Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:09 ORDU, KALKINMAK İSTİYOR!
- 14:53 SPORA HAS
- 14:52 BAL’DA 21 GOL ATILDI
- 14:52 AMATÖRDE 6.HAFTA OYNANDI
- 14:52 SÜPER AMATÖRDE 16 GOL
- 13:36 TSD'DEN BAŞKAN TEPE'YE ZİYARET
- 13:32 OBBKT’DEN YENİ BİR OYUN DAHA
- 13:26 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI
- 13:14 OTOPARK ÇİLESİNE NEŞTER VURULDU
- 13:14 ŞANLITÜRK’TEN TEBRİK ZİYARETLERİ
- 12:57 VALİ EROL, SAĞLIK YATIRIMLARINI YERİNDE İNCELEDİ
- 12:55 KARAVAN VE MOTOR TUTUKUNLARININ ADRESİ
- 12:52 KADIN OYUNCULARLA İLGİLİ 54 MİLYONU AŞKIN İÇERİK PAYLAŞILDI
- 12:14 DOĞAL AFETLER ÜRETİMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
- 11:41 ZENGİN: ÇALIŞANLAR ADINA MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ!
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi" kapsamında, mesleki eğitim alan öğrencilere yönelik, mayıs ayına kadar sürecek olan eğitimler Ordu’da "Girişimcilik Eğitimi" ile başladı.
"Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi" hedefleri doğrultusunda Ordu’da da çalışmalar Ordu Ticaret İl Müdürlüğü ve Ordu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü (KOSGEB) tarafından eğitimler verilmesi şeklinde planlanarak mesleki ve teknik eğitim kurumlarının 12. sınıflarında öğrenimlerine devam eden teknisyen/usta adaylarına, alanında uzman kişiler tarafından "Girişimcilik Eğitimi" verildi.
"Girişimcilik Eğitimleri" kapsamında, , Altınordu ilçesinde Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Altınordu Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilere, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilere eğitimler verildi. Ordu Ticaret İl Müdürü Şenel Çakır'ın da katıldığı eğitimlere yönetici, öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Eğitimde; kamusal destekler, kredi ve teşvik mekanizması, vergi ve sosyal güvenlik, iş yeri açılış süreçleri ve mesleğe ilişkin diğer bilgiler yer aldı.
Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi'nin amacı; "'Herkesin Bir Mesleği Olmalı' anlayışını düstur edinerek sektör iş birlikleriyle mesleki eğitime erişimi ve kaliteyi artırmak, öğrencilerin hayata ve istihdama hazırlanmalarını sağlayarak Türkiye’nin kalkınması ve refahına katkı sunmak" olarak belirlendi.
Belirlenen hedef doğrultusunda yapılması planlanan çalışmalar ise öğrencilerin millî ve manevi değerlerini güçlendirerek fütüvvet ehli mezunların iş hayatında aktif rol almalarını sağlamak amacıyla bir ülke genelinde ahilik kültürünü temel alan bir ahilik hareketi başlatmak; 7 ve 8. sınıf öğrencilerine temel mesleki becerileri kazandırarak mesleği sevdirmek ve iş hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla "Zanaat Atölyeleri" kurmak; bölge okulu, sektör içi ve sektöre entegre okul modelleri ile iş birliği esasına dayalı yeni bir eğitim yaklaşımı hayata geçirilerek bölge okulu sayesinde ayrıca sanayinin az geliştiği bölgelerdeki öğrencilerin eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle sanayisi gelişmiş bölgelerde mesleki eğitim almaları sağlamak; mesleki ve teknik ortaöğretim öğrencilerinin her birini girişimci adayı olarak kabul ederek girişimcilik yeterlilikleri artırmak şeklinde yer almaktadır.
Öte yandan istihdamda meslek lisesi mezunlarına öncelik verilecek, meslek alanlarına özgü bölgesel, ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenecek, mesleki ve teknik eğitimde, öğrencilerin güçlü iletişim becerilerini desteklemek amacıyla mesleğe özgü yabancı dil eğitimine ağırlık verilecek.