP'DAN BİR HAFTA SONRA YENİKAPI RUHUNU ELEŞTİRMEYE BAŞLADI"
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’da Yeşilköy havalimanından nasıl geçtiğini de anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “15 Temmuz gecesi Yeşilköy havalimanına indim, üzerimizden F-16'lar geçiyor. Havalimanında değerlendirme yapıyoruz, oradan bir vatandaşımız dedi ki Cumhurbaşkanım az önce VIP'ten Kılıçdaroğlu geçti dedi. Tabi biz ne oldu ne bitti bilmiyoruz.
İnanın o şekilde bir durumun olduğunu bilseydim bakışım farklı olurdu. Kendisini Yenikapı'ya davet ettim. Önce hayır dedi sonra çok baskı oldu ki cuma günü geleceğim dedi. Yenikapı'dan bir hafta sonra Yenikapı ruhunu eleştirmeye başladı. Bunun dünyasında birleşme yok. Yenikapı'da bizler Sayın Binali Yıldırm, Sayın Bahçeli elele yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
"KILIÇDAROĞLU SAPTIRMA!"
Kılıçdaroğluna eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği ile daha iyi bir devlet yönetiminin söz konusu olacağına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Şu anda bizler Sayın Yıldırım Sayın Bahçeli 81 vilayeti dolaştık, dolaşıyoruz. Kimse ben şunu bilmiyordum demesin diye. 18 maddeyi biliyorsunuz değil mi? Ama birileri hala bilmiyor, lokantaları, muhtarlıkları kapatmaktan bahsediyor.
Ey Kılıçdaroğlu, biz başbakan olduğumuz zaman 36 bakan vardı, bunu 25'e indirdik, biz devlet nasıl yönetilir biliriz. Denize döndüğünüz zaman bir şey görürsünüz. Göreve geldiğimizde şu Samsun sahil yolunun yüzde 35'i bitmişti, biz bitirdik. Biz buyuz.
Kim hayır diyor? Kandil, FETÖ, İmralı. Kılıçdaroğlu saptırma! Diyor ki hayır diyenlere terörist dedi. Bizim uyarma görevimiz var. Yapacağız. Bunlar bu ülkeyi bölmediler mi? Bunlarla beraber olmak bir ikazı gerektirir değil mi? Sonra demesinler bizi uyarmadınız ki! 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli. Hepsine hayır dediler. Bak şimdi de Çanakkale Köprüsünü yapıyoruz. 25 havalimanı 59 oldu! Devam, yapacağız. Rize - Artvin havalimanı aynı Ordu-Giresun havalimanı gibi olacak" diye de konuştu.
Konuşmasını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanına vatandaşlara satranç takımı dağıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı danışmanı İhsan Şener, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu İlçe Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk’de eşlik etti. (Haber Şafak DELİÇAKAR)